Vážně je ta "chytrá" karanténa k něčemu?

Ministr Vojtěch i premiér Babiš považují takzvanou chytrou karanténu za budoucnost dalších případných vln čínské chřipky. No nevím ...

Když pominu, že se ta chytrá karanténa příliš nelíbí ani samotným hygienikům, tak u toho vidím dost dalších problémů.

Já si tu aplikaci eRouška sice nainstaloval, ale už to vůbec nezapínám. Ne proto, že bych si myslel, že je to porušení soukromí. Není. Sleduje to pouze ID dalších zařízení, která jsou dostatečně blízko (hygienici kontaktují pouze ta zařízení do dvou metrů déle jak 15 minut), mají puštěnou stejnou aplikaci a puštěný modrozub. Data z té aplikace dotyčný případně nakažený odesílá zcela dobrovolně a pořád se jedná pouze o lidi, kteří souhlasili s takovýmto "sledováním". V tom problém nevidím. Navíc je ten program OpenSource, takže kdyby tam byla nějaká klička, tak na ni již nějaký programátor (což já nejsem) přišel. Také mne uklidňovalo i to, že to byla původně iniciativa mimo tuto zprofanovanou vládu.

Jenže ta aplikace žere baterku jak čert a když vidím ten krátký seznam, tak je to evidentně stejně k ničemu. Měl jsem to puštěné prakticky jenom kvůli ohroženým důchodcům a ti to samozřejmě nepoužívají, protože i kdyby měli "chytré" mobily, tak si to tam stejně nenainstalují.

Až to začnou používat i při chřipkových epidemiích, tak o tom možná začnu opět uvažovat. Když si uvědomím, že v našem kraji je tou čínskou chřipkou aktuálně doma nakažených 5 (slovy pět) lidí z cca 444 tisíc obyvatel, tak se pravděpodobnost nákazy blíží nule.
Ostatně před cca čtrnácti dny jsem také prošel nějakou krátkou virózou a vyřešil jsem ji doma čajem s citronem a Paralenem. A je mi úplně jedno jestli to byl Covid anebo cokoli jiného. Nebudu úplně zbytečně 14 dní v karanténě kvůli zvýšené teplotě a rýmičce.

A jestli na podzim přijdou s tím, že když pořádně nefunguje ta jejich "chytrá" karanténa, tak že zase zavedou plošná opatření včetně nošení roušek kamkoli, tak už se vážně naštvu. Už nyní si stěžují, že to nefunguje a dokonce prý zvažují, že by to bylo povinné.

Tahle zbytečná hysterie kvůli trošku jiné chřipce mne už vážně štve!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Cilich | sobota 13.6.2020 20:07 | karma článku: 22,60 | přečteno: 752x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 30,16

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,48