Pro zapojení do diskuse musíte mít oprávnění diskutovat.
L51u10m18í98r 87H67u70b31n37í81k
A co takhle pivo? To je také dobré probiotikum...
M22a70r90t60i46n39a 14M47i51k11u55l49á59š11o95v59á
Hezký den, nepasterizované komerční, nebo ještě lépe řemeslné, ano. Ale nevím, zda jedno denně, to už by mohlo zadělat na v Česku rozšířený problém.
J50i58n96d92ř83i39c74h 85Z50a63p77l32e87t35a64l
turecká vejce: z řeckého jogurtu s nastrouhaným česnekem uděláme lože na talíři. Na ně dáme dvě ztracená vejce, která polijeme červeným rozpuštěným máslem, posypeme hrubou solí a nějakými sušenými bylinkami. Jíme s chlebem
dietní to zrovna není, ale lepší vaječný recept nikdo nezná. Stoprocentní technologie na ztracená vejce: rozklepnout vejce do sítka, počkat až odkape řídká část bílku. Vodu s trochou octa uvést do varu, odstavit z vařiče, opatrně tam vejce spustit, přikrýt poklicí, po třech minutách vyndat děravou lžicí. Technologie na červené máslo: máslo rozpustit dokud trošku nezhnědne, odstavit, nasypat do něj drcené čili bez semínek (tohle nemá být ostré jídlo)
J92a35n 96Š46i29k
A co pribináček a na něj nasypat trochu granka. Počítá se to? Jinak jste asi objevila díru na trhu. O zdravé výživě tu až na velmi malé výjimky nikdo nepíše. Hezký den
M34a81r32t39i23n57a 65M44i85k94u60l58á96š90o17v29á
Krásný den,
obávám se, že vás zklamu, ale pribináček obsahuje "pouze" smetanu a tvaroh, které v základu probiotika neobsahují. Něco jiného je samozřejmě zakysaná smetana, která i specificky chutná - kysele. Navíc je pribináček plný cukru. Nechci říct všechno špatně, občas jako dezert je to dobré.
Pokud je v názvu výrobku jogurt, znamená to, že byl vyroben za pomocí bakterií mléčného kvašení. Bílý jogurt ideálně smetanový, bez zbytečného škrobu. Ten pak lze smíchat s kakaem, trochou cukru a třeba ovocem.
Přechod bude těžký, protože komerční produkty dělají opravdu vše proto, abychom se k nim vraceli na úkor základních surovin.
Jinak myslíte, že mají články o výživě potenciál? Chtěla bych blog brzy obohatit i o názory odborníků, přeci jen mě téma jen zajímá, ale vzdělání nemám.
J71a39r87m37i41l26a 74Č94e75r36n25á
Nějaké jablko sním jen v létě utržené rovnou ze stromu. Na jablka v obchodech nemám absolutně chuť, tak si myslím, že ani nebudou zdravá (na rozdíl od těch na mojí zahradě). Zato jogurty pojídám celý rok a chutnají mi nejvíce ty tučné, z čehož vyvozuji, že odtučněné tak zdravé nebudou. Jogurty si kupuji v obchodech, ale vůbec v obchodech nekupuji cizokrajné ovoce, kromě banánů, a zeleninu taky ne. Kysané zelí mám svoje a užívám ho jako lék v zimě a na jaře. Moje tělo mi dobře napovídá, co je pro mě zdravé.
M63a75r89t55i33n14a 59M40i26k75u74l63á70š80o18v50á
Hezký den,
myslím, že to máte s jídlem skvěle nastavené. Když tělo touží po chutném a výživném jídle, a navíc lokálním, je to paráda! To každý z nás říct nemůže.
Nicméně je pravda, že jak jsem přestala jíst tolik kravin plných cukru a soli, tak i můj jídelní chtíč se zrestartoval.
V57l72a62s66t57í90k 91F65ü57r44s47t
Do jogurtu je ještě dobré dávat semínka - dýňové, slunečnicové... Nechat ořes noc a ráno přidat nastrouhaná jablíčka...
M50a79r20t15i15n34a 91M41i76k12u94l64á34š66o60v17á
Přesně tak, a v břiše bude jako v pokojíčku.
F33r40a17n19t50i73š41e42k 81L69u47f11t
Inženýr a doktor usilovali o stejnou ženu. Doktor jí nosil květiny, inženýr jablka. Protože kdo jablko denně sní, k tomu doktor nechodí.
M48a34r20t27i29n33a 58M66i69k53u61l21á49š96o12v79á
Tak snad to zabralo! :D
- Počet článků 16
- Celková karma 14,38
- Průměrná čtenost 52x