Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vážně je to takový blbec?

Ne, neptám se ve zlém a nechci ho poškodit vulgarismem, ptám se docela upřímně; opravdu je? Já taky nejsem žádný zvláštní lumen, ale to co provedl on, nedokážu pochopit, bylo to přeci tak hloupé! Ale bylo to tak doopravdy?

Je to jelimánek, který se nechal navézt nevědomky do průšvihu katastrofálních rozměrů, stal se obětí provokace, nebo bohorovný člověk, kterého ani nenapadlo, že by si měl dávat pozor, nebo opravdu jen blbec? Já nevím, ale jako blbec mi MUDr. Rath opravdu nikdy nepřišel, někdy se choval maličko vyšinutě, to ano, ale jistá nestandardnost v chování je významným lidem vlastní, a on významným člověkem byl. Svého času korunní princ ČSSD, pak její někdy děs, někdy úsměv vyvolávající Kraken a u značné části voličstva velmi oblíbený, neboť upřímný a lidový poslanec, který to všem uměl nandat.

A teď najednou tohle; nejprve pět, pak sedm milionů, jednou v krabici od bot, pak v krabici od vína. Copak o to, krabice jako krabice a miliony jako miliony, vem to čert. Mrzí mě na celé věci jedno; všichni bychom měli zajásat a radovat se. Bez ohledu na naše stranické preference se konečně se splnilo to, po čem jsme všichni upřímně toužili. Policie chytla při činu korupčníka z řad politiků! A ne ledaskoho, poslance, hejtmana, RATHA!

Tento případ by se měl do kroniky policejního sboru vepsat zlatým písmem a opatřit diamantovou tečkou a měl by být zmiňován při ranních modlitbách, jestli se tedy policisté ráno modlí, aby se opakoval každý měsíc alespoň dvakrát v různých obměnách.

Ale radost a nadšení není celonárodní, najdou se pochybovači, kteří tvrdí, že se MUDr. Rath stal obětí spiknutí temných sil vyznavačů NWO, neboť se obul do možností elektronického sledování osob v jednom ze svých příspěvků na facebooku, další říkají, že za vším stojí Kubice, jako by mu jeho „Kubiceho zpráva“ kterou tak brutálně zasáhl do předvolebního boje před lety nestačila, další tvrdí, že prozatímní verze MUDr.Ratha je jediná správná a on se octnul v pozici toho, na kterého byl opravdu spáchán politický atentát lstivým a profesionálním způsobem.

No řekněte, dostal někdo z vás někdy zabalenou krabici vína? Já ano, bohužel v ní bylo jen víno. Tato verze je moc hezká a některé z nás svádí k tomu, abychom jí uvěřili. Vždyť co se vlastně stalo, když odhlédneme od verze, která je podávána policií a státním zastupitelstvem, institucemi, které si v posledních letech vydobyli pověst nepříliš důvěryhodných organizací, které mnohdy pracují na skrytou politickou objednávku?

Nestalo se nic jiného, než že jeden opoziční politik, vládou nenáviděný, dostal dárek, šel domů potěšen nad tím, jak ho všichni mají rádi a najednou se seběhne policejní komando a namísto toho, aby si společně vychutnali dobré vínko, počítají korupční miliony. A co když to byla půjčka? He? To vás nenapadlo?

Ach jo, je to opravdu tristní, stalo se to, po čem my, občané již dlouhá léta voláme a když se to stane, namísto toho abychom se zaradovali, nebo věc přešli taktním mlčením, to podle své povahy a čekali na výsledek vyšetřovaní policie a pak rozhodnutí soudu, vymýšlíme konspirační teorie.

Bude to pro policii, příslušné státní zastupitelstvo a soud těžké období, složité dokazování a tyto instituce budou se vší pravděpodobností čelit nebývalému mediálnímu zájmu a já jim přeju, aby dokázali odhalit pravdu a podat ji tak, aby nebudila pochybnosti.

Konečně se stalo to, po čem jsme toužili a my nejásáme všichni; „Kdo neskáče, není Čech?“

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Chytrý | středa 16.5.2012 5:28 | karma článku: 20,37 | přečteno: 2138x
  • Další články autora

David Chytrý

Díváte se od rána na porno a pijete u toho pivo?

Pokud ano, jste přesně těmi, které jeden soudce Ústavního soudu, jinak celkem vážené a důstojné instituce, označil jako „lehkoživky, kteří budou jako pijavice nadále vysávat veřejné finanční zdroje“. Byl to Stanislav Balík, ten soudce Ústavního soudu, jistě také vážený a důstojný institut našeho práva a ústavního pořádku, jen to má v hlavě trochu popletené, ale při dnešní drahotě a inverzích, není se co divit, komu by z toho nehráblo?

28.11.2012 v 4:02 | Karma: 25,91 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

George Orwell by měl z Hospodářské komory ČR radost

Ano, škoda, že autor vizionářských předpovědí popsaných v knihách 1984 a Farma zvířat již nežije, pokud by žil, jistě by se zaradoval z informací, které na serverech Parlamentní listy, Lidovky a EuroServer seznamují čtenáře s geniálním nápadem pana Petra Kužela, prezidenta Hospodářské komory ČR se záměrem zavést v ČR od roku 2014 další evidenční elektronickou kartu.

25.11.2012 v 12:58 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1321x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Zodpovědní hospodáři, nebo drzouni?

Český rozhlas se rozhodl zahájit kampaň proti těm, kteří neplatí koncesionářské poplatky. Chystá se důraznou formou upozornit 200 tisíc domácností, že pokud přijímají digitální televizní signál, musí platit i za rádio.

5.6.2012 v 6:46 | Karma: 19,85 | Přečteno: 812x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Jak jsem se lekl sám sebe, budu volit DSSS?

Když někomu povím, že skoro každý den před spaním poslouchám na Youtube přednášky a semináře politiků, filosofů a ostatních lidí, co se živí zajímavým povídáním, lidé se občas lekají mě a mají tendenci skrytě zkoumat moje duševní zdraví.

24.5.2012 v 6:54 | Karma: 14,97 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Prosím, zachraňme stát!

Bojím se o náš stát, bojím se o státní úřady a organizace, jejich zaměstnance, mám strach o instituce, jejichž činnosti se dotýkají našich životů.

22.5.2012 v 6:16 | Karma: 17,31 | Přečteno: 817x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Hrajte o lístky na čtvrtfinále MS v hokeji

3. května 2024,  aktualizováno  15.5

Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a při této příležitosti přichází iDNES Premium s...

Francouzské Limoges zakázalo dětem noční vycházky, chce předejít potyčkám

15. května 2024  7:58

Limoges ve střední Francii se stalo dalším městem, které zavedlo noční zákaz vycházení pro děti do...

Vandalové poničili památník holocaustu v Paříži červenými otisky rukou

15. května 2024  7:56

Památník holocaustu v pařížské historické židovské čtvrti Marais neznámí vandalové poničili otisky...

V systému DiPSy jsou výsledky přijímacích zkoušek, školy je zveřejní během dne

15. května 2024  7:16

V systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči si...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Omlouvám se, že nereaguji na příspěvky v diskusích u mých blogů, nejsem vlastníkem dukátů.
Kdykoli ale zareaguji na vzkaz či mail.

Seznam rubrik