Se žádnou tasemnicí nemám nic společného, to si vyprošuju!

Její vývojový cyklus se od mého vývoje, post- i prenatálního dosti významně liší, o vzhledu nemluvě. Těžko by se našel někdo, kdo by toto mohl zpochybnit, myslím si.

Jsem plnoštíhlá žena. Znáte mou příbuznou Venuši, ne? Když chovám ve své útulné měkounké náruči dítě, může si pohodlně položit hlavičku jak do polštářů, a je mu blaze, nic ho netlačí ani nepíchá.

Pohodlné spočinutí si pochvalují (pochvalovali) i dospělejší jedinci, jmenovat je nebudu. Tito výše jmenovaní nejmenovaní si také cení (-li) i faktu, že mě "je za co chytit", "co potlapkat" a "na co se dívat", konec citace. Můj vzhled jim navíc evokuje představu skvělé a jistě i štědré kuchařky. Šetrnější zase podvědomě tuší, že přijít hladomor, dlouho vydržím bez jídla; zatímco jim nastrkám co kde najdu, sama budu libovolně dlouho trávit ze svých úctyhdných zásob, a to má taky něco do sebe...

Když doplňuji garderobu, musím vyvinout značné úsilí, vytrvalost i fyzickou zdatnost. Vždyť hezké oblečení v této velikosti, tj. 42, někdy i více, nelze koupit na prvním rohu! Rovněž musím prokázat značnou kreativitu, a v neposlední řadě i odvahu. Nejsou snad toto všechno chvályhodné vlastnosti?

Dokážu ale potěšit i úplně cizí lidi! Například když dobíhám takovou tramvaj, řidič fascinovaně zírá a NIKDY předčasně nezavře. Buď se kochá mými rozmanitými celotělními pohyby, což je pochopitelné, nebo je napjat, zda se cestou něco neodtřese. Buď jak buď- vždy stihnu nastoupit já i moji spoluutíkající bližní.

Rovněž jsem schopna napomoci jiným při řešení jejich komplexů- každou chvíli si do mě nějaká tlačivá kostra rýpně, čímž si uleví.

Prostě...Venuše a já to máme na háku. Kdyby ne, dokážeme to změnit.

Co mi ale vadí, a změnit to zřejmě hned tak nedokážu...Nevíte náhodou, kdo vymyslel výraz BOUBELKA? A kdo jím takto masívně infikoval slovník celého národa?  "Oblečení pro boubelky". " Seznamka- Boubelky". Atd,  atd...Je to odpudivé slovo i bez toho, že si člověk najde, co vlastně slovo "boubel" znamená, natož když tak skutečně učiní. Nechutné.

A navíc si toto označení nezasloužíme, my, plnoštíhlé ženy, my. měkounké Venuše...

 

Autor: Ivana Dianová | pondělí 16.2.2015 16:50 | karma článku: 32,10 | přečteno: 1431x
  • Další články autora

Ivana Dianová

Desatero

21.6.2024 v 0:16 | Karma: 20,86

Ivana Dianová

Setkání aneb Paĺikerav

11.6.2024 v 13:13 | Karma: 23,61

Ivana Dianová

Hyeny na lovu starých lidí

14.5.2024 v 9:56 | Karma: 38,58

Ivana Dianová

Matky „jiných“ dětí

4.5.2024 v 0:53 | Karma: 37,92

Ivana Dianová

Exotická večeře

25.4.2024 v 1:12 | Karma: 25,98