LH

A co takhle pivo? To je také dobré probiotikum...

Foto

Hezký den, nepasterizované komerční, nebo ještě lépe řemeslné, ano. Ale nevím, zda jedno denně, to už by mohlo zadělat na v Česku rozšířený problém.

JZ

turecká vejce: z řeckého jogurtu s nastrouhaným česnekem uděláme lože na talíři. Na ně dáme dvě ztracená vejce, která polijeme červeným rozpuštěným máslem, posypeme hrubou solí a nějakými sušenými bylinkami. Jíme s chlebem

dietní to zrovna není, ale lepší vaječný recept nikdo nezná. Stoprocentní technologie na ztracená vejce: rozklepnout vejce do sítka, počkat až odkape řídká část bílku. Vodu s trochou octa uvést do varu, odstavit z vařiče, opatrně tam vejce spustit, přikrýt poklicí, po třech minutách vyndat děravou lžicí. Technologie na červené máslo: máslo rozpustit dokud trošku nezhnědne, odstavit, nasypat do něj drcené čili bez semínek (tohle nemá být ostré jídlo)

Foto

J92a35n 96Š46i29k

23. 4. 2024 21:32

A co pribináček a na něj nasypat trochu granka. Počítá se to? Jinak jste asi objevila díru na trhu. O zdravé výživě tu až na velmi malé výjimky nikdo nepíše. Hezký den

Foto

Krásný den,

obávám se, že vás zklamu, ale pribináček obsahuje "pouze" smetanu a tvaroh, které v základu probiotika neobsahují. Něco jiného je samozřejmě zakysaná smetana, která i specificky chutná - kysele. Navíc je pribináček plný cukru. Nechci říct všechno špatně, občas jako dezert je to dobré.

Pokud je v názvu výrobku jogurt, znamená to, že byl vyroben za pomocí bakterií mléčného kvašení. Bílý jogurt ideálně smetanový, bez zbytečného škrobu. Ten pak lze smíchat s kakaem, trochou cukru a třeba ovocem.

Přechod bude těžký, protože komerční produkty dělají opravdu vše proto, abychom se k nim vraceli na úkor základních surovin.

Jinak myslíte, že mají články o výživě potenciál? Chtěla bych blog brzy obohatit i o názory odborníků, přeci jen mě téma jen zajímá, ale vzdělání nemám.

Foto

Nějaké jablko sním jen v létě utržené rovnou ze stromu. Na jablka v obchodech nemám absolutně chuť, tak si myslím, že ani nebudou zdravá (na rozdíl od těch na mojí zahradě). Zato jogurty pojídám celý rok a chutnají mi nejvíce ty tučné, z čehož vyvozuji, že odtučněné tak zdravé nebudou. Jogurty si kupuji v obchodech, ale vůbec v obchodech nekupuji cizokrajné ovoce, kromě banánů, a zeleninu taky ne. Kysané zelí mám svoje a užívám ho jako lék v zimě a na jaře. Moje tělo mi dobře napovídá, co je pro mě zdravé.

Foto

Hezký den,

myslím, že to máte s jídlem skvěle nastavené. Když tělo touží po chutném a výživném jídle, a navíc lokálním, je to paráda! To každý z nás říct nemůže.

Nicméně je pravda, že jak jsem přestala jíst tolik kravin plných cukru a soli, tak i můj jídelní chtíč se zrestartoval.

VF

Do jogurtu je ještě dobré dávat semínka - dýňové, slunečnicové... Nechat ořes noc a ráno přidat nastrouhaná jablíčka...

FL

Inženýr a doktor usilovali o stejnou ženu. Doktor jí nosil květiny, inženýr jablka. Protože kdo jablko denně sní, k tomu doktor nechodí.

  • Počet článků 16
  • Celková karma 14,38
  • Průměrná čtenost 52x
Jsem máma na mateřské, digitální ilustrátorka a milovnice gastronomie. Ráda přemýšlím o životě a naší planetě.

Seznam rubrik