Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

asgard643

23. 3. 2010 12:27
v normální společnosti podvod=krádež

Spravedlnost by měla platit pro děti stejně jako pro rodiče a proto by se tyto případy měly posuzovat stejně jako v Německu.Jenže u nás středověký zákon podobné Doroty chráněné feminizovanou justicí v jejich kukaččích manýrech vyloženě podporuje.Ona by si potom leckterá rozmyslela podstrčit někomu kukaččí dítě(manžel nemanžel).Pro mě není žádný rozdíl mezi lupičem,který si odnese půl milionu(nebo i více) z banky a mezi podvodnicí,která o stejnou částku beztrestně (pomocí alimentů) připraví muže,který není skutečným otcem a který má ve skutečnosti pouze 3 práva-platit,platit a platit za něco co neudělal.

0 0
možnosti
B

brnl

22. 3. 2010 20:14
No trestný čin to je určitě

ovšem jen a jen podle přirozeného práva tedy práva rozumu.

U nás bohužel vládne právo nepřirozené tedy právo nerozumu a to spíš než právo vypadá jako zcela normální náboženství a tohle náboženství má i ty své ovečky které těm naboženským blábolům věří a obhajují je a to jsou ti náboženští "vzdělanci" z právnických fakult. Někdy mi to připadá že už žádným sekulárním státem vlastně ani nejsme.

0 0
možnosti
OM

m.opo

22. 3. 2010 17:53
Nejhorší

je se těšit na malou blonďatou holčičku a pak vyleze černoch a DNA je neprůkazný;-D

0 0
možnosti
AK

Nanynka Kulichová

22. 3. 2010 17:47
A ještě k tomuhle citátu:

"Ach jo,ty rovnomerne rozlozene sily......Copak zena musi zivit cizi dite,o jehoz existenci nema ani tuseni? Paneboze to je zase myslenka hodna feminacistky.."

Ano, musí. Když si muž udělá levobočka a musí na něj platit alimenty, tak je platí ze společného jmění manželů, tj. i z peněz své manželky. Jak se takovému pánovi říká, doroťák?

0 0
možnosti
L

Luborka

22. 3. 2010 18:38
Re: A ještě k tomuhle citátu:

A to možná ani neví, že levoboček je, a nedej bože dozvědět se to tak, že manžel příjde o život a matka dítěte začne uplatňovat alimenty na pozůstalé manželce.

0 0
možnosti
AK

Nanynka Kulichová

22. 3. 2010 17:37
Pan autor tam má dvě chybky:

1. Nikoliv "muž označený za otce dítěte může popřít", ale manžel matky dítěte může popřít. Pouze u manžela matky totiž platí tzv. první domněnka otcovství. Pokud rodiče nejsou sezdáni, tak musí muž svoje otcovství aktivně uznat, anebo ho za otce musí prohlásit soud (v paternitním řízení)

2.Nikoliv "do šesti měsíců od narození dítěte může popřít", ale do 6 měsíců od okamžiku, kdy se o narození dítěte dozví. Lhůta nezačíná plynout porodem, ale momentem, kdy se o narození dítěte své manželce dozví.

Na rozdíl od autora článku si myslím, že těch 6 měsíců stačí. Dovedu si představit, že se ta lhůta protáhne třeba na 1 rok, ale určitě bych neponechávala možnost určování otcovství otevřenou do aleluja. Existuje spousta chlapů, kteří jsou rádi, že nějaké dítě mají, i když má odlišnou DNA. A bude jich přibývat, vzhledem k tomu jak klesá mužská plodnost. Po několika letech je myslím správné pokládat je za otce, i když někde běhá chlápek, z jehož semene to dítě kdysi vzniklo.

0 0
možnosti
W

Wolf778

22. 3. 2010 17:57
Re: Pan autor tam má dvě chybky:

Připomínky jsou v pořádku a už tu také zazněly. Já zase nechápu proč by nějaká lhůta měla vůbec existovat. Jestliže má někdo problémy s plodností, tak dítě třeba adoptuje a je od začátku srozuměn s tím, že není biologicky jeho - takových se tento problém vůbec netýká.

 

S Vaší poslední větou nesouhlasím. Není k tomu jediný důvod, pokud si to ti muži nepřejí. Jestliže se muž po letech dozví, že dítě není jeho, tak to ta rodina buď ustojí, a pak není co řešit, nebo neustojí, a pak neexistuje jediný důvod, proč by neměl platit ten chlápek, který "někde pobíhá". Ve skutečnosti může ale klidně žít s tou nevěrnou matkou a svým biologickým dítětem a podvedený ex-manžel jim chtě-nechtě přispívá na dítě, protože stát odmítá uznat realitu.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

22. 3. 2010 17:07
Škoda, že

česká vláda s rudým parlamentem je neschopná, mimo hru, v autě, vždyť chrání ženy, které mnohdy nevědí, kde si dítě uhnaly a tak se může lehce stát, že si bratr vezme sestru, nebo dědeček svou vlastní vnučku.

A pánům je to fuk, hlavně když hrabou !!!

0 0
možnosti
O

opal_k

22. 3. 2010 17:29
Re: Škoda, že

Dědeček vnučku?! To napiš, to bude telenovela jedna báseň :-)

0 0
možnosti
JA

Jacobo Arbenz

22. 3. 2010 16:18
To chce klid

Ten zákon je stejně neudržitelný. Je jen otázkou času, kdy bude možnost určení otcovství zbavena půlroční lhůty. A nebude to dlouho trvat.:-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

22. 3. 2010 17:01
Re: To chce klid

bylo by dobre, tohle je praveky zakon a k chlapum nefer. ono by to tem vypocitavym vzalo vitr z plachet

0 0
možnosti
P

plooton

22. 3. 2010 16:09
To jako fakt?

Holt, chce to volit stále muže, příp. nějakou (třeba i nepoduktivní - to jsou stejně všechny) stranu, která si dá změnu tohoto bezprávního excesu do svého politického programu.

0 0
možnosti
O

opal_k

22. 3. 2010 16:08
Pár poznámek..

Tak zákon je zjevná blbina, na tom se patrně shodne většina diskutujících.

Nicméně dvě poznámky. Zaprvé, 33% dětí opravdu "kukačky" nejsou - až zas TAKOVÉ doroty fakt nejsme. Pokud vím, na testech DNA to vychází kolem 10%, a tam už vzorky posílají ti, kteří mají podezření. Jejich podíl v populaci je ovšem daleko nižší, protože otcové dětí, kteří mají doma malou kopii sebe sama, jsou v klidu a nic nezjišťují. No a za druhé, celé to testování dává velkou zbraň do ruky otcům, kteří snadno mohou zjistit, co dělala nebo nedělala jejich partnerka, zatímco ženský nic takového nemají možnost udělat - takže otázka, jestli chlap nemá někde levobočka, zůstáva nevyřešená. Dřív byly síly rozložené rovnoměrněji - ženské nevěděly, chlapi taky ne..

0 0
možnosti
MP

admiral666

22. 3. 2010 16:11
Re: Pár poznámek..

Levobocek se pozna na vyplatni pasce. :-P

0 0
možnosti
AH

nyny.

22. 3. 2010 15:19
nemáte tak úplně pravdu

Stát neříká, že testy DNA nejsou průkazné, je to horší, stát říká ano nejsi sice otcem, ale máš smůlu. Já to považuji za zvrhlost a myslím si, že zápis rodičů do matriky by měl být u dítěte proveden až po ovšření DNA testů, a to jak otce, tak matky. Pak by všechny tyto problémy odpadly a zamezilo by se i možnosti výměny dětí v porodnicích, nebo by se přijemenším omezily na naprosté minimum. Domnívám se, že pak by si i velmi rozmyslely ženy hrát levou na muže za otce se lépe hodícího. Druhá věc je, že život není černobílý a i v dobré víře k tomu může dojít, ale to nic nemění na tom, že by nikdo neměl žít v domění, že je rodičem, když tomu tak ve skutečnosti není, o povinnostech z toho vyplývajících ani nemluvě.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

22. 3. 2010 15:46
Re: nemáte tak úplně pravdu

Stát šetří státní kasu,platící "otec" - menší dávky pro "matku".

Nic víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.