Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kvizová otázka a Věci veřejné

Zkuste seriozně určit správnou odpověď na zapeklitou otázku ze závěrečného testu školení pro vysoké managery, které absolvoval můj dobrý kamarád, jakožto šéf jedné německé filiálky. Otázka zní

Určete nejhorší variantu z následujících možností:

a)      Jestliže se dobré rozhodnutí udělá špatně

b)      Jestliže se špatné rozhodnutí udělá špatně

c)      Jestliže se dobré rozhodnutí udělá dobře

d)      Jestliže se špatné rozhodnutí udělá dobře

Správný výsledek naleznete na konci blogu.

Tahle kvizová otázka mi ani nevím proč vytanula na mysli v souvislosti s volbou nejúspěšnějšího politika a děním kolem nové akční strany Věcí veřejných.

Pan John v minulých dnech s 61% stanul na špičce mezi nejpopulárnějšími politiky. O čem to svědčí? Jestliže je nejpopulárnější politik ten, který dosud při vší úctě v politice vlastně nic neudělal, pak mě nenapadá  nic jiného, než že je to známka nesmírné otrávenosti národa nad celou stávající politickou scénou. Tedy pokud by kvízová otázka zněla opačně, tedy jaká je  nejlepší varianta, správná odpověď  by podle této praxe byla : e)  Jestliže se žádné rozhodnutí neudělá nijak! A to asi vůbec není v pořádku.

Nejprve je třeba předeslat, že jsem zpočátku vznik VV nesmírně přivítala, osoba pana Johna, coby novinářského nebojácného bojovníka proti kdejaké špíně, mi byla velice sympatická a  zcela vážně jsem si  tuto stranu zařadila ke svým favoritům. Jenže. S postupem času a sledováním dění okolo ní se nemohu zbavit čím dál tím silnějšího dojmu, že ani tady něco neladí.

Hned na startu této strany bylo přinejmenším zvláštní či nezvyklé, že se o VV, jakožto o straně, s níž se bude muset počítat, hovoří už od chvíle, kdy měla zisk okolo 2-3%, zatímco  jiné strany, které podle mého názoru taková procenta také vykazují, se hodí do jediného pytle s názvem „Ostatní“ a běžný volič-smrtelník se nemá šanci dozvědět víc (mám na mysli např. SUVERENITU, Zemanovce – ačkoli právě dnes se nějaká čísla objevila, možná dokonce Korunu českou atd.). Dobře. Třeba má pan John pár kamarádů, bývalých kolegů novinářů, kteří mu touto cestou pomohli. Není to fér, ale je to bohužel normální praxe.

Jenže dál. Rýpance o tom, jak pan John káže vodu a pije víno např. v případě hesla na způsob „rodina nade vše“ a jeho osobního přístupu k rodině nebo horování o zatočení s nepravostmi a na druhé straně „malá domů“ v podobě získání předražené tuším státní zakázky pro svoji firmu (myslím za 4 miliony), tyhle rýpance sice pro mě nejsou úplně stěžejní, protože až hodí kamenem, kdo je zvláště  „tam nahoře“ bez viny, že (?), ale pravda, na důvěryhodnosti straně jistě nepřidávají.

Jenže je ještě další věc, která v mých očích VV stále více stahuje na stranu té klasické špinavé politiky - a sice financování. Strana funguje pár měsíců a hnedle se najdou bodří sponzoři, hnedle má 10 mil, které si může dovolit investovat do volební kampaně, (dá rozum, že jistě nevydá veškerý obnos, kterým disponuje, tudíž předpokládám, že by  měl ještě dostatek zbýt ve stranické kasičce. A to už je na startující stranu opravdu dost neuvěřitelný balík, který se najednou kde se vzal, tu se vzal). Pozor. Já vím, že zcela průhlední sponzoři, vše – křišťálově čistě. Jen si nemohu pomoci, ale pokud si představím samu sebe jak škemrám o korunky - a že nejsem VIP, nechtěla bych jako dárek 10 milionů, ale třeba jen 10 tisíc, nevím, jak úspěšní byste byli vy, ale v mém případě už vidím ty davy tlačících se zájemců! :-) Pokud by tedy za tím darem nebyla nějaká snaha si diktovat směr nebo mě ovládnout  anebo slíbená protislužba....

A ještě třešinka na kyselý dort v podobě zbytečné povýšenecké hlouposti, jakou bylo zaplátovaní celého domu včetně oken mohutnou reklamní plachtou. Lidé, kteří budou bydlet v pološeru mají zkrátka smůlu, politický zájem majitele – sponzora VV, je prostě přednější. Pochopitelně  je také vše zcela legální a právně v poho...., jen už mi to připomíná naprosto stejné manýry profláknutých vládnoucích stran. Tak kdo ví jakou cestou se vydá, pokud získá moc...

 

Správná odpověď na kvizovou otázku nahoře: d)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Dašková | středa 28.4.2010 9:03 | karma článku: 15,21 | přečteno: 1043x
  • Další články autora

Hana Dašková

Hoďte žebrotě kost…

... však oni se mezi sebou sami poperou. Tak přesně v rámci této logiky a strategie mi připadá snaha – nesnaha několika politiků a vlády o zákaz KSČM. Pan senátor Štětina svým příjemným rozvážným hlasem vyzařuje něco, co je mi velice milé a blízké, o to víc mě mrzí, že jeho snahy o zákaz nebo rozpuštění KSČM v roce 2011 skutečně nechápu. Nevím, co ho žene k tomu, že právě on s tak obrovskou vehemencí pase po zákazu strany, jejíž režim mu konec konců umožnil nejen vystudovat vysokou školu, ale již od sedmdesátých let také dokonce na tehdejší dobu až s velice nezvyklou četností cestovat do míst, kam se běžný člověk z totalitního státu jen tak nepodíval.

24.11.2011 v 15:58 | Karma: 28,78 | Přečteno: 1655x | Diskuse| Politika

Hana Dašková

Život podle páně Kalouskovy a TOP 09 logiky

Tak si představte, že tuhle Vokráčková vykřikovala o mém šefovi, že je pěknej blbec. Prej že o ní jen řekl, že je tlustá a ona na něj hned takhle drze! No to si dovolila dost. Samozřejmě mě to urazilo a hluboce se dotklo. A to Vokráčková navíc vůbec nedělá ani na našem úseku ...! Tudíž jsem jeden den nešla do práce a nechodím na pracovní porady.

26.8.2011 v 13:41 | Karma: 33,41 | Přečteno: 2081x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Bratři Mašínové očima nepamětníka

Na jednu stranu může vyznít z mého ryze soukromého pohledu čtyřicátníka hodnocení viny či neviny bratrů Mašínů asi stejně tak hodnotné, jako debatování nad nesmrtelností chrousta. Na straně druhé je mezi námi stále ještě nezanedbatelná část občanů, kterých se kauza Mašínové dotkla osobně, díky čemuž není možné ji ani zesměšňovat, ani ji zametat pod koberec ani ji přehlížet.

16.8.2011 v 13:35 | Karma: 33,43 | Přečteno: 2345x | Diskuse| Politika

Hana Dašková

Dovoluji si nesouhlasit

Ctím našeho pana prezidenta. Zkrátka proto, že je to bez jakýchkoli pochyb nesmírně inteligentní charismatický pán a nadto především nejvyšší představitel mé vlasti. Tedy po vzoru mě zažitého: co se doma uvaří, má se doma sníst, běda všem cizincům, kteří by ho chtěli znevažovat, zneuctívat, brojit proti němu, urážet ho. Jsem nesmírně vděčná za jeho postoj, kterým se snaží bránit a co nejvíce zachovávat suverenitu našeho státu.

14.6.2011 v 13:31 | Karma: 27,69 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Ostatní

Hana Dašková

Karel Kryl, stále platný odkaz

12.dubna jsme bez povšimnutí přešli výročí narození básníka s kytarou, novodobého písničkáře, hlásiče pravdy a rebela - Karla Kryla.

19.5.2011 v 14:55 | Karma: 44,27 | Přečteno: 8086x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Pětiletá holčička se ztratila při výletě na Šumavě, ušla dva kilometry

6. května 2024  15:50

Po pětileté holčičce pátrali v neděli dopoledne policisté, horská služba i vrtulník. Dívka se...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Zaplavené ulice, desítky výjezdů hasičů

6. května 2024  15:47

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Při bouřkách a dešti může od...

Když se běží pro miminka do dlaně. Pohyb pomáhá předčasně narozeným dětem

6. května 2024  15:20

Tak malé, že se vám vejdou do dlaně. Řeč je o předčasně narozených dětech, které stráví začátek...

V predátorských titulech publikovala i Nerudová. Bylo to dávno, hájí se

6. května 2024  15:16

Danuše Nerudová je lídr kandidátky STAN a také aspiruje na post europoslankyně. Česko by ráda...

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2476x
Rebelka, která dostala x-krát přes prsty a stejně se neodnaučila říkat nahlas věci, které si spousta lidí jen myslí. Absolventka ČVUT FSI v Praze, drobná podnikatelka v oboru interiéry, vdaná, 2 děti

Seznam rubrik