Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Relaxační dopoledne ke Dni matek

Ačkoliv jsem minulou neděli dostala růži od manžela a pugét od starších dětí (nejmladší místo kytek rozdává pusinky a už pár dní říká ukázkové „máma“), zalíbila se mi nabídka nedalekého mateřského centra. Slibovala totiž relax.

Ačkoliv jsem minulou neděli dostala růži od manžela a pugét od starších dětí (nejmladší místo kytek rozdává pusinky a už pár dní říká ukázkové „máma“), zalíbila se mi nabídka nedalekého mateřského centra. Slibovala totiž relax, veličinu nám matkám tolik vzácnou.

Péči přizvaných „krášlitelek“ (kadeřnice, kosmetička, masérka, manikérka) pro maminky, hernu pro děti a u toho všeho hlídání dětí.

Protože už pár týdnů bojuju s jarní únavou, rozhodla jsem se, že to zkusím. Nešlo mi zdaleka o to odejít krásnější, ale především nechat se chvilku opečovávat. Zároveň jsem chtěla zjistit, jak se bude synek chovat, když mě nebude mít přímo za zády. Navíc v neznámém prostředí, mezi neznámými dětmi a tetami.

Jelikož šlo o jiné centrum nežli to, kam pravidelně docházíme na cvičení, vyšli jsme dříve. Jejich místo na zaparkování kočárků mi přijde příliš dostupné přímo z ulice, a tak jsem nechala golfky v autě a naložila si našeho drobečka (kolem 13kg) na záda. Vyfuněla jsem s ním v náručí 3 patra a už se viděla v křesle některé z odbornic. Zklamání. Byly tam dvě maminky a evidentně netušily, co tam pohledáváme. Když jsem pochopila, že jsem na špatném místě, čekal mě nadlidský úkol. Utrhnout mé, po hračkách a cizí svačině dychtivé, batole a řvoucí v pozici luku ho odvézt zpět na parkoviště. Snaha vysvětlit mu, že jsme špatně, že máme svačinu vlastní a že ho čeká víc dětí, hraček, tet i pozornosti, v tu chvílí postrádala smysl. Negativismus.

Po chvilce byla jeho pozornost odvedena, řev utlumen a já ho zpocená a zchvácená posadila do kočáru. Kupodivu, nikdo na mne policii neposlal, nemusela jsem vysvětlovat, že jde opravdu o mé dítě a že mu nic špatného neprovádím.

Po další chvíli jsem již klidného synka odvezla do jiné budovy v jiné části města, opět ho vynesla do patra a tam už mě čekala odměna téměř sladká.

Na čtyři opečovávatelky nás tam bylo okolo deseti relaxu lačných matek, asi 20 dětí od kojenců po předškoláky. Vše ve dvou místnostech. Samozřejmě, počty se měnily, jak matky s dětmi odbíhaly, přicházely, odcházely, děti se různě vrstvily, miminka usínala. Děti si prodělávaly své chvilky samostatné hry a objevování, chvilky souznění nad jednou hračkou i bojůvky o autíčko či kostičky.

Nevím, jak ostatní maminky, ale já si svých 3x10 minut užila prostě nádherně. V těch chvílích mi bylo úplně jedno, že mi kadeřnice vyžehlila mé i tak rovné vlasy. Předtím jsem si totiž užila úžasnou masáž hlavy a obličeje. Bylo mi jedno, že se mi kosmetička celou dobu omlouvala, že se v tom chaosu nemůže soustředit, aby mne líčila ve správném pořadí, a že bez své lupy nevidí na mé obočí, které se mi snažila upravit. A už vůbec jsem si nedala vzít svých 10 minut aroma masáže plosek.

Hlasité nadšení mého synka ve vedlejší místnosti mi bylo libozvučným doprovodem (a ujištěním, že nejen přežívá, ale že si i užívá) a jeho občasný únik hlídací tetě do mé blízkosti s výkřiky „máma“, „mámo“, „moe mámo“ mi byly ujištěním, že se mi za tu chvilku neztratí ani neodrodí.

Můj nový účes a nalíčení sice padly za vlast při odpolední hodině batolecího plavání (na které synek skočil svou první šipku), ale ten pocit, že jsme si oba užili dopoledne, ten nám nikdo nevezme. Už, podstatně pečlivěji, pročítám plakáty J.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dáša Stárková | pátek 13.5.2016 18:27 | karma článku: 9,69 | přečteno: 232x
  • Další články autora

Dáša Stárková

Ne, maminko, tyhle boty mi nekupuj

slyším přes regál prodejny s obuví. A nechtěně slyším i přemlouvání maminky. Argumenty jako kvalitní podrážka, nepromokavé, užiješ je. A současně i téměř plačtivé odmlouvání čerstvě vyčáplého náctiletého syna. A zažívám deja vu

16.4.2023 v 12:45 | Karma: 29,62 | Přečteno: 979x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Vnesme advent i do výběru prezidenta

Ve svém předchozím blogu jsem vyjádřila zklamání nad DN, ale současně opakuji, že ji zvolím, bude-li ve druhém kole místo mého favorita. Nyní prosím. Pojďme nehanit protikandidáty a namísto toho chvalme svého favorita, vysvětlujme

7.12.2022 v 15:02 | Karma: 15,06 | Přečteno: 353x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Proč v mých očích jediná skutečná kandidátka na prezidenta klesla

Aby bylo jasno, píši o paní Nerudové. Přiznávám, v době, kdy kandidaturu zvažovala, podporovala jsem ji. Imponovala mi představa, že bychom měli prezidentku, jako na Slovensku, dámu, která by důstojně reprezentovala naši zemi.

3.12.2022 v 23:11 | Karma: 40,20 | Přečteno: 4755x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem

Kovidová epidemie zaplať Bůh zažehnána, restrikce pominuly, život se navrací do starých kolejí. Bohužel do těch starých. Tatam se poděla ohleduplnost, na to, co životy chránilo, je považováno za omezení, jejich nositelé za exoty.

2.12.2022 v 21:41 | Karma: 26,31 | Přečteno: 1251x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Dušičkové pošli to dál aneb je to o lidech

Nepatřím mezi příkladné návštěvníky míst odpočinku mých předků. Nežiji poblíž žádného z nich, a tak často hřbitovy navštěvuji spontánně, nepřipravená. Místo toho vzpomínám a komunikuji s nimi při každém zapálení svíčky,

30.10.2022 v 11:10 | Karma: 19,47 | Přečteno: 352x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:54

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.