Volební zvraty!

Ještě ani nezazněl patřičný startovací výstřel k začátku voleb a pánové Paroubek s Nečasem už si rozdělují moc! Fascinuje mě ta jejich jistota, dávaná všem na obdiv, že mají „své jisté“ a nic je nemůže ohrozit. Maximálně holt budou mít o pár procent víc či méně, ale teplá seslička, pravidelný příjem do rodinného rozpočtu, důležitost zapíchnutých vidlí a jistota ochráněných ručiček před prací je jasná! Velký průšvih pro národ je ale v tom, že se perou o autobus a jak se s ním vozí lidi neví ani jeden!

Dokonce se probudil i pan kníže a hned zaperlil, že jemu je v podstatě jedno jestli levice, či pravice, jen že mu zřejmě v mládí rozdupali kostičky rošťáci Paroubek a Rath, takže s nimi  nebude „kama“. Jinak ale pokud ti dva půjdou domů, jestli ČSSD nebo ODS je dle jeho slov šuma fuk, zkrátka se přidá na tu stranu, kde z toho bude mít větší užitek!

Nevím, co si myslet o postoji Radka Johna, který se doteď tvářil pravicově, ale nyní bohužel vyjádřil hodně podobný názor, jako pan Schwarzenberg, zralý úsloví „kam vítr, tam plášť“. Vylučuje totiž pouze osobu pana Paroubka a  pana Langera. Zmínění pánové ale stojí na zcela opačných březích. Z jednoduché úvahy mi vyplývá, že je mu tedy také celkem lhostejné, zda se přidá napravo či nalevo, jen když tam nebude jeden či druhý ze zmíněných nezdárníků a něco z toho kápne!

Komunisté jsou ostrovem sami pro sebe, samozřejmě se jich dotkl populistický atak pana Paroubka, tedy jsou na ČSSD naštvaní. Těžko budou ale z principu prosazovat pravicový směr, tedy mnoho možností nemají.

Tak nám to nabírá obrátky a podle toho, jak se jednotliví účastníci soustřeďují na vlastní sebechvály, urážky všech ostatních a získání moci za každou cenu, namísto problémů co s krizí,  jak se zadlužeností a  mnohými nepořádky, už je zcela zřejmé, že jestliže tyto pány znovu pustíme do čela, tak se „lepších zítřků“ vážně nedočkáme!

Vím, že to zatím vypadá, že díky mediální masáži bohužel vše směřuje k vítězství okoukaných stran i tváří, které na střídačku přivedly naší zem do všeobecného bahna. Jenže pánové – vy sebejistí politici – zahráváte si s ohněm! Rozladěnost a naštvanost stoupá a pravděpodobnost, že vám třeba pár malých stran neudělá čáru přes rozpočet je sice maličká, ale pozor, je tu! A  navíc ještě není všem dnům konec. Možná se lidé poučili i tak, že vítězství v revoluci „sametové“ je sice chválihodné, ale toho efektu má přecejen méně než klasická defenestrace!

Autor: Hana Dašková | čtvrtek 29.4.2010 11:00 | karma článku: 13,80 | přečteno: 932x
  • Další články autora

Hana Dašková

Hoďte žebrotě kost…

24.11.2011 v 15:58 | Karma: 28,78

Hana Dašková

Dovoluji si nesouhlasit

14.6.2011 v 13:31 | Karma: 27,69

Hana Dašková

Karel Kryl, stále platný odkaz

19.5.2011 v 14:55 | Karma: 44,27