Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

novitajteda

17. 2. 2011 1:44
je to vydirani a terorismus sockomanskych odboru

Jak se vubec lisi teroristi, kteri vyhrozuji smrti nevinnych lidi, kdyz nedostanou to, co pozaduji a nasi dokturci vydirajici se stejnym zpusobem?

0 0
možnosti
N

Náhl

17. 2. 2011 8:03
Re: je to vydirani a terorismus sockomanskych odboru

teroristi vyhrožují, že pokud nebude xy, do několika hodin x lidí zabijou, lékaři "vyhrožovali", že pokud se do roka nezačne řešit xy, odejdou z práce, myslíte si, že je to opravdu to samé sám od sebe, nebo jste vyhrabán oficiální zjednodušující propagandou?

0 0
možnosti
M

mevak

16. 2. 2011 22:09
Zamyšlení obyčejné ženy Daškové ......

.....je vlastně záplava slov , většinou opsaných z denního tisku . Vlastních myšlenek tam jaksi není mnoho, vlastně žádná . Je to slohová práce středoškolačky , dobrá akorát k tomu, aby se autorka kochala vlastním výtvorem na monitoru .

0 0
možnosti

dva mraky

16. 2. 2011 18:30
už hořela když jsem si do ní lehal

Jaro 2010 LOK začíná dávat do kupy DO a začíná

Fáze A: Jen si jděte my to bez vás zvládneme

Vláda nejprve mlčí pak tvrdí že když odejdou tak se nic nestane a i kdyby odešli tak stejně nebudou nic dělat DO ignoruje a komunikuje s nimi přes tisk a dopisy.

Po cca sedmi(!) měsících klidného tlení přichází-Fáze B: Jste sprostí vyděrači když chcete víc peněz do platů a méně na nesmysly v resortu.

Najednou je hrozný spěch protože naše zabedněná vláda pochopila, že si nedělali srandu. A začíná konečně někdy třetí lednový týden jednat s DO. Tož takhle se to dělá hezky česky:-P

0 0
možnosti
N

Náhl

17. 2. 2011 8:01
Re: už hořela když jsem si do ní lehal

R^R^R^

0 0
možnosti
PZ

Zombajs

16. 2. 2011 17:43
"Ale co kdyby stejně začali vydírat kantoři?"

To je blbej systém, omylem ENTER a už to běží ... :-/ ... pardon

Chtěl jsem říct, že si umím představit i horší scénáře.

Třeba energetiky (elektřina, teplo, plyn), dopravce potravin atp.  

Co si počne "ustupující" vláda až výše zmiňovaní pochopí, že si to taky můžou dovolit?

Začnou (v požadavcích - náš EXODUS, váš EXITUS) chcípat VŠICHNI ;-(

0 0
možnosti
PZ

Zombajs

16. 2. 2011 17:31
"Ale co kdyby stejně začali vydírat kantoři?"

0 0
možnosti
VN

lomihnát

16. 2. 2011 16:16
Ano, vidím to velmi podobně.

R^

0 0
možnosti
DH

Denule

16. 2. 2011 14:20
Jablonec je malý rybník, každý zná každého

a proto se pán zřejmě nechtěl představit. Jestli mu tam např. rodí manželka (porodnice k 1.3. končí celá), tak jeho obavy bohužel chápu.

A o to je ta akce horší - že se proti sobě postavili do té doby přátelší sousedé, a v zájmu jakéhosi vzdáleného principu (či víry) jsou schopni si vzájemně dělat naschvály a vyhrožovat si. Protože lokální doktor neohrožuje vládu v Praze, ale své pacienty - třeba právě v Jablonci!

0 0
možnosti
N

Náhl

16. 2. 2011 14:46
Re: Jablonec je malý rybník, každý zná každého

Nebo se prostě lidi obecně nestaví v novinách za svůj názor. Přečetli jste si v novinách hlášku jakéhosi paranoika a už to považujete za důkaz, jaké mají odboráři mafiánské metody. Naprosto nevěřím, že by přijali v březnu rodičku a řekli by si "hmm, ta má stejné příjmení jako ten člověk, co před třemi týdny v novinách tvrdil to a to. Tak ji dejte na ten pokoj, kde se rozbil radiátor"! Absolutní ale absolutní blbost!! Jen se formulka "vyděrači" v lidských fantaziích rozvíjí do obludných rozměrů. Doktoři se nemají komu mstít, jsou v souboji s vládou, ne se svými pacienty... 

0 0
možnosti
N

Náhl

16. 2. 2011 11:39
Několik podstatných informací

No, dost s Vámi nesouhlasím (jen podotýkám, nejsem lékař)

Za prvé se domnívám, že je Váš pohled zkreslený médii - ty od začátku celou akci dezinterpretují, protože jim dle mého názoru vyhovuje eskalace napětí, a tím zvýšený zájem šokované veřejnosti. Ale to je špatně! Několik informací, které rozhodně z médií většinou nevyplynou:

1) vydírání - akce je poslední z dlouhé řady různých stávek (práce s nálepkou "stávka" na plášti), která zde trvá od raných 90.let. Právě proto, že lékařská etika nedovolila lékařům zavřít nemocnice a jít do ulic (tak jak to v pohodě dělají např. zaměstnanci drah), je nikdo neposlouchal - symbolická akce prostě nikoho nezajímá. Před rokem upozornili lékaři politickou reprezentaci, že za rok v březnu odejdou, pokud se nezačnou dělat systémové kroky ve zdravotnictví - za rok, to přece není vydírání, ale upozornění. Politici to v duchu tradice začli brát vážně až loni na podzim - to je však jejich problém!

0 0
možnosti
N

Náhl

16. 2. 2011 11:47
Re: Několik podstatných informací

2) Je právě absolutně v zájmu vlády, aby se veřejnost domnívala, že lékařům jde pouze o peníze. Čím více odmítavých a často i závistivých názorů ve veřejnosti je, tím silněji se cítí vláda v tom, že nebude ustupovat. Ale právě proto, že vláda poskytla 2mld, které jen chabě a po nátlaku lékařům nějak garantuje (navíc, to, kde vzala ty peníze je silně diskutabilní, nebudu se o tom ale rozepisovat) je důvod, že účastníci akce asi dohodu odmítnou - o ostatních palčivých problémech, které jsou však pro většinu lékařů zásadní, je v dohodě mluveno velice vágně.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

16. 2. 2011 10:56
Správně napsáno ! ! !

Že to nepochopí nějaké lesicatko, to autorko neřešte. Možná ani dost dobře nerozumí......... Nakonec je to o diskuzi a do ní může každý.

;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
L

lesicatko

16. 2. 2011 8:57
Inak

Každý z nás je ako jednotlivec nahraditeľný, nenahraditeĺnosť hrozí až pri zjednotení ĺudí do nejakej skupiny. Lekári to teraz predvedli. Že ostatní nie...

Ale veĺmi jednoduchá odpoveď na Vašu otázku - keby aj iné profesie začali takto podotýkam zjednotene vyjadrovať svoje požiadavky - no akurat by vznikol chaos ale z tohoto chaosu by vykryštalizovali realnejšie ocenenia tých skupín.

Asi by nemali najvyššie platy manažéri, že ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik