Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Probuzení v cizí posteli. Zase sám?

Nesvítá. Už je čas, kdy se běžnému zaměstnanci rozbliká kontrolka, že je čas na svačinu, né-li na oběd. Jsem v pokoji s obrovským balkónem a výhledem na zbytek luxusních a některých rádobyluxusních baráčků, mnohých z nich nabízených ještě nedávno za nekřesťanské peníze. Probouzení, co mě to vlastně budí? Čtyři hodiny spánku? Nebo pocit, že je něco špatně? Otázka “kde to jsem“ je chvíli po probuzení  vystřídána odpovědí ve formě řady obrázků ze včerejšího večera.

Klba. Domluvena předminulý den po dobré večeři u dobrého piva, vína, v dobré společnosti. Den nato, včera, kalba (nebo raději posezení s přáteli u dobrého pití až k ranním hodinám) na okrajové a tedy  i poměrně klidné části města – či obytné zóně, jak je to tu odborníky nazýváno.

Mnu si oči, sedím na posteli a v myšlenkách jsem na začátku večera. Po grilování a přítele jsme se vydali za asistence jediné nepijící řidičky autem do města. Odkud jsme pokračovali sem, do obytné zóny na okraj. Ještě pár organizačních věcí a pokračujeme v cestě. Vietnamská večerka – mají otevřeno, a mají alkohol, jaká náhoda! Nakupujeme piva, máme ještě celou tašku s tvrdším pitím, ale jak se později ukázalo, piva bylo akorát. Vzpomněli jsme si na svá mladší léta – v mém případě na můj pobyt v Litvě – kdy jsme pili teplé pivo poměrně běžně a otevřeli první lahváče. Zbytek flašek se nastrkal do všech možných kapes.
Dopíjíme pivo a už vidíme nový, pěkný baráček slečny domácí, která nás už netrpělivě vyhlíží, ještě střízliva a plna strachu, abychom nevyplašili sousedy.

Skotská,napadá mě ráno, jak tak chodím po pokoji, zatímco dole v přízemí se probouzejí a začínají hovořit. Velmi tiše, oproti včerejšku. Skotská a východní vodka, vzpomínám si. Lahví nebylo málo, hluku taky ne. Ač v poklidné čtvrti, po hodině hovoru jsme zaslechli hluk od sousedů. Posilněni skotskou jsme pokračovali v komunikaci se sousedy podobně, jako začali.
Pak někoho z nás napadlo, že v této části města, kde kdybych nevlastnil alespoň X6 nebo Q7, cítil bych se značně nepatřičně, vezmeme trakař, naložíme jedu ze slečen a pojedeme pro pivo a cigarety do nedalekého nonstop. Asi jsme byli hodně slyšet, jak mi popsala druhý den slečna domácí, když vysvětlovala situaci navrátivším se rodičům, kteří obdrželi echo od sousedky.

V uvolněné náladě jsme si večer náležitě užili a zde se přiznávám, že ačkoliv jsem původně chtěl spát doma (zas tak daleko to nemám), chuť odebrat se ke spánku mě postihla jako prvního. Odvedli mě někam nahoru – už vím – do pokoje, kde jsem teď: velký balkon, naleštěná podlaha, obrovská zrcadla, ale malá postel. Jak se tak rozhlížím, asi pokoj slečny domácí. Ukládání ke spánku, po hodinách strávených dole na předzahrádce opravdu příjemný pocit. Ale ještě příjemnější, když neusínáte sami. O to méně je příjemné, když se sami probudíte a při chození dokolečka v pokoji  sem a tam se postupně objevují obrazy a vzpomínky ze včerejší party. Vzpomínám si opravdu na všechno? Šel jsem nahoru sám? Jistěže ne! Vždyť já bych usnul dole na křesle, nehledal bych prázdný pokoj nahoře… 

Alkohol mé paměti asi moc neprospívá, ale vzpomínám si, že tohle jsem už zažil. Probuzení v cizím prostředí, nikde nikdo, ale po usilovném zavzpomínání je jasné, že večer to tak nebylo. Naposledy na chatě, kde bylo lidí více než pokojů, ale chvíli po probuzení se odjíždělo pryč, byl jsem odvezen a veškeré další pátrání mi bylo znemožněno, nebo alespoň ztíženo a odloženo. Zase alkohol. Osazenstvo z chaty se pak setkalo bezmála měsíc poté a postupně zjišťovali – někteří ke svému obrovskému překvapení – co se vlastně dělo.  Pořád je to ale příjemnější než situace, kdy se probudíte ve vám málo známém bytě, sám, ale nikde nikdo! Pouze kocour - zmetek – který vás pokouše. Pak teprve zjišťujete, že majitelka bytu šla velmi brzy do práce a vám byl byt svěřen – jaká pocta! Teď jen najít auto, kde jsem to jen kurňa zaparkoval?

Seznamování se s cizími ženami, jakož i sbližování a hledání množiny společných styčných bodů protějšků, které se už znají, jde při (a po) konzumaci piva snadněji, jak se může zdát. O to méně snadné je hledání podmnožiny bodů, které byly večer – nebo k ránu – skutečně nalezeny  a hned poté hledání všeho, co v hlavě zbylo. Mnohdy toho nebývá moc.
Seznamování se s cizími ženami, jakožto i sbližování se s přítelkyní, kterou už dlouho znám, jde možná obtížněji zastřízliva, ale o to cennější jsou střízlivé myšlenky a jasno v hlavě ráno.
K nezaplacení.

Autor: Daniel Mraz | neděle 15.7.2012 13:10 | karma článku: 7,52 | přečteno: 1085x
  • Další články autora

Daniel Mraz

Vyspal jsem se s Tvojí nejlepší kamarádkou, Jani

Ten pocit, když máš chuť žít. Nepotřebuješ ráno budík, vstáváš sama a ráda a těšíš se na nový den. Každý den přináší nové a krásné zážitky. Pamatuji si, když jsme jeli prvně na hory. Tenkrát jsem netušil, že jediné, co zůstane, jsou jen a pouze vzpomínky. Bylo to krátké, ale krásné a člověk měl tolik energie, že snad ani nepotřeboval spánek. Ale zpět do reality, na horách jsme byli před rokem a pár měsíců nato všechno skončilo. A potom... jsem potkal Tebe.

17.5.2014 v 19:59 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Osobní

Daniel Mraz

Co pro mě znamená soubor Jiskra?

Soubor písní a tanců JISKRA vznikl v roce 1958 v Plzni. V současné době je tvořen 3 složkami - taneční, pěveckou a hudební, dohromady zhruba 40 členy. Od počátku svého působení se věnuje zpracování a interpretaci folkloru jihozápadních Čech, především rozsáhlých národopisných oblastí Plzeňska, Chodska a Žinkovska.

8.10.2013 v 11:59 | Karma: 6,34 | Přečteno: 317x | Diskuse| Občanské aktivity

Daniel Mraz

Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných

ČKP: "Vážený pane, dle §24c odst.2 zákona č.168/1999 Sb, o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, Vás vyzýváme k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných ve výšil 1220,00 Kč. Částku uhraďte ve lhůtě 30 dnů od doručení této výzvy na náš bankovní účet. Specifikace nárokované částky je je uvedena náže v části I."

27.1.2013 v 16:39 | Karma: 10,68 | Přečteno: 847x | Diskuse| Společnost

Daniel Mraz

Čekám na odpověď na seznamce

Hledám obyčejného pohodáře, se smyslem pro humor i zodpovědnost. Muže, který je aktivní, ale občas i lenošivý. Vypisovat tady můžu mraky vlastností, ale stejně záleží na tom, jestli přeskočí jiskra. Tak jestli budou sympatie na Tvojí straně, napiš a uvidíme ;) Já sympatická, usměvavá a podporující slečna. Přeji všem krásný den ;) Ivča

18.11.2012 v 16:55 | Karma: 16,38 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Ona

Daniel Mraz

Zítra přestávám honit!

Honibrk , onanista, honimír, a další označení lze nalézt pro poměrně tučnou skupinu tvořenou převážně mladší částí populace.

2.11.2012 v 14:13 | Karma: 13,23 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Člověk cítící se často osaměle - pozorujíce ostatní ve svém jednání a myšlení. V minulosti jsem přemýšlel nad jednáním těchto lidí, dnes se zamýšlím pouze sám nad sebou a nejbližším okolím.