Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Život podle páně Kalouskovy a TOP 09 logiky

Tak si představte, že tuhle Vokráčková vykřikovala o mém šefovi, že je pěknej blbec. Prej že o ní jen řekl, že je tlustá a ona na něj hned takhle drze! No to si dovolila dost. Samozřejmě mě to urazilo a hluboce se dotklo. A to Vokráčková navíc vůbec nedělá ani na našem úseku …! Tudíž jsem jeden den nešla do práce a nechodím na pracovní porady.

 Protestuju proti babě Vokráčkový. Nebudu přece sedět u jednoho stolu s takovou… fuj! Jenže byla včera výplata a k mému úžasu a naprostému nepochopení jsem šla domů s poloprázdným výplatním pytlíkem, „áčkem“ a ještě mě prý pro hrubé porušení pracovní kázně chtějí vyhodit! No chápete to?! Jsem mistrová,  práci za mě zvládá moje zástupkyně, ňákej póvl Vokráčková si otírá svoji nevymáchanou… ústa o vysoce postaveného - mého pana ředitele a pro mě, která jednala jak ji fabrická hrdost velela teď vůbec nemají pochopení?! Dokonce mizerové říkali, že je vidět, že jestliže moji práci zvládá zástupkyně, pak je můj post zbytečný a jsou to vyhozené peníze, které může fabrika ušetřit..!

Tak takhle podobně by dopadlo jednání podle logiky a postupu TOP09 pro běžného občana .

Zatímco pomazaní Vyvolení za své flákání sklízí obdiv svých spolustraníků a dál se nestydí si mastit kapsy penězi těch, pro něž ani nejdou do práce, běžný občan by splakal nad výdělkem a letěl by, že by mu dveře nestačily. Panu Schwarzenbergovi a spol. asi vůbec není známo, že dokonce spousta a spousta lidí chodí do práce dřít nebo za směšnou almužnu  a přesto si své povinnosti plní, je za práci  vděčná a nezbývá nic jiného, nežli se s potížemi poprat  a ne se rozcapovat s nějakým trucováním. To se běžným občanům netrpí. Všichni jsme si rovni, jen někdo někomu rovnější, že..?!

TOP 09 jak se zdá sama svým jednáním nad sebou začíná pomalu zvonit umíráčkem. Spící kníže, zajímavý  svým urozeným původem, knížecími povýšeneckými manýry, mluvou, které žádný Čech příliš nerozumí a také tím, že se více méně nijak moc neprojevuje, profláknutý Kalousek, přikazující národu šetření, který ale sám prošustroval hromadu peněz za nákup nefunkčních padáků a raket a vyhodil sto miliard  na pochybnou likvidaci ekologických katastrof. Heger, který byl údajně neoblíbený už coby ředitel hradecké nemocnice a jehož přístup k nemocným připomíná Švejkovy metody doktora Grünsteina  …  Možná  byla TOP 09 „top“ v roce 09, ale nyní se píše rok 2011, zdá se, že začíná být těžce „out“ a stává se z ní Totálně Odepsaná Parta. Ať už díky nepovedený reformám,  povýšeneckým jednáním a v neposlední řadě tím, že dělá z občanů hlupáky.

Český národ už mnohdy dokázal a vlastně od dob sametové revoluce dokazuje stále, že si umí utáhnout opasky. Ale náš lid není horda tupců a naše tolerance vůči vyžírkům má své meze.  Paskvilové reformy jsou postaveny na dření z kůže těch nejchudších, namísto toho, aby  prvotně postihly a začaly tam, kde se peníze nejvíce ztrácí –  u nesmyslných nebo předražených zakázek, u paradoxní nulové zodpovědnosti těch nejzodpovědnějších, kteří jsou za své kiksy či zlodějiny nedotknutelní a nebo třeba u hraní na haury se zahraničními misemi. Mimochodem, abych byla spravedlivá, předvádění se kauzou Promopro poznamenaného papaláše, jak za dob těžkého bolševika, s vládní letkou a zcela nepochopitelně zbytečně početnou hordou výpravy na výlet do Ameriky v době škudlení o nějakém uskromnění těch, kteří nám právě utahování opasků už léta sami předepisují, také nevypovídá.

Nevěřím andělskému výrazu pana Kalouska, který lidem sebere stravenky, začaruje většině nic neříkajícími čísly okolo superhrubé a hrubé mzdy a pak přemilým hlasem lidu oznámí, že  vše předložené bude sloužit pro dobro národa neb na této reformě dnem nocí pracoval jen a pouze pro to, aby prostý lid ušetřil. Nevěřím vám ani Dobré jitro Kalousku. Uráží mě, že si myslíte, že jsme národ totálních hlupáků a zbaštíme vaši pohádku o tom, jak jste se v době, kdy hledáte peníze všude možně nadřel s nějakou reformou jen pro zjednodušení jakési agendy a vůůůůbec ne pro nechramstání dalších peněz na vaše vládnutí od deseti k pěti!

A už vůbec vám nevěřím, že  chcete cokoli jiného, nežli se udržet u teplého vládního korýtka, u něhož spokojeně chrochtáte už 21 let přičemž se nestydíte  hovořit o chybách předchůdců. Ten chybující předchůdce jste mj. VY, pokud jste si to ještě sám nedokázal přiznat. Především ale ať už ta celá vaše TOP  parta  začne dělat něco skutečně užitečného nebo jděte od válu.

Autor: Hana Dašková | pátek 26.8.2011 13:41 | karma článku: 33,41 | přečteno: 2081x
  • Další články autora

Hana Dašková

Doktoři Takydoktoři

Na téma odcházejících lékařů už bylo napsáno mnohé a stále je tu prostor pro další a další diskuse. A proč – přemílat jedno a totéž pořád dokola? Protože když nejde o život jde o houby, jenže tady o život jít může.

16.2.2011 v 8:05 | Karma: 35,96 | Přečteno: 2524x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Podobnost čistě náhodná

I malicherné maličkosti, zvláště, je-li za nimi skryta snaha dělat z druhých naprosté hlupáky, mnohdy dokáží pořádně otrávit a naštvat. Tak například: Také vidíte jistou podobnost mezi populární Kačenkou au au Jacques s novým koníkem naší politiky Víťou Bártů?

19.7.2010 v 11:38 | Karma: 24,59 | Přečteno: 1744x | Diskuse| Politika

Hana Dašková

Den blbec díl 5

Jen jsem doma dosedla do křesla ozval se zvonek. Byla to babička, která dnes nafasovala mé dvě malé ratolesti a podle jejího absolutně strhaného výrazu zmírajícího šakala v poslední křeči, s nimi strávila jedno opravdu nezapomenutelné odpoledne! Přesto se v její tváři rozlil pocit absolutního štěstí, a sice v momentě, kdy mi děťátka rychlostí blesku předávala a sdělovala, že je jí to fakt líto, ale že se nezdrží, že už strašlivě spěchá domů.

18.6.2010 v 9:31 | Karma: 13,25 | Přečteno: 986x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Ordinace v Růžové zahradě bez růžových brýlí

Mám-li čas, velice ráda se i přes jisté výhrady dívám na seriálovou „Ordinaci“. Jak dojemně tam lékaři ze svého obdarovávají pacienty. Tu jeden koupí pošťačce po nemoci tašku dříve vtipně zvanou RVHP (=Ráno Vyjedu víme co Přivezu), aby se nemusela dřít s těžkými novinami.Tu jiný dobrácký lékař daruje dítěti míč nebo loďku. Nejdojemnější je ale jejich lidská péče o kdejakého pacienta, kterého potkají náhodně na chodbě nebo dokonce venku, jak se jen drží za bok – a šup hned s ním na sono. Nebo se mu udělá mdlo – a šup s ním na CT.

17.6.2010 v 12:42 | Karma: 34,35 | Přečteno: 2598x | Diskuse| Společnost

Hana Dašková

K čertu s městskou policií!

Včera jsem přicházela do centra města Jablonce nad Nisou - tuším že pětadvacátého největšího města, co do počtu obyvatel, v naší krásné zemi. Bylo nutné projít těsně kolem lavičky, kterou právě okupovaly dvě lidské trosky. Jeden ležel nohy roztažené, hlasitě chrápal, promiňte - pomočené kalhoty spolu s chlastem - čpěly tak, že se zvedal žaludek na sto honů, druhý se klátil, na každého kolemjdoucího něco nepříjemně brblal, petflašku s jakousi tekutinou neustále u úst. Nechutný zážitek jen z pouhého projití okolo.

16.6.2010 v 15:20 | Karma: 36,77 | Přečteno: 2127x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16,  aktualizováno 

Přímý přenos Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

V Litvínově vnikl násilně do budovy gymnázia muž, policie podezřelého zadržela

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  8:47

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Nebojíme se, tahák nepotřebujeme. Maturanti vyrazili na písemky z češtiny

3. května 2024  8:24

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Česko se v žebříčku svobody tisku propadlo o tři příčky, Slovensko ještě víc

3. května 2024  8:11

Česko si v žebříčku svobody tisku oproti loňsku pohoršilo o tři pozice, je sedmnácté. Pořadí vydává...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik