Když jedno ministerstvo neví, co dělá či povoluje druhé

15.6.povolil ministr školství Plaga, že si všechny děti mohou dojít do školy pro vysvědčení. 25.6. prohlásilo ministerstvo práce a sociálních věcí, že pokud rodič, který je na tzv. OČR, vyšle dítě pro vysvědčení, nárok ztrácí.  

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/predavni-vysvedceni-skoly-ministerstvo-skolstvi-kornavirus_2006151637_tkr

„„Vzhledem k příznivé epidemiologické situaci chceme školám umožnit, aby akce, které se váží ke konci školního roku, tedy předání vysvědčení, rozloučení se závěrečnými ročníky anebo focení, mohly proběhnout téměř jako v běžném školním roce,“ uvedl ministr školství Robert Plaga (ANO). Úprava se podle jeho mluvčí bude týkat základních, středních a vyšších odborných škol i škol speciálních a základních uměleckých“

 

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/kdyz-poslete-dite-pro-vysvedceni-ztratite-narok-na-osetrovne-40328794?fbclid=IwAR2pVQuNjEgRZLJk6puLxZECAjNtR1wU839QSZxVEi1DHfrwDwFuYzw_02w#seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=8NgkMW8lrz9-202006251359&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_souign=?

 

„Dítě do školy pro vysvědčení samozřejmě poslat můžete, ale za tento den automaticky ztrácíte nárok na ošetřovné. A to i když bude vaše dítě ve škole například jenom jednu hodinu,“ uvádí ministerstvo. Nárok na ošetřovné ztrácí rodič ale i v jakýkoliv jiný den, kdy bylo dítě ve škole."

Nevím, přijde mi to jako v Kocourkově. A také mi přijde unfair pro natěšené děti, jejich rodiče, ale i školy, které už předávání vysvědčení nějak zorganizovaly, že taková informace proběhla den předtím, než bude na mnohých školách předáváno vysvědčení a týden poté, co mnohé školy zorganizovalo akce, navrhované ministerstvem školství, Plagou. A co hůře, ta zpráva tak jaksi mimoděk, nejspíš proto, aby si jí moc lidí nevšimlo.

Můžeme se jen domnívat, jak probíhá komunikace mezi ministerstvy, ministry a jejich úředníky. Anebo že by to bylo schválně?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dáša Stárková | pátek 26.6.2020 11:28 | karma článku: 18,64 | přečteno: 430x