Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Volební zvraty!

Ještě ani nezazněl patřičný startovací výstřel k začátku voleb a pánové Paroubek s Nečasem už si rozdělují moc! Fascinuje mě ta jejich jistota, dávaná všem na obdiv, že mají „své jisté“ a nic je nemůže ohrozit. Maximálně holt budou mít o pár procent víc či méně, ale teplá seslička, pravidelný příjem do rodinného rozpočtu, důležitost zapíchnutých vidlí a jistota ochráněných ručiček před prací je jasná! Velký průšvih pro národ je ale v tom, že se perou o autobus a jak se s ním vozí lidi neví ani jeden!

Dokonce se probudil i pan kníže a hned zaperlil, že jemu je v podstatě jedno jestli levice, či pravice, jen že mu zřejmě v mládí rozdupali kostičky rošťáci Paroubek a Rath, takže s nimi  nebude „kama“. Jinak ale pokud ti dva půjdou domů, jestli ČSSD nebo ODS je dle jeho slov šuma fuk, zkrátka se přidá na tu stranu, kde z toho bude mít větší užitek!

Nevím, co si myslet o postoji Radka Johna, který se doteď tvářil pravicově, ale nyní bohužel vyjádřil hodně podobný názor, jako pan Schwarzenberg, zralý úsloví „kam vítr, tam plášť“. Vylučuje totiž pouze osobu pana Paroubka a  pana Langera. Zmínění pánové ale stojí na zcela opačných březích. Z jednoduché úvahy mi vyplývá, že je mu tedy také celkem lhostejné, zda se přidá napravo či nalevo, jen když tam nebude jeden či druhý ze zmíněných nezdárníků a něco z toho kápne!

Komunisté jsou ostrovem sami pro sebe, samozřejmě se jich dotkl populistický atak pana Paroubka, tedy jsou na ČSSD naštvaní. Těžko budou ale z principu prosazovat pravicový směr, tedy mnoho možností nemají.

Tak nám to nabírá obrátky a podle toho, jak se jednotliví účastníci soustřeďují na vlastní sebechvály, urážky všech ostatních a získání moci za každou cenu, namísto problémů co s krizí,  jak se zadlužeností a  mnohými nepořádky, už je zcela zřejmé, že jestliže tyto pány znovu pustíme do čela, tak se „lepších zítřků“ vážně nedočkáme!

Vím, že to zatím vypadá, že díky mediální masáži bohužel vše směřuje k vítězství okoukaných stran i tváří, které na střídačku přivedly naší zem do všeobecného bahna. Jenže pánové – vy sebejistí politici – zahráváte si s ohněm! Rozladěnost a naštvanost stoupá a pravděpodobnost, že vám třeba pár malých stran neudělá čáru přes rozpočet je sice maličká, ale pozor, je tu! A  navíc ještě není všem dnům konec. Možná se lidé poučili i tak, že vítězství v revoluci „sametové“ je sice chválihodné, ale toho efektu má přecejen méně než klasická defenestrace!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Dašková | čtvrtek 29.4.2010 11:00 | karma článku: 13,80 | přečteno: 932x
  • Další články autora

Hana Dašková

Hoďte žebrotě kost…

... však oni se mezi sebou sami poperou. Tak přesně v rámci této logiky a strategie mi připadá snaha – nesnaha několika politiků a vlády o zákaz KSČM. Pan senátor Štětina svým příjemným rozvážným hlasem vyzařuje něco, co je mi velice milé a blízké, o to víc mě mrzí, že jeho snahy o zákaz nebo rozpuštění KSČM v roce 2011 skutečně nechápu. Nevím, co ho žene k tomu, že právě on s tak obrovskou vehemencí pase po zákazu strany, jejíž režim mu konec konců umožnil nejen vystudovat vysokou školu, ale již od sedmdesátých let také dokonce na tehdejší dobu až s velice nezvyklou četností cestovat do míst, kam se běžný člověk z totalitního státu jen tak nepodíval.

24.11.2011 v 15:58 | Karma: 28,78 | Přečteno: 1655x | Diskuse| Politika

Hana Dašková

Život podle páně Kalouskovy a TOP 09 logiky

Tak si představte, že tuhle Vokráčková vykřikovala o mém šefovi, že je pěknej blbec. Prej že o ní jen řekl, že je tlustá a ona na něj hned takhle drze! No to si dovolila dost. Samozřejmě mě to urazilo a hluboce se dotklo. A to Vokráčková navíc vůbec nedělá ani na našem úseku ...! Tudíž jsem jeden den nešla do práce a nechodím na pracovní porady.

26.8.2011 v 13:41 | Karma: 33,41 | Přečteno: 2081x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Bratři Mašínové očima nepamětníka

Na jednu stranu může vyznít z mého ryze soukromého pohledu čtyřicátníka hodnocení viny či neviny bratrů Mašínů asi stejně tak hodnotné, jako debatování nad nesmrtelností chrousta. Na straně druhé je mezi námi stále ještě nezanedbatelná část občanů, kterých se kauza Mašínové dotkla osobně, díky čemuž není možné ji ani zesměšňovat, ani ji zametat pod koberec ani ji přehlížet.

16.8.2011 v 13:35 | Karma: 33,43 | Přečteno: 2345x | Diskuse| Politika

Hana Dašková

Dovoluji si nesouhlasit

Ctím našeho pana prezidenta. Zkrátka proto, že je to bez jakýchkoli pochyb nesmírně inteligentní charismatický pán a nadto především nejvyšší představitel mé vlasti. Tedy po vzoru mě zažitého: co se doma uvaří, má se doma sníst, běda všem cizincům, kteří by ho chtěli znevažovat, zneuctívat, brojit proti němu, urážet ho. Jsem nesmírně vděčná za jeho postoj, kterým se snaží bránit a co nejvíce zachovávat suverenitu našeho státu.

14.6.2011 v 13:31 | Karma: 27,69 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Karel Kryl, stále platný odkaz

12.dubna jsme bez povšimnutí přešli výročí narození básníka s kytarou, novodobého písničkáře, hlásiče pravdy a rebela - Karla Kryla.

19.5.2011 v 14:55 | Karma: 44,27 | Přečteno: 8086x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás kývl na návrh k příměří. Izrael má řadu výhrad, akce v Rafáhu pokračuje

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  22:09

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Rusko spouští výrobu dříve zakázaných raket středního a krátkého doletu

6. května 2024  22:08

Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu raket krátkého a středního doletu, dříve zakázaných smlouvou...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14,  aktualizováno  20:36

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Za další případ pohrdání vás můžu poslat do vězení, varoval soudce Trumpa

6. května 2024  20:17

Soudce v probíhajícím procesu s Donaldem Trumpem v pondělí rozhodl, že americký exprezident...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik