Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

PeTaX

22. 5. 2012 9:28
Shody podmětů s přísudky, pane!

0 0
možnosti
H

Halfunx

22. 5. 2012 8:29
Jarní přání

Asi na vás padl nějaký jarní splín. Vyslovujete přání a sníte o ideálním státu. Tak takhle to neprojde a z přání ještě samo nic nevzniklo. Zamyslete se jak zefektivnit stát a zamezit megarozkrádání.

Podle mě je nutné zrušit veškeré dotace, na dovážené dotované zboží uvalit clo. Konec převážení zboží sem tam po Evropě díky vývozním dotacím. Zároveň úměrně tomu snížit daně: To co by jinak stát vybral a rozdělil na dotace může nechat být.

Každý jednotlivec se stane online občanem se svým účtem a svým právem volit. Naši virtuální kartu už stát má, jen mám může dát do ní přístup a srovnat na ní přehledně data. Jednou za rok zde zapíšete příjem a spočítá se vám daň. Tuhle daň můžete rozdělit (částečně) do oblastí státní správy podle svého uvážení a každou svoji korunu můžete sledovat na co se skutečně vydala. Nevolí se politici (ti neexistují). Volbou se vytváří společenská objednávka pro uzavření společenské smlouvy (např. ústava). To je přímá demokracie a přímé financování, ale jen zhruba.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

22. 5. 2012 7:05
Stát a efektivita jsou protiklady

a není ani těžké zjistit proč. Úředníci a politici jsou v lepším případě lhostejní vůči plýtvání, v horším případě plýtvají úmyslně tak, aby z toho měli osobní profit. Tento stát hospodaří s příliš mnoha penězi a důsledkem toho je že plýtvání a rozkrádání je příliš veliké.

0 0
možnosti
JK

korado

22. 5. 2012 8:33
Re: Stát a efektivita jsou protiklady

Na státní úrovni se nekrade tolik jako na úrovni kraje. Přes kraje není žádná kontrola. Dotace z EU jdou do krajů.  Tam se vytváří vazby ODS-ČSSD, kde ruka ruku myje. To jsou gubernie. Kde rozhodují jednotlivci a strany. Kdo se vzepře letí. Tam žádné zákony neplatí. Vím ze svého blízkého okolí, že jednomu zaměsnanci řekl ředitel úřadu KU " Přestaňte otravovat se zákony, tady rozhodujeme my "

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Omlouvám se, že nereaguji na příspěvky v diskusích u mých blogů, nejsem vlastníkem dukátů.
Kdykoli ale zareaguji na vzkaz či mail.

Seznam rubrik