Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GF

Georgis Fasulis

4. 11. 2008 16:22
To jsou věci, nevěřím....

"....ale proto, že společná politika EU je deklarovaná jako konsensuální, tzn. že všichni musí být pro, pokud někdo nesouhlasí, tak je nemožné pokračovat v procesu schvalování." --- Tohle slyším poprvé paní Cibulková. Můžete mi sdělit, kde je tato povinnost zastavit ratifikaci (čehokoliv v EU) při jednom NE?

Pokud je to pravda, nechápu, jak můžeme být členem EU - podle té logiky by naše členství a dalšich 9 kolegů němelo platit, neboť Irové tehdejšímu rozšíření také řekli napoprvé NE. Můžete mi to osvětlit?

Mám silný pocit, že jste si to právě vymyslela.

0 0
možnosti
A

agnostik1

4. 11. 2008 16:08
Je zle,

modré ptačí hejno již přiděluje šéfovi trafiku v Bruselu.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

4. 11. 2008 11:41
Jen maličkost

proč jsme vůbec do té EU vstupovali. Ten trend byl již dán při našem vstupu. I LS vyjednali a odsouhlasili čeští zástupci. Buď někam nevstupuji nebo vystoupím, ale nebrečím při každé příležitosti, když není po mém a jsem tam. Kritizovat fajn. Ale snad by bylo lepší kritizovat během onoho vyjednávání či v rámci něho odmítnout, než něco vyjednat a pak torpédovat. Nechť si to dá ODS do volebního programu nebo je vypsáno referendum jako v Irsku. Takovéhle politice nerozumím a nebudu se divit, pokud nás Evropa bude pociťovat jako nepotřebnou kverulantskou osinu v zadnici. 

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

4. 11. 2008 12:11
Re: Jen maličkost

Naprosto s Vámi souhlasím.

A autorku nechápu, voliči ODS jsou nejvíce proevropští, jsou to mimo jiné zejmena podnikatelé. Topolánek začal konečně slyšení svých voličů naplňovat a ČR přestala být antievropskou zemí. A to je mu vyčítáno z Klausova tábora a to jen proto, protože Klaus EU z duše nenávidí, a přál by si její zánik, jenže na to je malým pánem, ale tak alespoň prudí, kde může. Naposledy včra v Srbsku, když íkal, že Srbsko musíme považovat za normální evropskou zemi (potud souhlas), kterou musíme přivést a musím říci BOHUŽEL  do EU(řekl včera Klaus - jako že EU to nejhorší zlo).

Paní autorko, pokud ve vaší straně vyhraje konzervativní zatuchlý protievropský nacionalistický klausův duch, ODS opět stranou izolovanou a bez vlivu na spol. dění.

Do EU jsme vstupovali dobrovolně neproto, abychom ji rozbili (ten trend integrace byl už při vstupu!), ale abychom s ní spolupracovali a společně využívali svých výhod.

 

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 11. 2008 10:10
Je to možné

I když teď jde Topolánkovi zatím "jen" o to, aby se stal půlročním "prezidentem" Evropy. Bude jakkoliv kašpárkovat, aby toho dosáhl:

http://streit.blog.idnes.cz/c/56289/Podelane-predsednictvi-z-milosti-Sarkozyho.html

Je to tragický kolaborant, který se chce vyšplhat někam, kam ho jeho spolustraníci ani voliči v žádném případě nedelegovali. A ten Lisabon je obžalobou zrádce vlastních slibů.

0 0
možnosti
AJ

aljav

4. 11. 2008 9:12
ach jo, ty vaše spekulace !

 s tím že ODS by vláda LS schválit neměla souhlasím, ale jinak si jen cucáte "myšlenky" z prstu !

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3237x
BcA. Michaela Cibulková - žije a pracuje střídavě v Praze a v Lednici na Moravě,ředitelka a spolumajitelka hotelu, majitelka společnosti pořádající výstavy a jiné kulturní akce,zakladatelka nadačního fondu Ledňáček, matka dvou dětí....

Seznam rubrik