Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti

R^

Chtít u nás aplikovat chytrou karanténu, je asi totéž, jako kdybychom chtěli zavést úplný bezhotovostní platební styk, jak k tomu spěje třeba Švédsko. Spousta seniorů u nás nemá ani účet, natož platební karty, o nějakých dalších technologiích ani nemluvě. Čekají doma na pošťáka, až jim donese důchod a pak si ho uloží do strožoku. Hodně jich dospělo maximálně ke klasickému tlačítkovému mobilu, což je pro účely chytré karantény naprosto nevyhovující. Když se k tomu přičtou ti, kteří by se do chytré karantény mohli zapojit, ale nechtějí, bude to tak děravý systém, že vcelku pozbude smyslu.

2 1
možnosti
PK

Část důchodců (nejen oni) je v exekuci a naše geniální vlády neuměly zařídit aby takový člověk mohl mít 1 účet s limitem např. 30tis. na který exekutor nemůže. Myslím si že by to trochu pomohlo.

1 0
možnosti
JS

Pane autore, asi Vám uniklo, že na místa se dostávají odborníci a kulisáci a spol. už by do práce odborníkům neměli mluvit.

1 6
možnosti
Foto

I80v34o 36C38i47l58i73c90h

14. 6. 2020 10:58

Ministr Vojtěch je odborník tak maximálně na zpěv, ale hned na začátku článku máte odkaz na názor odborníků ohledně chytré karantény. Stačilo na něj kliknout.

5 1
možnosti
Foto

Ivo, každý máme na stejnou věc jiný názor. U Radky máš odpověď z mé strany. Zažil jsem kdysi jen jednu stranu, teď jich je habaděj s různými názory. No, není to legrace?

1 0
možnosti
Foto

Od vzniku České republiky jsme nezažili tak prudký pokles hospodářství, jaký nás podle tohoto odhadu čeká nyní. Ani během světové finanční krize v letech 2009–2011. A můžeme si za to sami. Od vzniku České republiky měla každá vláda nějakou programovou koncepci, opírala se o nějaký celkový náhled na pojetí společnosti. Ať už to byl neoliberalismus a podpora podnikání u pravicových vlád, anebo státní intervence a stimulace poptávky u vlád levicových. Nyní ale máme vládu, která nemá v oblasti ekonomiky koncepci vůbec žádnou, protože nereprezentuje žádný směr uvažování a žádný soubor přístupů a hodnot. Má to být vláda technokratů bez ideologie. Ve skutečnosti je to vláda nýmandů bez názoru.

2 0
možnosti
PK

No tak zkuste doporučit lepší variantu než CHK, jistě bude radostně zaevidována a prozkoumána , nebo další byla nechat lidi prostě umírat a zejména ty starší, jak tomu bylo v jedné skandinávské zemi...

1 2
možnosti
Foto

I56v67o 64C49i74l59i52c86h

14. 6. 2020 7:19

Hygienici mají své osvědčené a funkční postupy například z chřipkových epidemií

3 0
možnosti

R^R^R^

Souhlas! Politici krutě a zbytečně zazmatkovali, když zjistili, že nemají ochranné pomůcky pro lékaře! Vybavili policii, hasiče a na lékaře zcela zapomněli. Pak tyto pomůcky poslali lékařům přes kraje, kde si je politici rozebrali a lékaři opět neměli nic!

Kvůli této koronaviróze, která není až tak smrtelná, jak nás politici vystrašili, zcela zastavili naši ekonomiku! Kdo to nyní bude platit? Politici, kteří to zavinili, určitě to platit nebudou!

Místo zastavení ekonomiky, měli politici rozdat roušky! Jenže roušky neměli! Tak si je museli občané ušít sami! Politicky určené rozestupy byly nesmyslem, omezování počtů sešlých lidí (maximálně patnáct lidí do chrámu sv. Víta v Praze!) byl další nesmysl, zastavení práce byl další nesmysl! Stačilo nosit roušky bez dalších buzerací!

Naši hygienici dokáží perfektně provádět trasování i bez sledování občanů mobilem! To by mělo snad smysl jen v Itálii a Španělsku!

Doufám, že na podzim už naši politici zmatkovat nebudou! Přivedli by nás na buben!

:-)

4 1
možnosti
Foto

Důvody, proč tak silný zásah epidemie Česko nepotkal, netkví v opatřeních vlády, nýbrž v tom, jaké jsou naše sociální a geografické podmínky. Češi nežijí na frekventované křižovatce masivního pohybu lidí a zboží. Žijí v relativním závětří. Proto tudy neproudila v dramatické míře ani nákaza koronavirem a tak tvrdá karanténa tu nebyla nutná.

4 1
možnosti
PK

Poněvadž žiji v centru Prahy tak to s tím závětřím vidím jinak. I když takový Londýn nebo NY je jistě vyšší level.

1 1
možnosti
VH

To je sice pravda, ale takhle nás můžou do puntíku sledovat a ovládat...a ještě jim rostou volební preference...to by jeden....asi víte Rv

6 0
možnosti
PK

Celá tato problematika je složitá ale s trochou nadsázky - víte jak se AB těšil až Vás bude moci sledovat do toho "puntíku":-) Třeba přijde na to, že máte milenku, utíkáte z práce do města:-)

0 0
možnosti
LH

A nezdá se vám že Vaše rýmička mohla nakazit někoho jiného a ohrozit na životě tak trochu sobecké....

2 4
možnosti
Foto

I33v62o 94C86i26l51i95c86h

13. 6. 2020 21:00

Opravdu jste s rýmičkou a lehce zvýšenou teplotkou zůstal ještě loni doma 14 dní v karanténě, nejlépe s celou rodinou? 8-o

6 0
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 30,16
  • Průměrná čtenost 2230x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.