Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Michaela Fialová, lovkyně či pytlák? My se možná bojíme, ale naše děti nazývají věci pravým jménem!

Auto, tenisová raketa vedle mě, vzadu můj syn, mobil v ruce, vyjevený výraz, asi si něco čte... Jedeme si zahrát tenis, pohoda, když v jeden okamžik uslyším:„Toto je vzkaz pro tu hloupou paní Michaelu a jí podobný lidi"
https://www.facebook.com/pages/Michaelkas-hunting-STOP-for-her-from-children/998337936857138

"Proč ty zvířata radši nezachraňuješ, proč je musíš zabíjet jen tak – pro zábavu?", vkazuje můj Filip paní Michaele růžové, jak, s vtipem mu vlastním, o "slečně" mluví. "Vždyť je to hnusný“, dodává. Můj devítiletý "Filu" právě „vypustil“ další z jeho mouder, říkám si, a tak se ho zeptám, co to mělo znamenat? „Tatínku já jsem chtěl namluvit vzkaz té hloupé paní, co zabíjí lvy a tygry v Africe, jak tady o ní píší na netu!“ Spadla mi brada! Vlastně obě..:-) Ale o mé druhé bradě tento příběh není, pánové a dámy! Tento se totiž jmenuje GENIALITA DĚTSKÉHO MYŠLENÍ! 

Bác! A je to tady! Moje dítě mne právě usvědčilo z pokrytectví. Pravda, musím mu vysvětlit, že tygři v Africe nejsou, ale vymyslel to úžasně. Pošleme jí vzkaz nahraný jako video do mobilu! Na jednu stranu se s mým synkem snažím probírat různá témata. Mezi nimi, na jeho přání, i škodlivé, hloupé a téměř snad i lékařsky diagnostifikovatelné jednání jisté slečny, která se ráda fotí s mrtvými zvířaty, jež vlastnoručně zabila, a svá „selfíčka“ zveřejňuje na sociálních sítích. Těžko se to děcku vysvětluje. Na stranu druhou svůj názor synovi řeknu, ale v podstatě má pravdu, že ač přesvědčený, tak nic dalšího nedělám. A moje dítě mi právě vyrazilo dech! Na rozdíl od svého otce totiž sám od sebe podnikl „NĚCO“. A není pokrytec! Je to borec a jsem na něj pyšný!

Ano, naše děti nás mnohdy umí probudit z apatie. Jejich emoce jsou nefalšované a platí na nás! Umí nás ve vteřině postavit ze židle, ale i dostat do kolen. Jejich bezprostřední slova jsou mnohdy naším černým svědomím. A v tomto případě se tak stalo. Ano, jsem asi pokrytec, protože si jen tak jdu zahrát tenis, pak si dám kafe a "cigárko" a možná si večer v Reflexu počtu o té „blbce co patří do blázince“. Vím, že se děje něco špatného, a nic s tím nedělám. A přitom disponuji vším tím, co potřebuji.. Jak říkal můj děda: „Máš hubu, rozum a dvě ruce, tak co víc potřebuješ k tomu, abys něco dokázal?!“. Ano, my dospělí máme určité spektrum omezených, ale jistě větších, něž těch „dětských“, možností, jak se postavit věcem, které se nám nelíbí. Obzvlášť, jedná-li se o jevy tak společensky škodlivé, ba, co dím, dokonce možná až nezdravé. A to, že v médiích má nevyvážený prostor nějaká „cácora co nemá rozum“, jak ji nazvala naše babička, to je opravdu nebezpečné. Pokud se tedy děje to, že ona se svým, věřím, že menšinovým názorem, zcela přehluší své oponenty, kteří se, jakoby, navenek neprojevují, nebo nemají takovou pozornost, jako ona. A já věřím, že takto jako já smýšlejících jedinců je v české společnosti pořád přece ještě většina!

Lidi, proč mlčíte? Líbí se vám, praktiky všech "lovců", podobných tady tomu „nevycválanému rozmazlenému spratkovi“?. Příjde vám normální zábava typu sbalím se, vezmu "baťoh peněz od přítele", sednu do letadla a za pár hodin si „picnu“ pořádnýho lva! Cooool !? No a co, že střílím třeba i na ohrožený druh! Ale kdeže, přece JÁ mám peníze a zbraň! Já jsem nejsilnější! Nestabilní, mnohdy i neetická a úplatná vláda banánového státu, ve kterém se momentálně nacházím, mi to umožnila a dala povolení! Podívejte, mám papír s razítkem! Lidi, víte o tom, že ta „vymazlená slečinka“ možná ani neuzvedne pušku a je zcela běžné, že lovené zvíře jí a jim podobným nejdříve "zdrogují", aby hezky „drželo“, před tím, než ona, nebo její zákazníci „lovci“ střelí?! Vám to přijde normální?!  Ne, jsem přesvědčen, že většina lidí z české společnosti toto odsuzuje! Stejně jako odsuzuje focení se Michaely F. s mrtvými lvy, žirafami, zebrami, či krvavými srdci, právě vyrvanými z mrtvého „kusa“ – jak oni říkají. Nejenže je to nechutné a perverzní, ale též trestné! Je totiž důležité říct, že v České republice by si tito, asi s nadsázkou řečeno, „masoví vrazi“ neměli možnost „ani vrznout“, jestliže by se nechtěli pohybovat za hranou zákona. U nás už nelze ani zabít vepře na veřejné vesnické zabijačce! A oni prý mnohdy nemají ani lovecký lístek, nemají myslivecké a lovecké zkoušky, nemají povolení držet zbraně. Ano, proto musí jezdit lovit jinam! Pytláctví, propagace násilí, držení zbraně bez povolení – to jsou u nás trestné činy, za které by v ČR patrně „slečna Míša“ již nyní seděla v poklidu vězeňské cely a měla možnost pár let meditovat. Pokud je toho tedy, při svém intelektuálním potenciálu, vůbec schopná.

Věřím, že většina naší společnosti mnou i mým synem popisovaný fenomén "víkendových lovců", nepodporuje. Přesto ale sedíme doma na gauči. Proč? Moje dítě mne vyprovokovalo svým upřímným a nefalšovaným projevem. 

Chci něco udělat, chci se vyjádřit, chci vykřičet do světa: „Zastavte lov pro zábavu a trofeje, zastavte M.F. a její příznivce a zákazníky, postavte je mimo zákon!“  Proč by občan České republiky měl mít možnost na území cizího státu provádět něco, co u nás doma je zakázáno. Kde je etika, kde je nějaká národní hrdost?! Dovoz trofejí chráněných zvířat? To je přeci stejné! Trestný čin a basta! To je můj názor. Bohužel však v případě některých „selfie lovkyň“ bych však doporučoval spíše povinně nařízené vyšetření u adekvátního lékaře, jelikož mám několik tajných tipů na slušné spektrum diagnóz, jimiž pravděpodobně „tito lidé“ mohou oplývat. Jinak si totiž jejich jednání nedokáži logicky vysvětlit. Jejich perverze je veskrze a jistě jevem patologickým. Ano, pravda medicína, věda mocná je, bohužel však na některé druhy nemocí doposud lék nalezen nebyl...

Děkuji mému Filípkovi, že mě probudil. Díky němu, „mýmu klukovi ušatýmu“, nezůstanu v "letartii" a společně s vámi ostatními půjdu do boje s každým "blbcem", kterého nám život postaví do cesty.

Víte, že vedení Mendelovy univerzity v Brně pozvalo M.F. jako externí lektorku jedné z jejich fakult, na přednášku?

Víte, že tato univerzita má tedy pravděpodobně extermí lektorku, která podle informací z médií nemá ani loveckou registraci podle platných českých zákonů, nemá vzdělání v oboru myslivosti, nemá ani český zbrojní pas? Libí se Vám to? Mně NE ! Proto přijdu 12. května podruhé protestovat před budovu Mendelovy univerzity. Udělám to pro svého syna Filipa! A možná jej vezmu s sebou, když bude chtít. Ať vidí, že jeho přání bylo vyslyšeno!

Pobavilo mě, jak tisk prezentoval tu první demonstraci. Prý extremisté protestovali proti „lovkyni“. Musel jsem se smát. Co je extremistického na obyčejných lidech, kteří jen nemají rádi zabíjení zvířat? Je člověk pracující v útulku pro psy extrém? Je párek obyčejných seniorů extrém? Je extrémem rodina s dětmi? Je extrémem člověk učící lidi v třetím světě angličtinu? Je extrémem člověk aktivně, fyzickou prací, chránící přírodní bohatství? Je extrémem student? NE! NENÍ!! Pozoroval jsem přivolané přihlížející policejní komando. I těm klukům to bylo jasné, kdo má pravdu.

Děti, probuďte své rodiče a namluvte jim také do mobilu nějakou zprávu, která je zvedne z gauče!

Pojďme udělat něco dobrého nejen pro naši českou společnost! Pojďme se vyjádřit PROTI lovu zvířat pro zábavu a trojefe! Když nemáte tu „náturu“ na demonstraci, podepište alespoň petici, nebo se jen vyjádřete sdílením tohoto či jiného článku prosím. Nebuďte však k páchanému zlu a bezpráví chladní, protože pokud takoví zůstaneme všichni, za pár let už bude pozdě.

Ohrožené druhy zvířat, po kterých jde „česká Lara Croft“, jak té osobě prý říkají, budou prostě nenávratně „fuč“. Potvrzuje to třeba i český anti–lovec pan Radek Klimeš z Wild Africa – Save african animals, který nedostal prostor, jako názorový oponent na přednášce „paní externí lektorky Fialové“. A on umí mluvit skrze fakta a čísla. Jeho informace, čerpané z oficiálních zdrojů nejen OSN, jsou bohužel vypovídající, až tragické. Mne přesvědčil. Přál bych si, aby měl možnost mluvit k stejně širokému spektru posluchačů, jako "Míša". Média, dejte prostor i jemu! Proč může mít kdejaká "slečna se zbraní v ruce" místo na hlavních stránkách jen kvůli hezkému obličeji a člověk s argumenty a čísly, která nás usvědčují z genocidy páchané na zvířatech, takový prostor nedostane? A pan Klimeš se o to snaží po léta letoucí. Jen, bohužel nemá ten správný "happy face" pro plátky tolik čteného bulváru... Přátelé, klesli jsme opravdu tak hluboko? Naše děti a jejich vzkazy mi dávají naději, že nikoliv!

A ještě douška. Myslivost byla od pradávna posláním, činností přátel přírody, zaměřených na komplexní péči o ni. Nikoliv jen lovem pro potěšení. Neházejme všechny "zelené mužíky" do jednoho pytle... I oni se podle mne za některé "lovce", či spíše, z pohledu našeho právního řádu, pytláky, stydí. Mám mezi nimi pár přátel a vím to.

Chce váš syn či dcera také něco vzkázat Michaele F. a jiným "lovcům pro potěšení" ? S Filípkem a kamarádkou Mirkou a jejími dětmi jsme udělali FB stránky, kde se můžete vypovídat: 

https://www.facebook.com/pages/Michaelkas-hunting-STOP-for-her-from-children/998337936857138

videa možno posílat i na stopmichaelka@gmail.com

Autor: David Novohradský | neděle 10.5.2015 11:05 | karma článku: 28,10 | přečteno: 1849x
  • Další články autora

David Novohradský

Douška ke "Zvonokosům"- Moravany jimi zdaleka nejsou, ukázaly volby

Jeden by nevěřil, co se může všechno stát, když člověk svobodně napíše svůj názor a možná - a to především - tak trochu pomůže "otevřít oči" lidem, kteří žijí ve stejném místě. V mém případě se toho událo hodně. Pominu směšné vyhrožování fyzickou inzultací a trestním oznámením od "potrefených hus" - to už patří k moravanskému "koloritu" a obzvlášť jednodušší jedinci, jimž dochází argumenty, se k takovým slovním a někdy i "neslovním" proklamacím uchylují. Ovšem co pominout nelze je ta poměrně dobrá zpráva - že totiž, patrně, přece jen nejsme „Zvonokosy“, kteréžto přirovnání jsem použil v mém předchozím článku.

13.10.2014 v 13:45 | Karma: 9,66 | Přečteno: 860x | Ostatní

David Novohradský

Akce „Zvonokosy“ aneb Moravany opět volí!

Předem všeho chci říct, že nejsem kandidát a ani nepropaguji byť jedinou ze stran. I pravidla pro blogery zde na blog.idnes.cz jsou jasná a politickou agitaci zakazují. Některé skutečnosti a fakta u nás v Moravanech jsou však tak úsměvná, že si jich nelze nevšimnout a neokomentovat je. Bez propagace stran samozřejmě. Máme kanditátů a kandidátek jako nějaké město. Proč? Že by odpověď zněla: "protože Zvonokosy"?! Snad ne. Tedy doufám. I když fakta nasvědčují spíše opaku. Musím říct, že vylučuji jakýkoliv svůj podíl na kampani kterékoliv ze stran, spíše by byl skoro hřích nepokusit se využít odstupu a nenapsat i částečně „sebereflexní“ fejeton či úvahu, nebo jak tomu říct. Jsem nezávislý. Mohu si tedy dovolit nadhled, do kterého jsem se dostal. Pojďte se zamyslet se mnou a možná i pousmát!

9.10.2014 v 15:50 | Karma: 8,57 | Přečteno: 863x | Ostatní

David Novohradský

Zázraky se dějí! Moravanské hody 2014 jsou toho důkazem.

Mohou být tradiční události důvodem pro netradiční zamyšlení nad mystičnem, záhadami a existencí B-ží, případně nad existencí zázraků? Za normálních okolností, by takové zamyšlení spíše patřilo do nějaké náboženské revue, my jsme však s nadpřirozenem měli osobní zkušenost minulý týden v sobotu. A byla to zkušenost vskutku mystická!

16.9.2014 v 14:45 | Karma: 12,52 | Přečteno: 747x | Diskuse| Kultura

David Novohradský

Telefonát do Tel Avivu aneb brání Izraelci jen sebe?

Nebrání vlastně i náš svět a naši kulturu? Moje odpověď zní jako jasné ANO, brání i NÁS! Právě teď jsem položil telefon a ukončil rozhovor s člověkem, někým poměrně blízkým, na kom mi záleží, a kdo je v bezprostředním ohrožení. Voláme si pravidelně, párkrát do roka. Poslední telefonát však nebyl tak poklidný jako v uplynulé době. „Táni, kdyby bylo nejhůř, přijeďte s manželem a dětmi. Ubytuji Vás u sebe a v klidu přečkáte ten nejhorší čas a pak se vrátíte“.

10.7.2014 v 16:30 | Karma: 32,14 | Přečteno: 1329x | Diskuse| Politika

David Novohradský

Nejlepší káva? Ta s příběhem!

Už jako malému mi úžasně vonělo, když děda přesypával do příslušné "pixličky" čerstvě pomletou kávu, kterou si donesl ze sloupské „Jednoty". Byl to jeho pravidelný nedělní rituál. Dodnes si pamatuji, jak si u toho zpíval a usmíval se. Vždy po obědě, před rozhlasovou pohádkou, to v jejich kuchyni vonělo jako v pražírně kávy. Pak si dal „turka“, snědl k němu svoje tři „florentky“ a při poslechu pohádky, lidově řečeno, „hodil umakartové čelo“. Probudil se těsně poté, až "pohádková" rozhlasová produkce skončila. Prostě klasické nedělní odpoledne mého dětství. Pro někoho směšná groteska, pro mne krásné vzpomínky.

13.5.2014 v 21:31 | Karma: 13,41 | Přečteno: 796x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Na Berounsku spadl horkovzdušný balon. Zamotal se do větví stromů a uvázl

5. května 2024  10:47

V Trubíně na Berounsku spadl v sobotu večer do korun stromů horkovzdušný balon. Cestovalo v něm pět...

S pobytem v tuzemských lázních mají zkušenost dvě pětiny Čechů

5. května 2024  10:39

S pobytem v tuzemských lázních má zkušenost 40 procent Čechů. Z nich téměř polovina byla v lázních...

Při požáru ve Frýdku-Místku se zranilo 13 lidí, hasiči dali první pomoc i kočce

5. května 2024  10:08,  aktualizováno  10:31

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo 13 lidí, většinou se...

Rusko útočilo i na pravoslavné Velikonoce. Hořelo v Charkově

5. května 2024  10:30

Sledujeme online Při ruském dronovém útoku na východoukrajinský Charkov v noci na neděli utrpělo zranění pět lidí,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Žiji v malebné vesnici Moravany, nedaleko města Brna. Moc rád se podílím na veřejném životě. Rád se vyjadřuji k tomu co se děje u nás, ale i "za humny".