Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podporuji přijímání uprchlíků do ČR

Když se řekne A, je potřeba říct i B, proto hned na začátku musím ke svému A v nadpisu tohoto článku doplnit ono B. Tím B je totiž schopnost státu a státních orgánů vymáhat tuzemské právo na území ČR. Je to velmi podstatné proto, abychom mohli chtít podporovat přijímání uprchlíků. Zrovna ČR, která má zkušenost s vlastními uprchlíky, kteří opouštěli vlast před nacistickou a komunistickou zvůlí, by měla poskytnout pomocnou ruku těm, kteří prchají před podobnými zrůdnými režimi ze svých vlastí, otáčet se k těmto lidem zády není dle mého soudu správné.

A nic na tom nemění fakt, že s uprchlíky bývají občas problémy, je na nás, jaká pravidla pro ně nastavíme a především, jak dokážeme zajistit vymáhání těchto pravidel. Právě ve schopnosti vymáhat pravidla totiž vidím ten největší problém, který s uprchlíky máme.

V posledních letech sílí odpor k imigraci lidí především z muslimských částí světa, stejně tak k běžencům z Afriky apod. a problémy těchto lidí se pak vztahují na všechny. Ten odpor je ale nasměrován nesprávným směrem! Problém totiž v zásadě neleží v těch uprchlících, byť jsou samozřejmě mnohými oprávněně označováni jako zdroj problémů, ale především ve schopnosti státních orgánů důsledně vymáhat právo na území naší vlasti. Mnohdy totiž není problém s první vlnou uprchlíků, kteří se velmi snaží a jsou naopak vděčni za možnost začít nový život v nové zemi, ale v následné generaci, která hledá své místo ve společnosti, neboť nejsou zatím přijímáni většinou jako právoplatní občané nové vlasti a zároveň už nejsou přijímáni svými vlastními lidmi, protože se od nich liší, jsou prostě na půli cesty.

Chápu obavu lidí ve světle událostí, která nám jsou dennodenně předkládány médii, nechci nijak bagatelizovat problémy dnešní doby nebo přehlížet hrůzy, které se dnes dějí, ale položme si otázku, zdali v této věci skutečně děláme maximum proto, abychom na jedné straně podali pomocnou ruku a na druhé, abychom dokázali efektivně prosazovat zákony a vymáhat tak chování, které si přejeme na svém území mít. Nesnažme se otáčet zády k lidem, kteří potřebují naší pomoc, ale umějme říct ne a být tvrdí k nepřizpůsobivým, kteří pouze zneužívají výsad "západního" světa. Netolerujme porušování práv této země v různých komunitách, nesnažme se být politicky korektní a nazývejme problémy pravými jmény.

Státní orgány jsou zde od toho, aby důsledně vymáhaly právo. Každý uprchlík, který se chce usadit v naší zemi, se proto musí povinně učit český jazyk a dějepis a z výše uvedeného skládat zkoušky (toto je zatím aplikováno pouze pro lidi žádající o občanství, nikoliv pro trvalý pobyt), povinná musí být školní docházka dětí do českých škol, rodiny musí umožnit monitoring a návštěvu státních orgánů, aby mohli tyto efektivně posoudit míru jejich začleňování do majoritní společnosti. Pakliže odhalíme porušování práva ze strany uprchlíků, buďme tvrdí a umějme tyto lidi vyhostit! Buďme sebevědomí v prosazování našich zájmů a našeho práva, ale neotáčejme se zády k lidem v nouzi jenom proto, že máme strach, protože je neznáme, dejme jim příležitost stát se občany této země, stejně jako ji mnozí Češi a Moravané dostali v jiných zemích. Neznamená to rezignovat na naši kulturu, zvyky a právo, naopak to znamená prosazovat tyto hodnoty!

Náboženská pravidla a jejich kulturní zvyky nesmí nikdy stát nad zákony této země, pokud toto někteří nehodlají pochopit nemohou v naší zemi žít, toto je potřeba vštěpovat cizincům hned od začátku, chceš-li zde žít, buď vítán, ale dodržuj pravidla, pakliže je dodržovat nehodláš tak odejdi nebo budeš odejit. Čím jasnější budou pravidla na začátku stanovena, tím snadněji lze tato pravidla vymáhat.

Jsem rozhodně proto, podat uprchlíkům pomocnou ruku, ale za podmínek, že tito budou akceptovat pravidla a zákony této země, v opačném případě je třeba být férový ale nekompromisní!

Autor: Petr Čunderlík | pondělí 15.12.2014 15:59 | karma článku: 39,54 | přečteno: 11599x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Individuální přístup u Raiffeisenbank neočekávejte...

"Každý si zaslouží individuální přístup. Pro Raiffeisenbank je nejdůležitější spokojený klient." To jsou hesla Raiffeisenbank, kterými láká své zákazníky v reklamě, ale jsou to pouze prázdná hesla, která v reálném světě neplatí. Už v tom hezkém slově reklama se skrývá klam nebo klamat a to je přesné vyjádření toho, co Raiffeisenbank předvádí v praxi.

8.8.2013 v 13:03 | Karma: 26,55 | Přečteno: 1906x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Druhý pilíř penzijní reformy - bič, který se vám spíše vyplatí

Spořit si na penzi je otázkou přežití! Takto jednoduché konstatování lze vyslovit, při pohledu na důchodový účet ČR a demografický vývoj v návaznosti na platné zákony. Není otázkou zdali začít spořit nebo ne, ale kolik a kdy začít, spoléhat se na státní penzi je cestou k chudobě a nedůstojnému životu ve stáří.

8.7.2013 v 8:06 | Karma: 10,45 | Přečteno: 1107x | Diskuse| Ekonomika

Petr Čunderlík

Desdemona - loď která nedoplula do cíle... (fotoblog)

Carlos přijel o půl hodiny dřív, brzdy jeho Toyoty a následný klakson byly slyšet až ke mě do postele, nečekal jsem to. Líně jsem rozlepil oko a prvními slovy na Carlosův účet si hned po ránu zkazil karmu. Noční chlad nepříjemně pronikal do místnosti. Otráveně jsem roztáhl závěs přesně ve chvíli, kdy se venku začal rodit nový den a slunce se vydalo na svoji epickou pouť po svazích blízkých And. Paprsky ozařovaly mraky a vytvářely úžasný pohled, který se mi nikdy neomrzí. "Co tu děláš tak brzo?" pronesl jsem ještě v polospánku. "Dneska bude krásný východ slunce, tak jsem si říkal, že o to nebudeš chtít přijít", odpověděl lakonicky a zazubil se svým širokým úsměvem. Nebýt Carlose, tak bych dneska prospal jeden z nejhezčích východů slunce v Jižní Americe a to by byla škoda. Podzim v Ohňové zemi je krásný!

5.6.2013 v 8:03 | Karma: 23,18 | Přečteno: 2494x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Zeman a Svoboda nepřekročili svůj stín ani při povodních

„Přeji vám hezký den a zejména, abyste se neutopili. I když u novinářů je toto přání poněkud ambivalentní,“ toto jsou slova prezidenta republiky z pondělní tiskové konference, tedy v době, kdy velká část republiky bojovala s velkou vodou. Miloš Zeman tak opět neudržel svoji zlou jízlivou povahu na uzdě a v podstatě se vykálel na hlavu novinářům, kteří zajišťují informační servis ze záplavových oblastí. Prezident je jednoduše trapný i při povodních...

4.6.2013 v 12:45 | Karma: 25,67 | Přečteno: 1747x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Homosexuál nemůže být profesor, ale ožralý lhář může být prezident

Divná je ta naše země... Miloš Zeman v roli trapného šaška exceluje a jednu ostudu a trapnost střídá za druhou, ještě horší. Kdyby šlo pouze o Miloše Zemana, starého mrzouta, kterému zbývá posledních pár let života, bylo by mi to vcelku jedno, ale vzhledem k tomu, že se nějakou nešťastnou náhodou stal Zeman prezidentem této země, tak už to nelze přejít s chápajícím výrazem. Prezident by neměl být ubohý mstící se kašpar, který není schopen vidět dál, než na špičku svého červeného nosu, bohužel Zeman má asi stejně tak velký nadhled jaký má sex-appeal.

19.5.2013 v 15:20 | Karma: 39,27 | Přečteno: 3527x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer