Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Umění milovat

Už se vám někdy stalo, že i když se vám protějšek líbil od prvního pohledu, pocit zamilovanosti jste si uvědomili až později? Mnohem později?

Její jméno zní libozvučně při čtení zprava i zleva, krásné oči, postava a hlavně úsměv. Já se ale zamiloval úplně z jiných důvodů. Nemám moc zkušeností s "prvním krokem", většinou to u mě bylo naopak a já jsem nebyl ten, kdo oslovoval. Tato zkušenost mi teď silně chybí, když chci pozvat svoji kamarádku na rande. Nevím jak a i když o tom pořád přemýšlím, nenapadá mě řešení, které byse mi líbilo. To proto, že převládá obrovský strach, nejistota z toho, jak bude reagovat.
Proč vůbec chodit s kamarádkou na rande? Jednoduše proto, že ač si našeho dvouletého přátelství vážím jako jedné z mála stabilních věcí ve svém životě, moje pocity se nevejdou do škatulky kamarádka, a to už nějaký ten týden. Pravda, líbila se mi hned, když jsme se viděli prvně, ale v tu chvíli jsem ocenil především její řečnické umění a schopnost disutovat o tématech, které se nás obou dotýkala. Následujících několik měsíců jsem měl pocit, že jsem se seznámil s člověkem, se kterým mohu mluvit snad úplně o všem a ještě více jsem si toho vážil.
Pak jsem se ale začal stýkat se slečnou kolegyní ze zaměstnání a veškerý čas jsem věnoval ji,
takže - i když teď vidím, že to nebylo dobře - moji kamarádku jsem velmi zanedbával. Naštěstí to ale netrvalo moc dlouho. Zase jsme se stýkali, hovořili u piva, vína, seznámili navzájem svoje přátele...
Když si pak našla přítele a se mnou se bezmála rok neviděla ani jednou, velmi záhy jsem začal pociťovat  ztrátu, ale bylo už na všechno pozdě. Došlo mi, že mi nechybí pouze jako kamarádka, naplno jsem pochopil všechny svoje pocity, začal jsem věci vidět jinak. Tu ztrátu jsem nebyl schopen nijak vykompenzovat, i když jsem se snažil.
Jak šťastný jsem byl, když mi pak po dlouhých měsících napsala: "Člověk občas zjistí, že přátel není nikdy dost. Omlouvám se."
I když jsem byl plný nových myšlenek, hlavně v souvislosti s námi, nikdy jsem ji na rande nepozval, ani nedal pusu. Zcela nepochybně strach. A kdo se bojí, tomu štěstí moc nepřeje, to mám též vyzkoušené.
Vzpomínal jsem, jaké to bylo, když jsme navštívili MissAgro v Suchdole, není možné zapomenout návštěvu plzeňské kavárny a svérázný odchod oknem, ani množství zážitků, dojmů a pocitů. Po každém našem setkání, po rozloučení mám neodbytnou potřebu neodcházet, otočit se a ještě něco říct, udělat...
Strach nemizí ani dnes, kdy od prvního setkání uplynulo více něž dva roky. Tím, co cítím, jsem si jist a nemůžu už čekat ani den. Napsat blog a poslat odkaz by mě na odvaze asi moc nepřidalo. Překonat svoje obavy a vykročit, jak nesmírně těžké. Včerejší večer jsme byli na kafi a já měl tu čest nahlédnout, byť jen na pár okamžiků, do jejího deníku. Viděl jsem toho málo, ale i to mě utvrdilo v mých myšlenkách. Minulou noc jsem téměř nespal, po době převalování v posteli a konečně usnutí jsem se vzbudil a věděl jsem, že musím něco udělat.
Jako by se někdo rozhodl za mě. Vyrážím. Ještě rychle něco k snědku, i když jíst nemohu, díky staženému žaludku. Chvějou se mi ruce i hlas. Co říct? Svoje myšlenky redukuji na jednu větu. Držte mi palce.

Autor: Daniel Mraz | neděle 3.6.2012 13:36 | karma článku: 9,35 | přečteno: 952x
  • Další články autora

Daniel Mraz

Vyspal jsem se s Tvojí nejlepší kamarádkou, Jani

Ten pocit, když máš chuť žít. Nepotřebuješ ráno budík, vstáváš sama a ráda a těšíš se na nový den. Každý den přináší nové a krásné zážitky. Pamatuji si, když jsme jeli prvně na hory. Tenkrát jsem netušil, že jediné, co zůstane, jsou jen a pouze vzpomínky. Bylo to krátké, ale krásné a člověk měl tolik energie, že snad ani nepotřeboval spánek. Ale zpět do reality, na horách jsme byli před rokem a pár měsíců nato všechno skončilo. A potom... jsem potkal Tebe.

17.5.2014 v 19:59 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Osobní

Daniel Mraz

Co pro mě znamená soubor Jiskra?

Soubor písní a tanců JISKRA vznikl v roce 1958 v Plzni. V současné době je tvořen 3 složkami - taneční, pěveckou a hudební, dohromady zhruba 40 členy. Od počátku svého působení se věnuje zpracování a interpretaci folkloru jihozápadních Čech, především rozsáhlých národopisných oblastí Plzeňska, Chodska a Žinkovska.

8.10.2013 v 11:59 | Karma: 6,34 | Přečteno: 317x | Diskuse| Občanské aktivity

Daniel Mraz

Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných

ČKP: "Vážený pane, dle §24c odst.2 zákona č.168/1999 Sb, o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, Vás vyzýváme k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných ve výšil 1220,00 Kč. Částku uhraďte ve lhůtě 30 dnů od doručení této výzvy na náš bankovní účet. Specifikace nárokované částky je je uvedena náže v části I."

27.1.2013 v 16:39 | Karma: 10,68 | Přečteno: 847x | Diskuse| Společnost

Daniel Mraz

Čekám na odpověď na seznamce

Hledám obyčejného pohodáře, se smyslem pro humor i zodpovědnost. Muže, který je aktivní, ale občas i lenošivý. Vypisovat tady můžu mraky vlastností, ale stejně záleží na tom, jestli přeskočí jiskra. Tak jestli budou sympatie na Tvojí straně, napiš a uvidíme ;) Já sympatická, usměvavá a podporující slečna. Přeji všem krásný den ;) Ivča

18.11.2012 v 16:55 | Karma: 16,38 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Ona

Daniel Mraz

Zítra přestávám honit!

Honibrk , onanista, honimír, a další označení lze nalézt pro poměrně tučnou skupinu tvořenou převážně mladší částí populace.

2.11.2012 v 14:13 | Karma: 13,23 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Přijíždí nový slovenský prezident Pellegrini a začíná usmiřování špiček

26. června 2024  6:45

Nový slovenský prezident Petr Pellegrini přijíždí do Prahy na první zahraniční návštěvu v nové...

Ministři obrany USA a Ruska si zvedli telefon, poprvé od loňského března

25. června 2024  21:47,  aktualizováno  26.6 6:38

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem...

Česko má nejvíce malých varen pervitinu v Evropě, říká zpráva centrály

26. června 2024  6:35

Česko vede v počtu malých laboratoří na výrobu metamfetaminu v Evropě. Tento způsob produkce je...

Assange je volný. U amerického soudu přiznal vinu a míří do Austrálie

26. června 2024  2:15,  aktualizováno  6:08

Zakladatel WikiLeaks Julian Assange ve středu před americkým soudem na souostroví Severní Mariany...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Člověk cítící se často osaměle - pozorujíce ostatní ve svém jednání a myšlení. V minulosti jsem přemýšlel nad jednáním těchto lidí, dnes se zamýšlím pouze sám nad sebou a nejbližším okolím.