Nefungující Topolánkův obranný mechanismus

Několikrát použitý obranný politický mechanismus na něco, co je používáno stále dokola, přestává plnit svou funkci. Vyprázdnění, hysterie, paranoia…..

Každá politická kauza a je nutno podotknout, že ve všech stranách, je na doporučení poradců tak zvaně vyprázdněna, tzn. v předstihu, ještě než média stačí danou problematiku otevřít, jakoby otevřeně referovat o daném problému a tím pádem nabídnout svou interpretaci, dále je doprovázena tvrzením o „individuálním selhání jedince“, přehnanými reakcemi politiků, které jsou na 100% na doporučení mediálních rádců. V mediální hantýrce se tomu říká „akcelerovat problém“ a pak následuje uvedení totální paranoii. 

Tyto obranné mechanizmy jsou zastaralé a nebudou fungovat v opravdu velkých kauzách, respektive mohou fungovat pouze krátkodobě. Je sice možné tyto problémy „zazdít“, ale je to jako když zaplombujete zkažený zub, místo drobného stomatologického zákroku Vás o pár dní později čeká resekce.

Hysterie, s jakou se vedení ODS pustilo do Vlastimila Tlustého, dalo průchod jenom tolik skrývané a dlouhodobé nenávisti, způsobené pravděpodobně, jak už je v politice zvykem, jen a jen závistí nad inteligencí a pracovitostí dotyčného.

Vlastimil Tlustý určitě není bez chyb a není žádný zázrak, jeho morální profil je zajisté narušen vstupem do KSČ, ale to, jak se vedení ODS rádoby semklo a vystavilo obrannou hráz proti dalším aktérům z kauzy Morava, je přesně onou plombou na zkažený zub.

Mluvím z vlastní zkušenosti, ve středních Čechách jsem fotila všechny kandidáty, měla jsem možnost se seznámit se všemi, včetně Mirka Topolánka, Vlastimila Tlustého, Jana Moravy, Jana Schwippla, Evy Dundáčkové i Marka Dalíka. V rámci kampaně jsme spolu úzce spolupracovali.

Proto moje příspěvky nejsou jen planým mluvením do větru, u poslance Moravy jsem již při prvním setkání s ním, instinktivně vytušila, že s tímto člověkem nebude vše v pořádku. Dvoumetrový mladík s tváří jako dětská prdelka, se záhadným úsměvem Mony Lisy mi v hlavě rozsvítil velký alarm.

Vlastimil Tlustý získal ve středních Čechách ve volbách 2006 o 12% více hlasů než v roce 2002, tzn. necelých 40%, díky němu se jako poslední /desátý/ dostal do parlamentu i Jan Morava, který jako vděk za toto nabízel fotky Tlustého ve vířivce redaktorům MF.

To jakým způsobem Mirek Topolánek „naložil“ s Vlastimilem Tlustým ve své druhé vládě, vzbudilo oprávněnou bouři nevole ve středních Čechách a bylo velmi nevyzrálým politickým činem našeho premiéra.

Tato aféra, konečně, bude v médiích řešena, tak jak by se řešila v USA, toto řešení v podstatě eliminuje jednoduché obranné mechanismy politických stran. Bude rozebírána každá věta, každé slovo, každá intonace.

Z toho, co dnes víme, tak by měl Jan Morava okamžitě a bezodkladně skončit v ODS jeho vyloučením! A kriminální pozadí jeho konání by mělo být transparentně a hlavně rychle vyšetřeno!

Vlastimil Tlustý by měl odejít z poslaneckého klubu ODS, protože představa, jak bývalý ministr financí leze do vířivky s figurantkou, z jakýchkoliv důvodů je pitoreskní, směšná a není hodna člověka, který bojuje o svou vážnost.

Nejproblematičtější část z celé aféry bude prokázat, zda Vlastimil Tlustý nahrával či nenahrával své spolustraníky či dokonce premiéra. Pokud ano, je s ním amen, pokud ne měl by zůstat v ODS. Na tom se ukáže, zda se naše společnost zařadí mezi tzv. politicky vyzrálé.

A jak jsem již v minulém příspěvku uvedla: dobrou budoucnost nelze založit na starých křivdách!  Takže Mirku, je to na Tobě!

Text:  Michaela Cibulková

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michaela Cibulková | pondělí 15.9.2008 13:04 | karma článku: 25,53 | přečteno: 3375x