Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ano, je to kanál.

Horké letní počasí nám umožňuje zažívat věci, na které v jiných ročních obdobích nemáme pomyšlení. Ženy všech věkových skupin vystavují svá těla slunci a ty odvážnější odkládají vrchní díl plavek.  

My, rybáři, se přesouváme se svojí výbavou do těsné blízkosti nudistických pláží. Opilí vandráci brázdí vodní hladiny na svých plavidlech. Nezletilá mládež, užívající si prázdnin, objevuje kouzla alkoholu a lehkých drog. Lesy se plní houbaři a milenci. Opilci se z hospod přesouvají na zahrádky. Senioři odkládají těžké kabáty a buzerují své okolí jen tak na lehko v zimních bundách. Lidé bez domova opouštějí nádražní budovy a povalují se v parcích. 

V létě také požíváme potraviny, o které jindy tolik nestojíme. Já, časově vytížený člověk, jsem udělal tu chybu, že jsem zkombinoval hned několik pochutin v jeden krátký okamžik. Dát si meloun, pivo a zmrzku je zkrátka hloupost. Celou noc jsem trávil na cestě mezi ložnicí a toaletou. Ve čtvrtek ráno jsem volal zaměstnavateli, že do práce nepřijdu. Vyšel mi vstříc a dokonce řekl, že pokud nepřijdu, tak už nemusím v pátek chodit vůbec. Poděkoval jsem mu a zaradoval jsem se z prodlouženého víkendu, ačkoliv mi bylo jasné, že se budu spíše léčit. 

Zelený jak sedma jsem ležel na gauči. Měl jsem před sebou otevřenou knihu, ale silné křeče v oblasti žaludku čtení neumožňovali. Přemýšlel jsem, jak se zabavit a přitom se co nejméně pohybovat. Sáhl jsem tedy po televizním ovladači a rozmýšlel, jaký kanál naladit. Nechtěl jsem nic náročného, žádné dokumenty, žádnou politiku, nic složitého. Chtěl jsem, aby televize jen něco mluvila, jedno co, a aby promítala obrázky, u kterých nevadí, když si na hodinu zdřímnu a nestane se, že mi něco ujde. Prostě nějaký hloupý kanál. Tak jsem zapnul Novu. 

A zrovna ve chvíli, kdy texaský ranger, za pomoci trojité otočky s backflipem, zasadil svojí podrážkou rozhodující úder do nastavené čelisti nějakého lumpa. Škoda, že sotva se na scéně objevila státní zástupkyně Alex Cahillová, díl skončil.

Dalším pořad na programu se jmenoval "Tescoma s chutí". Zrovna vařit jsem při svém stavu nepotřeboval, ale naštěstí se ukázalo, že pořad je více méně jen deseti minutová reklama na hrnce od Tescomy.

Další seriál, který následoval, má neuvěřitelně zajímavou hlavní postavu. Má fobii z lidí, davu, výšek, mikrobů a mléka. Je obsedantní a roztržitý. Odešel od policie a léčí se u psychiatra. Živý se jako soukromý konzultant, což znamená, že pomáhá řešit složité detektivní případy. Nevím, čí je to přitel, můj tedy ne, ale jmenuje se Monk.

No a dál byl blok šíleností v pořadí: 

Ordinace v růžové zahradě: Zrovna v tomto díle neměli zdravotníci mnoho práce, tak se jen donekonečna řešilo, kdo, kde a s kým chrápal. Zajímavé je, že v tomto seriálu vystupuje mnoho známých herců, např.: Zlata Adamovská, Vlastimil Zavřel, Bára Štěpánová nebo Ha Thanh Nguyen, ale kdyby zamnou přišla moje matka a řekla mi, že je doktorka, věřil bych jí to snáž, než těmto hercům...

Co na to Češi?: Soutěž, kterou kazí, jindy tak skvělý, Tomáš Matonoha, soutěžící a zaplacené publikum, tleskající na povel. Zlatý AZ kvíz.

Ulice: Možná je to Vaše ulice. Možná jste to vy! No, já teda určitě ne. Už je to nějaký ten pátek, co jsem viděl naposled ulici, ale vím stoprocentně, že tehdy malá Ema nemluvila a neměla prsa! Nyklová je furt stejná kráva, Lumír je jednou děsná svině na úřadě, co znásilnil svojí ženu, která se s ním rozešla a se kterou teď zase normálně žije a mají dítě. Okolo pana Peška se motá spousta cizích lidí, kteří tam před pár rokama ještě vůbec nebyli, což mi nepřijde vůbec normální, pouštět si takhle k tělu lidi, o kterých toho nemůže mnoho vědět. Pan Pešek se také na pohodu baví s rodinou ženy, která mu zabila dceru... Dost divný teda...

Televizní noviny: Samozřejmě, jsou prázdniny, takže Nova si zahraje na MacGyvera a pokusí se z hovna udělat bombu a vyplnit tak čas od 19:30 do 20:20. Ve studiu sedí Lucka Borhyová a Raymond Koranteng a jejich výrazy mne nutí podřezat si žíly, protože se zdá, že čtyři jezdci apokalypsy překročili na Rozvadově čáru a míří na Plzeň. Naštěstí hranice překročili jen uprchlíci a to ještě zevnitř ven. Ale celý díl se motá neustále kolem migrantů a celé je to doprovázeno velice tklivou muzikou, což opět zvyšuje napětí! Uff, ještě že se paní na Moravě narodila štěňátka a reportáž o tomto nadělení zabere dobrých pět minut času. Ale co to? Další migranti! Tentokrát se k problematice vyjadřují čeští patrioti, Tomio Okamura a Martin Konvička, ze studia vše řídí Ray. Když bylo téma uprchlické krize vyčerpáno, dostala v televizních novinách prostor žena, jenž byla bodnutá vosou. Následoval nový přírůstek v Zoo, o které jsem nikdy neslyšel, a pak zemětřesení v Bangladéši, jež si vyžádalo sto padesát mrtvých. Nakonec jsme byli pozváni ke sledování seriálu a bylo nám i nastíněno, kdo byl komu nevěrný v tomto díle. 

Sportovní noviny: Jágr má holku a borec na konec je chudák, co netrefil fotbalovou bránu z pěti metrů.

Ordinace v růžové zahradě: Už zase? Copak nestačilo jednou? 

 

Na závěr bych chtěl tento kanál doporučit všem, kteří trpí průjmovým onemocněním, či přišli o dvě třetiny mozku!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Daniel Tomáš | čtvrtek 1.9.2016 15:21 | karma článku: 22,00 | přečteno: 807x
  • Další články autora

Daniel Tomáš

Jak jsem koukal na Ordinaci

Každý člověk, pokud tedy není nějaký pošahaný workoholik, se těší na víkend. Jediné dva dny v týdnu, kdy nemusíte předstírat pracovní nasazení a donášet na kolegy.

6.5.2024 v 12:24 | Karma: 17,14 | Přečteno: 598x | Diskuse| Poezie a próza

Daniel Tomáš

Proč píšu knihu

Ona taková kniha, to není nějaká lecjaká věc. Mnohdy si jí lidé vůbec neváží, natož aby se jí svěřovali a rovnou jí hází do ohně. Jo, byli i takoví lidé. Ale pak sami shořeli. Na to bacha.

11.9.2023 v 15:09 | Karma: 10,22 | Přečteno: 207x | Diskuse| Poezie a próza

Daniel Tomáš

Mravenčí doktor odchází od soudu s podmínkou

Připomeňme si sled událostí případu, který otřásl naší republikou a o kterém slyšel snad úplně každý člověk v zemi. Na ostře sledovaný případ, který byl dnes završen vynesením rozsudku, jako první upozornil básník Jozef Kožíšek.

7.9.2023 v 14:33 | Karma: 16,79 | Přečteno: 818x | Diskuse| Poezie a próza

Daniel Tomáš

Braničtí rytíři

Dle starých pověstí českých, ukrývá se v katakombách pod branickým pivovarem mocné vlastenecké vojsko, které je připraveno v hodině temna vyjet na pomoc nepříteli národa českého.

19.5.2022 v 10:59 | Karma: 9,40 | Přečteno: 349x | Diskuse| Poezie a próza

Daniel Tomáš

Než rasistou, to radši vrahem bys bejt chtěl

Narazil jsem v minulém týdnu na dva zvláštní články. V jednom je hlavní postavou člověk, který před deseti lety v soukromé konverzaci použil rasistickou metaforu a nyní je bez práce. V druhém článku je pak člověk, který před...

18.10.2021 v 13:55 | Karma: 33,97 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  11:59

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Rozkol nacionalistů. S AfD nechce být ve frakci Le Penová ani česká SPD

22. května 2024  11:59

Zástupci francouzské strany Národní sdružení (RN) prohlásili, že v příštím europarlamentu nebudou...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:57

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři,...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  11:53

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

  • Počet článků 147
  • Celková karma 17,14
  • Průměrná čtenost 1508x
Jsem velekrál skladu v maličké firmě. Mám jen jediného podřízeného, a ani ten mne neposlouchá.. Dvakrát jsem neúspěšně studoval VŠ, tak jsem se dal na dráhu dělníka. Jsem pánem ještěrky a vozím palety z bodu A do bodu B, a když je frmol, tak i do bodu C, ale v žádném případě do bodu D.. Mám rád sport, pivo, rybařinu, pivo, dobré jídlo, přítelkyni, pivo, četbu, Bory, bory, skaliny, řeky, lučiny, českou hymnu, vychlazenou Plzeň a tak různě....

Tady mi můžete anonymně nadávat:

danieltomas08@post.cz

 

Seznam rubrik