Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Boj neni reseni. Jsou jim hranice a respekt. Podrobne je dulezitost hranic v prevenci konfliktu popsana zde: http://arxiv.org/abs/1110.1409 Dobry plot dela dobre sousedy. V tomto konkretnim pripade jde o to, uznat Palestinu jako samostatny stat.

0 0
možnosti
SS

Zrovna dnes jsem četla jiný článek, který se, bohužel, také týká i nás. Až mě z toho mrazí, když si uvědomím, že třeba Praha je také místem atraktivním pro turisty, stejně jako Eiffelovka nebo Louvre...

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10956636/Islamist-plot-to-blow-up-Eiffel-Tower-Louvre-and-nuclear-power-plant-foiled-say-French-police.html

3 0
možnosti
Foto

http://cemper.blog.idnes.cz/c/417028/Izraelci-ruce-pryc-od-Gazy.html#t2

Teď jsem si přečetl tento článek pana Jana Cempera. Škoda, že nemá zaplou možnost diskuse. Protože větší blábol jsem v životě nečetl. Totální nepochopení situace na Blízkém východě, totální nepochopení toho, co se děje v Izraeli a tzv. Palestině. Přesně opačná reakce než k čemu vyzývám já. Důkaz toho, jací, my Evropané, jsme. Diskutéři, naivní snílci co si myslí že lejstro a vyjednávání RB OSN něco vyřeší. Než se nabažíte vašich filozofických debat, pane Cempnere, bude pozdě. Ale respektuji i opačný názor než mám já. Jen uvádím tento odkaz jako přesný důkaz toho, jací alibisté jsme.

7 1
možnosti
Foto

Pane Novohradský, na pana Cempera nemá smysl vůbec nijak reagovat. 

Jinak sdílím Vaše obavy o stát Israel, nicméně věřím, že jejich zkušenosti jsou dostatečnou zárukou, že přežijí.

Víte, že první zmínka o jejich úplném vyhubení je z roku cca 1200 před Kristem? Takže nic nového.

Pěkný večer.

5 0
možnosti
MR
LH

Byl jsem několikrát v Izraeli a plně podepisuji, co tady autor článku uvádí. Už ráno jsem se na jiném místě ptal, kdy si lidé uvědomí, že tam bojují i za nás. Přesně, jak je psáno v tomto blogu. Znám tam tu atmosféru - na jedné straně touha žít kulturně a v pokoji a na druhé nenávist, ničení a touha po krvi. Viděl jsem na vlastní oči, jak dopadají města, obce nebo čtvrti. které musí Izrael (na nátlak OSN, EU a dnes i USA) předávat Palestincům. Vybydlené domy našimi "nepřizpůsobivými občany" jsou jen slabým odvarem. Otevřete oči (a srdce ?) !

9 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám moc, pane Lubomíre, za podporu. Jen málokdo si dnes uvědomuje, jak to vlastně bylo. Arabů ještě v roce 1880 žilo na dnešním území Palestiny maximálně statisíce. Kolem přístavu Jaffa. Byli to obchodníci. Území plné bažin a pouští nechtěli. Prodali PRODALI je Izraelské osidlovací společnosti. Přišli židé, bažiny vysušili, poušť zavlažili. Tvrdou prací generací si vybudovali fungující stát. Na území kde nikdo nežil, protože nikdo z těch původních arabů nevěřil že by se tam někdy dalo žít !!! A teprve potom přišel Velký Muftí al Husseiní a nakukal cizím arabům žijícím jinde, že jim to území někdo vzal. Pouště a bažiny. Jenže v té době už to byl úrodný kraj a tedy PENÍZE.A oni uměle přišli a začali si dělat nároky. Nároky na něco, co jiní jejich kolegové prodali a dodnes ti původní arabové žijící v Jaffě o věci vůbec nediskutují a dnešní tzv. Palestince považují za cizáky.... Nazývejme věci pravými jmény! Kdo chce vědět víc, nechť si přečte např. knihu EXODUS od pana Urise Simona. Otevřete oči! To co se děje na Blízkém východě je i o nás! Ti radikálové mají už i jména pro území na západní Evropě. Pro Čechy, Rakousko, Itálii, Španělsko nemusí pojmenovávat, tam už byli, tam už jméno Andaluz mají tisíc let...

6 0
možnosti
MK

Kdepak, vznik židovského státu nepřinesl světu nic dobrého. A bude hůř Rv

0 9
možnosti
Foto

Vznik židovského státu s tím nemá nic společného. Problém je jinde. Mezi první a druhou světovou válkou uchvátili moc blázniví po majetku toužící arabové, téměř všichni z jedné rodiny, kteří neskutečně zradikalizovali do té doby poklidnou oblast. Do té doby židé arabům stavěly školy a ženili a vdávali se mezi sebou ! Fakticky! A co hůř - tato "klika" získala za tu dobu neskutečnou moc. Protože islám je mladé náboženství. Křesťanství si také prošlo svým středověkem, kdy jej manipolovali vládcové k "obrazu svému". No a Islám si tím prochází nyní. Je to střet který nemá ni společného se státem Izrael. Je to střet kultur.

3 0
možnosti
KM

K61a76r85e31l 70M79a50s59e85k

10. 7. 2014 16:40

Vy jste viděl ty íránský atomový bomby? RvRvRv

1 3
možnosti
LJ

Až je budou mít teroristi, taky se budete tak hloupě ptát ?

4 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1023x
Žiji v malebné vesnici Moravany, nedaleko města Brna. Moc rád se podílím na veřejném životě. Rád se vyjadřuji k tomu co se děje u nás, ale i "za humny".