Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Martyrium na wc

Moje obavy z možného narušení intimity mají svoje kořeny. Před lety jsem v jedné restauraci zažila překvapení. Možná je to slabé slovo.

Stalo se na WC. Pro zachování soukromí bylo třeba přidržovat dveře. Nechtěly se totiž odchýlit ze své pozice pootevřené mezery. Nebylo možné je spoutat jakýmkoli zavíracím prvkem. Nezbývalo jinak než je manuálně udržovat v žádané poloze. Od té doby jsem ve střehu. Setkávám se poměrně často, a možná i vy, s nezdvořilým neklepáním na dveře záchodu. Vykonat potřebu je zřejmě pro některé ženy nepříjemným zdržením. Chtějí to mít za sebou s minimem časové ztráty. Jak se posouvám dál v čase, přihodilo se mi pět zážitků na téma nedobrovolná vazba na WC. V poměrně krátkém časovém sledu.

Poprvé mě to zaskočilo na zdravotním středisku. Odskočila jsem si a zamkla na klíč. Akt proběhl hladce, neboť klíč byl lehce ovladatelný. K mé nelibosti mě ovšem zpátky nechtěl pustit. S každým otočením klíče na různý způsob včetně přitažení i odtažení dveří se moje nelibost měnila v zuřivost. Co teď? Takový trapas! Začalo mi být všelijak. Naštěstí v mobilu uložené číslo mě nasměrovalo k pomoci. Sestra ochotně přispěchala se sdělením, že se to občas stane. Klíč v zámku se vzepře a dodá tak nevšední dávku adrenalinu.

Další toaletové extempore se odehrává v kavárně. Sedím s kamarádkou na kafíčku, čas příjemně klouže, skoro jako by se zastavil. Pro mne osudově na záchodě. Zase jsem v tom a zase nevinně. Šoupátko se ve dveřích ne a ne pootočit, abych mohla vyjít. Klepu, volám, naštěstí je dobrá duše nablízku. Přichází s kleštěmi a instrukcí, jak šoupátko přimět k poslušnosti. Chytám kleště, ještěže jsem úspěšná v zápolení s tou kovovou mrškou. Aby ne, když mám doma zručného muže, od kterého se učím žít svépomocí.

Třetí proces překonávání záchodových dveří mě zastihl v divadle před seminářem. Byl to zlomyslný výsměch mnohokrát použité záklopky, která hladce zapadla tam, kam má. Snažila jsem se ji uvolnit, a tak se potýkala s mou silou dosti výraznou. Přesto mě záklopka překonala a přiměla zavolat kolegyni. Ta ale nebrala telefon, každou minutou měl začít seminář. Přes ústřednu jsem požádala o spojení na správce objektu. Chválabohu, podařilo se. Jeho zásah byl tak okamžitý, že jsem stihla i začátek semináře. Musím však přiznat, že ten se stal pouhou kulisou k mému extravagantnímu zážitku.

Dlužno říct, že nejenom v Praze se mnou koketují zámky na WC. Stejné se mi děje i osmdesát kilometrů od ní. Představte si pohodový a velmi natěšený koncert. Waldovy Matušky, moje srdeční záležitost. Lidé zpívají, tančí, muzikanti ze sebe vydávají litry potu. Navíc je posvícení, jí se, pije, hoduje, nádherný čas. Přichází potřeba úlevy. Trochu se bojím. Vím čeho. A tak není divu, že se opět uvězním. Hned prozradím, že to bude nadlouho. Pódium s říznou hudbou a zpěvem je jako naschvál v sousedství záchodků. Klesám na mysli. Je mi jasné, že tohle jen tak nedám. Kdo mi dá naději, kdo mě vysvobodí? Po dlouhé době a několika pěkných písních je mi seslaná spása. Postupně se vystřídá několik pomocných sil, ale razance pomoci musí být důraznější. Až silný muž vysadí zabarikádované dveře a já se zase svobodně nadechnu.

A poslední mé uvěznění, zatím? V oblíbené hospůdce otočím pohledným bílým čtverečkem. Jde to lehce, až mě to příjemně překvapí. Ani mě nenapadne, že to bude jinak. Opět se mi nedostává možnosti vyjít. Cloumám kolečkem do všech stran, dveře přitahuji i odtahuji. Nepovolují. Moje síla se zdá být nadbytečná, neboť čtvereček zástrčky je nepohnutelný. Silou vůle vysílám prosebný signál k dceři, ale ta už tuší, kde se odehrává moje nedobrovolné zdržení. Sdělí mému muži, že je nejspíš nutná pomoc. Mezitím vší silou rozrážím dveře, dva šrouby se uvolí povolit a zástrčku uvolní. Šrouby zastrčím zpátky do otvorů s vědomím, že příští návštěvnice nezažije, co to je být vězněm na záchodě.

Mezi lidmi se traduje, že chceš-li Boha rozesmát, sděl mu svoje plány. Rozhodla jsem se při odcházení ze záchodu nesdělovat ani ň.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Dneboská | pondělí 24.10.2022 7:00 | karma článku: 23,10 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Hana Dneboská

Ach ty boží mlýny

vědí, u koho mlít, praví jedna z cestujících, které sedí v autobuse přede mnou. Ten povzdech patří Cimickému.

29.4.2024 v 7:00 | Karma: 13,87 | Přečteno: 417x | Diskuse| Společnost

Hana Dneboská

Je těžké to vydýchat

Čtyřhvězdičkový hotel v jednom z triumvirátu našich lázní. Kam ucho doslechne, všude slyšet ruštinu. Hlučnou a vyzývavou napříč jídelnou.

8.4.2024 v 7:00 | Karma: 26,03 | Přečteno: 844x | Diskuse| Společnost

Hana Dneboská

Překvapení je kořením života

Vždycky, absolutně vždycky, jsem měla nedůvěru k zedníkům a vůbec stavebníkům z Ukrajiny. A to ještě mnoho let před válkou na jejich území.

25.3.2024 v 7:00 | Karma: 12,46 | Přečteno: 299x | Diskuse| Společnost

Hana Dneboská

Jsem to já

kdo už není na prahu života. Ještě mi nebylo třicet. Teď zrovna single, bez dětí ne tak docela. Jsem učitelkou v mateřské škole. Končí doba her a malin nezralých. Rozhodla jsem se odejít.

4.3.2024 v 7:00 | Karma: 15,90 | Přečteno: 403x | Diskuse| Společnost

Hana Dneboská

Předmět: Žádost o proplacení

Doufám, že tento mail postačí k tomu, aby mi byly proplaceny veškeré náklady, které s návštěvami pana Nováka mám. A to i do budoucna.

12.2.2024 v 7:00 | Karma: 11,93 | Přečteno: 480x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Fotbalový zápas se dohrál noži. Další důkaz, jak války klanů sužují Německo

14. května 2024

Premium Tam, kde kdysi přilétla nějaká ta rána pěstí, se dnes střílí. Řeč je o okresním fotbale v Německu,...

Chybí důležitý lék na astma, i kvůli ceně. Kdo koho vydírá? přou se lidé

14. května 2024

Premium Češi s astmatem, alergií či chronickou obstrukční plicní nemocí složitě shánějí lék ve spreji...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 17,07
  • Průměrná čtenost 311x
V pracovním čase nahlížím do osobních příběhů pacientů. Mám takové zaměstnání. Jsem terapeutka. Dozvídám se o komplikovaných vztazích mezi lidmi. Nechci už o nich vědět sama. Proto jsem se rozhodla vstoupit na tyto stránky.

Seznam rubrik