Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nefungující Topolánkův obranný mechanismus

Několikrát použitý obranný politický mechanismus na něco, co je používáno stále dokola, přestává plnit svou funkci. Vyprázdnění, hysterie, paranoia…..

Každá politická kauza a je nutno podotknout, že ve všech stranách, je na doporučení poradců tak zvaně vyprázdněna, tzn. v předstihu, ještě než média stačí danou problematiku otevřít, jakoby otevřeně referovat o daném problému a tím pádem nabídnout svou interpretaci, dále je doprovázena tvrzením o „individuálním selhání jedince“, přehnanými reakcemi politiků, které jsou na 100% na doporučení mediálních rádců. V mediální hantýrce se tomu říká „akcelerovat problém“ a pak následuje uvedení totální paranoii. 

Tyto obranné mechanizmy jsou zastaralé a nebudou fungovat v opravdu velkých kauzách, respektive mohou fungovat pouze krátkodobě. Je sice možné tyto problémy „zazdít“, ale je to jako když zaplombujete zkažený zub, místo drobného stomatologického zákroku Vás o pár dní později čeká resekce.

Hysterie, s jakou se vedení ODS pustilo do Vlastimila Tlustého, dalo průchod jenom tolik skrývané a dlouhodobé nenávisti, způsobené pravděpodobně, jak už je v politice zvykem, jen a jen závistí nad inteligencí a pracovitostí dotyčného.

Vlastimil Tlustý určitě není bez chyb a není žádný zázrak, jeho morální profil je zajisté narušen vstupem do KSČ, ale to, jak se vedení ODS rádoby semklo a vystavilo obrannou hráz proti dalším aktérům z kauzy Morava, je přesně onou plombou na zkažený zub.

Mluvím z vlastní zkušenosti, ve středních Čechách jsem fotila všechny kandidáty, měla jsem možnost se seznámit se všemi, včetně Mirka Topolánka, Vlastimila Tlustého, Jana Moravy, Jana Schwippla, Evy Dundáčkové i Marka Dalíka. V rámci kampaně jsme spolu úzce spolupracovali.

Proto moje příspěvky nejsou jen planým mluvením do větru, u poslance Moravy jsem již při prvním setkání s ním, instinktivně vytušila, že s tímto člověkem nebude vše v pořádku. Dvoumetrový mladík s tváří jako dětská prdelka, se záhadným úsměvem Mony Lisy mi v hlavě rozsvítil velký alarm.

Vlastimil Tlustý získal ve středních Čechách ve volbách 2006 o 12% více hlasů než v roce 2002, tzn. necelých 40%, díky němu se jako poslední /desátý/ dostal do parlamentu i Jan Morava, který jako vděk za toto nabízel fotky Tlustého ve vířivce redaktorům MF.

To jakým způsobem Mirek Topolánek „naložil“ s Vlastimilem Tlustým ve své druhé vládě, vzbudilo oprávněnou bouři nevole ve středních Čechách a bylo velmi nevyzrálým politickým činem našeho premiéra.

Tato aféra, konečně, bude v médiích řešena, tak jak by se řešila v USA, toto řešení v podstatě eliminuje jednoduché obranné mechanismy politických stran. Bude rozebírána každá věta, každé slovo, každá intonace.

Z toho, co dnes víme, tak by měl Jan Morava okamžitě a bezodkladně skončit v ODS jeho vyloučením! A kriminální pozadí jeho konání by mělo být transparentně a hlavně rychle vyšetřeno!

Vlastimil Tlustý by měl odejít z poslaneckého klubu ODS, protože představa, jak bývalý ministr financí leze do vířivky s figurantkou, z jakýchkoliv důvodů je pitoreskní, směšná a není hodna člověka, který bojuje o svou vážnost.

Nejproblematičtější část z celé aféry bude prokázat, zda Vlastimil Tlustý nahrával či nenahrával své spolustraníky či dokonce premiéra. Pokud ano, je s ním amen, pokud ne měl by zůstat v ODS. Na tom se ukáže, zda se naše společnost zařadí mezi tzv. politicky vyzrálé.

A jak jsem již v minulém příspěvku uvedla: dobrou budoucnost nelze založit na starých křivdách!  Takže Mirku, je to na Tobě!

Text:  Michaela Cibulková

Autor: Michaela Cibulková | pondělí 15.9.2008 13:04 | karma článku: 25,53 | přečteno: 3375x
  • Další články autora

Michaela Cibulková

CHKO může být i pokryteckým „zeleným“ paskvilem!

Existující CHKO jsou instituce třicet, někde i čtyřicet let staré. Mají honosná sídla a okázalé plány péče. Často se ohánějí svými ochranářskými sny, do nichž investují nemalé částky z peněz daňových poplatníků, ale skutečnost je taková, že se staly součástí rozbujelé státní byrokracie, která si přeje, aby zůstal zachován status quo.

30.8.2010 v 13:55 | Karma: 14,83 | Přečteno: 1677x | Diskuse| Ostatní

Michaela Cibulková

Po dinosaurech pryč s medvědem!

Dlouho jsem se na blogu odmlčela, tak trochu mě unavila a otrávila situace na politickém poli v naší malé zemičce. Mně a mnohým dalším vlil novou energii do žil kongres ODS. Tak snad, že by už konečně....?

28.6.2010 v 12:40 | Karma: 20,57 | Přečteno: 2239x | Diskuse| Politika

Michaela Cibulková

Cibulková: Topolánku, odstup!!

Je vidět, že pan Topolánek totálně ztratil přehled o realitě, navíc opětovně potvrdil, že je opravdu naprosto nevyzrálá osobnost. Jeho výroky na adresu premiéra Fischera a Gustava Slamečky byly politicky velmi neprozíravé. Topolánek nepochopil, že jako náš lídr má zodpovědnost za CELOU pravici, nepochopil, že nese na trh kůži nás všech voličů a členů pravicové scény!

22.3.2010 v 14:31 | Karma: 23,60 | Přečteno: 1968x | Diskuse| Politika

Michaela Cibulková

Premiérové vinobraní v režii MY HOTELU

Poslední říjnovou neděli si MY HOTEL zapíše do své kroniky jako den prvního vinobraní.

5.11.2008 v 21:40 | Karma: 13,75 | Přečteno: 1916x | Diskuse| Ostatní

Michaela Cibulková

Cibulková: Mirálek Topálek - nový eurokomisař.

Vypadá to jako špatný žert, ale není to taková legrace, jak se může zdát. Kdo bude českým eurokomisařem po Vladimíru Špidlovi? Bude to Mirálek Topálek? /jak ho přejmenoval francouzský Le Figaro/ Třeba nejsem tak daleko od pravdy.

4.11.2008 v 8:30 | Karma: 16,91 | Přečteno: 1957x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  21:20

Aktualizujeme Na severu Íránu v neděli havaroval vrtulník s íránským prezidentem Ebrahímem Raísím, jehož stav je...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

Obrat. Neučte už sporné teorie o 72 pohlavích, instruuje britská vláda školy

19. května 2024  20:22

Britská vláda představila nové pokyny pro sexuální výchovu. Vyzývá v nich školy, aby přestaly učit...

Armáda pošle miliardy „do luftu“. Kbely dostanou novou věž a dopravní letadla

19. května 2024  20:21

Armádní letectvo získá o téměř devatenáct miliard korun víc pro následující čtyři roky, než bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3237x
BcA. Michaela Cibulková - žije a pracuje střídavě v Praze a v Lednici na Moravě,ředitelka a spolumajitelka hotelu, majitelka společnosti pořádající výstavy a jiné kulturní akce,zakladatelka nadačního fondu Ledňáček, matka dvou dětí....

Seznam rubrik