Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Wow. Ostrý chlapec. Břitký styl. R^

1 1
možnosti
PK

Za článek Rv

.

 "...se nějakou nešťastnou náhodou stal Zeman prezidentem této země" - té nešťastné náhodě se říká demokratická volba. Povšiml jsem si, že během 2. kola i po volbách jsem měl pocit silného demokratického deficitu na straně příznivců "Kadla". 

Já nejsem z volby nadšen, ve druhém kola pro mě byli oba nevolitelní a tak jsem "volil" neplatným hlasem, ale výsledek respektuji, protože je to prostě výsledek volby většiny. A na tom ani nemění nic to, že si myslím, že přímá presidentská volba je u nás nesmysl.

.

Za druhé - narážíme přesně na totéž, co u Klause. Ústava prostě není tak jednoznačná, jak by měla být. Takže pokud president využívá pravomoci dané mu Ústavou, není to chyba presidenta, ale chyba tvůrců Ústavy. (Jako byla třeba fraška po amnestii, kde všichni plakali na špatném hrobě.) . A nakonec - Zeman se svým kladným vztahem k alkoholu netají. Ale zároveň je to starý člověk, kde se dají čekat zdravotní problémy. Zvláště ve spojení s náročnými povinnostmi (do toho řadím třeba mnohahodinové stání při otevírání korunovačních klenotů) je velmi snadné odsoudit a čekat na chybu. Výsledek je předem daný (ať to bylo jakkoliv), protože všichni mají očekávání předem jasné a pak jen hledají potvrzení.

5 1
možnosti
Foto

nešťastná náhoda bylo vše, co provázelo prezidentskou volbu, od zjištění, že v republice je poměrně velké množství voličů, kteří volí kandidáta u něhož jim nevadí kanální vyjadřování a nechutné lži a pomluvy až po neschopnost ostatních, předem odsouzených kandidátů k neúspěchu, se sjednotit za jedním, který má reálnou šanci zvítězit... ano, je to demokratická volba ve smyslu rozhodnutí většiny, ale je to také volba, která ukázala slabiny právě tohoto způsobu volby v naší zemi...

souhlasím s vámi, že Ústava není jednoznačná, ale máme tu jisté ústavní zvyklosti a elementární logiku, na které a kterou ovšem Zeman kašle...

pokud je Zeman natolik stár, že není schopen uřídit svůj vztah k alkoholu do té míry, že je pro smích ostatním lidem a zároveň dělá ostutu republice, tak by neměl být prezidentem...

5 4
možnosti
VD

Tady nejde o to, že Putna preferuje pánské partnery. Ani o to, že byl na Prague Pride. Problém je v tom, s jakým transparentem tam přišel. "Katolické buzny" jsou jako "vegetariánská řeznictví". Pokud někdo souloží s lidmi stejného pohlaví, porušuje učení církve. Pan Putna rád káže o morálce druhým, ale sám ji postrádá.

Vím něco o tom, jaký podraz udělal Putna na své kolegy při přípravě komplexního vydání Jakuba Demla. Z toho důvodu si dovolím tvrdit, že jde o člověka amorálního a profesury nehodného.

Proto prosím všechny slušné lidi, aby podepsali petici proti jeho jmenování profesorem: http://www.petice24.com/martin_c_putna_by_neml_byt_profesorem

0 2
možnosti
Foto

Článek jsem nepřečetl, protože prostě už jsou pro mne únavné všechny články pro Zemana i proti Zemanovi :)

Ale odpovím na jednu část nadpisu... ano, i ožralý lhář může být prezidentem, pokud je tím prezidentem zkrátka zvolen :)

4 1
možnosti
Foto

R^ Jsem ráda, že nejsem "unavená" sama. Čeho je moc... A to nejsem ani zdaleka Zemanův volič, ale respektuju volbu většiny. Amen.:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Skvěle napsáno, souhlas, karma ...Ach jo.

3 3
možnosti
AAP

Petře, 100%+100% souhlas R^!!

...

Poprvé se stydím jakého máme prezidenta naší vlasti...

5 7
možnosti
Foto

Ač Mr. Zemana strašně nemusím, je faktem, že má jiný mandát, než jeho předchůdci. A testuje, co mu projde. I toto je balónek. A má z toho případného neúspěchu srandu, zatímco my vykvétáme nad zneužíváním Ústavy.

6 8
možnosti
Foto

myslím si, že jiný mandát nemá, Ústava se nijak dramaticky v jeho pravomocech nezměnila, ale souhlasím s vámi, že si prostě snaží vymezovat svoje hřiště. Na můj vkus si však počíná příliš arogantně a nemyslí přitom na zájem republiky, ale pouze na zájem svůj...

6 5
možnosti
MP

Kažodenní spaní je opravdu občasný spánek, navíc v pracovní době. Jeli někdo tak přestárlý, že musí stále spát, zasloužil by si důchod. Vám nevadí, že mu z vlastních daní platíte přes sto tisíc měsíčně za toto spaní?

8 9
možnosti
MP

Stal se zázraki! Někdo viděl to, co nikdo jiný neviděl. Když má někdo vidiny a vidí zvracení, asi to s ním bude špatné. Ještě chybí bílé myšky.

9 10
možnosti
Foto

když někdo neumí číst a psát, tak by neměl přispívat do diskuze...

7 8
možnosti
SB

abych řekl pravdu, je mi celá megakauza Putna zcela egal. je to tak okrajová věc, že to nemá smysl komentovat, natož o tom plácat ve všech médiích snad týden v kuse. - prostě si jen dva pánové vyřizují osobní účty - a co jako???           ...co mi ale dost vadí, je ticho po Zemanových euroonanistických činech jako podpis ESM a kladný postoj k eurofederaci. Tam Zeman škodí zemi nejvíc - tahanice s Putnou nebo svatovítská alkoviróza jsou sice novinářsky vděčná témata, ale zcela bezvýznamná

9 6
možnosti
PK

Protože v ESM si Zeman se Schwarzenbergem notuje. Tam by to dopadlo naprosto stejně i kdyby 2. kolo volby dopadlo obráceně. Takže karljugent v tomto bodě taktně mlčí.

0 1
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer