Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pingpong

14. 6. 2011 21:25
Nejste letuška?

0 0
možnosti

repanak

14. 6. 2011 14:52
Paní Dašková,

velmi dobře napsáno. A nebuďte smutná z Brooka, on to svým malým - možná poctivým - šetřením nespasí. Neglorifikuji minulý režim, ale asi byl špatný THP se sedmnácti stovkami - pokud nevzpomíná na dobu, kdy plzeň stála něco přes dvě kačky a nájem tři stovky.

0 0
možnosti

brooke

14. 6. 2011 15:09
Re: Paní Dašková,

Nebyl jsem THP, byl jsem Ing abs. VŠE v Praze  obor EZO, a pracoval jsem v PZO. Když už jsme u těch zkratek. A plat byl tabulkový.

Ta doba byla, kdy plzeň stála 3,60 Kčs, nájem  tři stovky, bar televize tesla 14900,-

škoda 120 - 62500,-  zájezd čedokem do Jugošky  autobusem 4900 na 10 dní, máslo 10 Kčs, džíny v tuzexu při přepočtu bonu na 5 Kčs 750,- Kčs automatická pračka romo 6000 Kčs, Philco ford 10000Kčs lednička s mrazákem 8000Kčs, družstevní byt (pod rukou za ůplatek v Praze 130.000) za družstevní podíl. 

O této době hovořím.  Kdo neumí šetřit po korunách, ten se k milionům nedostane.  Jsem zvyklý z těch dob šetřit, krást jsem se nenaučil

0 0
možnosti

Libor Čenský

14. 6. 2011 14:29
Pro mne je to spíše demonstrace

, projevení nespokojenosti s touto vládou. V podstatě dělají to, co jsme my všichni měli udělat už dávno a dělají to mírnější formou. S mírnou nadsázkou říkám, že tato vláda už měla dávno letět z oken. To co si nechá český národ líbit je až neuvěřitelné. Lidé, kteří by měli správně sedět za mřížemi za neuvěřitelné zlodějiny nám tady vládnou, podvodníci, kteří získali své tituly tím, že nehorázně podváděli, dál využívají tyto tituly ku svému prospěchu, místo aby se hanbou propadli před celým národem. Protikorupční vláda, která je korupcí prosáklá až hanba. Pokud je tedy potřeba šetřit, vřele souhlasím, ale řešení vidím spíše v dobrém hospodaření vlády, miliardy, které promrhají na úplatcích a sebeobohacování jsou přesně ty peníze, které naše republika potřebuje. A co se mě týče, tak opravdu nechci za hospodáře zloděje a podvodníky, dodnes se mi točí hlava z toho, že u voleb lidé volili strany jejichž poslanci už tenkrát byli známí pro svou nenažranost a zlodějinu.

Hezký den

0 0
možnosti

100dukátů

14. 6. 2011 15:10
Re: Pro mne je to spíše demonstrace

Stávka není demonstrace. A už vůbec nesouhlasím s tím, aby proti vládě a jejím reformám protestovaly odbory pod vedením ČSSD.

0 0
možnosti

Vilém.x

14. 6. 2011 14:10
Zátarasy teda vážně nechci!

No prosím at si stávkují. Nicméně pokud nakonec metro vyjede na víkendový režim a oni budou bránit cestujícím v pohybu, tak je to na pár facek. Je naprosto směšné, že horníci z ostravy jedou blokovat do Prahy naše silnice a v Ostravě nic. At si zabarykádují ministerstva nebo na ně hází rajčaty, ale pokud udělají blokády na silnicích tak nejsou o nic lepší než vládní garnitura..

0 0
možnosti

brooke

14. 6. 2011 14:05
sedláci

měli vždy naprosto jednoduchá řešení zvláště pak u Chlumce.

Jestliže sama vidíte, že díky nehospodárnosti, neschopnosti a nenažranosti předchozích vlád chybí peníze, pak se musí začít šetřit. Ty peníze asi už nikdy nikdo zpět nedostane. Ty jsou jednou pro vždy v pr.......opadlišti dějin. Pokusit se je získat zpět, je dobrá myšlenka, leč s velmi nejistým koncem. Co si však každý dokáže spočítat,  je , kolik  se dá úsporným opatřením ušetřit.  Rozhodně to je rozumnější cesta, než čekat, že se ty pr.....ošustrované peníze vrátí. I doma vím, že problém chybějících peněz je méně riskantní řešit šetřením, než očekáváním vyšších příjmů, či dalších půjček od providentu..

0 0
možnosti

Maxa2

14. 6. 2011 14:02
Nesouhlasím se stávkou

Je mi dost smutno při čtení některých příspěvků. Bože, kam jsme to dospěli. Rozumněl bych tomu, kdyby se jednalo o demostraci nespokojených lidí, ale stávka a vyhrožování je něco úplně jiného. Ač se mi také nezamlouvají reformy v té podobě jaká je nám předkládána, přesto si uvědomuji zásadní věc. Česká ekonomika je zásadně ovlivňována vývojem v Eurozóně a ve světě. Není možné žít stále na dluh a není možné se řídit tím, jak se vyspíme. Jednou jsme někomu dali hlas ve volbách a nechtějme, aby se odbory vydávaly za politickou sílu. Na to nemají mandát. Odbory mají hájit zájmy odborářů na které bohužel všichni ostatní doplácejí. Ty jejich výhody musí taky někdo zaplatit. A nezlob te se, ale 10% obyvatel nemá právo určovat jak bude 90% žít. Způsob jaký použil president se možná někomu zdá špatný, ale podívejte se nejdříve jak protesty odborů řeší jinde. Odbory nechť jednají a přestanou vyhrožovat. Stávky jen poškozují nás všechny a stejně nic nevyřeší.

0 0
možnosti

brooke

14. 6. 2011 14:16
Re: Nesouhlasím se stávkou

R^

0 0
možnosti

jakobin česky

14. 6. 2011 13:57
Karma

R^

0 0
možnosti

brooke

14. 6. 2011 13:52
nespravedlivě odíraný občan

Cítím se tak již mnoho let. Odíral mě komunista, který mi stanovil mzdu ve výši 1750Kč hrubého (před odvody zdrav poj., důch . a soc. poj. a dani ze mzdy). Smutně jsem pohlížel na bývalé spolužáky, kteří sice neměli to štestí studovat, ale mzdu dělníka měli 1,5x vyšší než já vysokoškolský absolvent. Manželka na mateřské brala 600 Kč po dobu 6 měsíců a potom již nic. Sociální podpora  nebyla žádná. Pokud trpím nouzí, mám požádat své rodiče , či jiné blízké. To byla rada od sociálky. O to ale nejde. Stát bude vždy své daňové poplatníky odírat, jinajk nemůže fungovat. Jde jen o to, zda se ve své zemi cítíte dobře. Jestli ne, tak dnes máte možnost jít žít jinam.

Nevím, proti čemu v současnosti lidé chtějí  DEMONSTROVAT . O stávku se podle zákona s největší poravděpodobností nejedná. Já to cítím jako demonstraci za projedení budoucnosti našich dětí už dnes nejpozději zítra. Jaké dluhy zanecháme našim dětem, to nás nezajímá. Nám přece rodiče taky nechali jen ten zasr... komunismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik