Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Trojkoaliční vládě s láskou a úctou

Chci se tímto blogem zcela upřímně a dozajista bez jakýchkoli postraních myšlenek zastat našeho milého pana premiéra Petra Nečase a dalších nejmenovaných, ale přesto neméně drahých členů kabinetu.

V posledních dnech a týdnech  můžeme v našich médiích sledovat zcela nepochopitelnou a zlou kampaň vedenou proti těmto lidem, jimž nejen že vděčíme za blahobytnou svobodu v které žijeme, ale i za předložení koncepce zcela nového paradigmatu naší krásné a šťastné společnosti.

Vždyť právě náš premiér a ministři jeho vlády dokázali všem šťastným lidem této země, kteří si slovy nejlepšího ministra financí světa pana Kalouska  žijí jako prasata v žitě ukázat, jak babičkovské přísloví "Kdo šetří, má za tři" dovést k dokonalosti a do praktického života a proto sláva jim, sláva jim !

Závistivá a nepřející lůza vyčítá těmto našim demokratickým  představitelům, lidem, pro něž je blaho celku nad blaho vlastní, přidělení zasloužených odměn za tvrdou a poctivou práci jejich blízkých, někdy i spolupracovníků ! Nerozumím tomu, jsou to všechno velmi ošklivá a zlá slovíčka, jimiž se podlci snaží narušit auru cti naší protikorupční vlády a rozbít křišťálově čisté ideály, které naši Velcí prosazují.

Přikročme tedy k rozboru věty "Kdo šetří, má za tři". Vykašleme se ale na rozbor větný, nezajímá nás podmět a přísudek, nechodíme do základní školy, tam patří možná tak někteří poslanci, alespoň podle výsledků práce našeho parlamentu. "Kdo šetří, má za tři" souvisí s  "Kde vzít a nekrásat", totiž kdo šetří, má hodně a nemusí krást. Slyšíte, závisitivci vyčítající vysoké odměny ?  Já jsem moc rád, že jsem na to přišel, jsem nakonec moc chytrý a krásný a taky dokážu zprostředkovat zahraniční cestu, doufám, že to někdo ocení a taky mi dá vysokou odměnu a taky za to, že se zastávám naší vládnoucí třídy jejíž příslušníci nejen že jsou si rovni, oni si jsou ještě rovnější a já se chci už konečně taky narovnat a proto píšu tento bloček.
Je to přeci tak jasné ! Když se bude šetřit, budou moct být vysoké odměny a tudíž se nebude muset krást, protože proč krást, když budeme mít všichni hodně z odměn ? Takto asi na vládě uvažují, nebo ne ? Ještě se pozastavím u slova "krást". Nemyslím na rohlíky, lahvinku rumu nebo tyčku salámu ze supermarketu, myslím na pojem, kdy krádeží není zjevné přisvojení si cizího majetku, ale šikovné účetní operace v rozpočtech ministerstev, měst a obcí, neodůvodněné dotace, daňové odpisy a podobné demokratické způsoby obvyklé mezi našimi všeobecně váženými a milovanými Velkými a Rovnými. Je to přeci tak milé a jednoduché, šetřit, když vím, že ze státního krev neteče a ta která do rozpočtu přiteče, stejně bude k dispozici pro mě a moje kamarády a já se nasosám tak jako tak. Odměny, které byly jistě přiděleny zcela právem všem náměstkům, všem asistentkám a vedoucím sekretariátů byly nejen že zcela oprávněné, neboť co premiér i ministři činí, to jako by Bůh činil, tedy alespoň v zemi, kde neexistuje zdravá opozice a občanská společnost sladce spí a pochvaluje si buřty padesátka za kilo ze supermarketů a je pro ně šťastná.

Nejde ale myslím vůbec o odměny, jde o to, že jsou přidělovány stejně tak, jako se dělo v letech a dekádách minulých, kdy byly u moci vlády nezodpovědné, rozhazovačné a špatné. Kdy byly u moci vlády, které si dali za cíl donutit občany této země zadlužit republiku, projíst a rozkrást národní majetek, zničit sektor veřejných služeb a posléze ho zprivatizovat. Vlády, jejichž někteří ministři a občas i premiér  dokázali šetřit tak dobře, že po rozbití prasátka mohli nakupovat velké pozemky, nemovitosti na Floridě, investovat do solárních elektráren a vůbec svoje spoření velmi úspěšně zhodnotit. Tato  vláda je ale jiná a skóruje nejen na poli plošných škrtů, ale i na poli protikokupčním, neboť za dobu jejího trvání opustilo její řady díky podezření z korupce a dalším čachrům zatím nejvíce členů kabinetu. A to jsou u moci teprve rok a půl ! A pak ať někdo říká, že tato vláda není ta nejlepší v historii !

Tato vláda je ale nejen protikorupční, je i nejlepším přítelem sirotků, vdov, zaměstnanců a invalidů, neboť je konečně naučí pracovat a uvádí v praxi slova Přemka Podlahy "Udělej si sám", potažmo "Postarej se sám o sebe". Je jiná a dobrá protože modrohnědá i proto, že podle všech pravidel vzdělávání dospělých začíná se změnami sama u sebe. Je poznat, že slovy našeho milého pana profesora, je "nejlepší ministr školství po listopadu 1989 členem kabinetu" a jistě jim na zasedáních vlády říká, že nejlepší příklad je ten osobní a když po tom untermesch z ulice chceme aby si utahoval opasky už i kolem krku, musíme začít u sebe. A tak začínají a já jim za to děkuji a každý večer odříkávám za naši nejlepší vládu v historii Otčenáš a Zdrávas, aby mám je Pán ráčil zachovat na věky.
A jak to dělají ? To je jednoduchá filosofie, opět podle přísloví, které se do praxe začalo uvádět za vlády taky nejlepšího premiéra země, pana Topolánka "Chudých je hodně, tak jim můžeme vzít, tam se to nepozná, ale bohatých je málo, tak jim musíme přidat".

A je to tak správné ! Minority je třeba podporovat a je diskriminující, když pozitivní diskriminace a politická korektnost souvisí jen s etnicitou, je třeba tento společenský model vztáhnout i na ekonomiku. A proto jen houšť, milá vládo, dávejte sockám co se do nich vejde a nehleďte na jedovaté sliny které stříkají od úst vašim kritikům, máte nezadatelné právo na to, nakládat s prostředky které vám byly svěřeny jak se vám zachce, neboť vaše vláda vzešla z vůle lidu této země, lid vás miluje a republiku tak máte v pachtu zcela oprávněně.

A ač nejsem Jirotkova teta Kateřina, neodpustím si docela poslední přísloví : "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne".

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Chytrý | neděle 22.1.2012 10:18 | karma článku: 43,00 | přečteno: 4688x
  • Další články autora

David Chytrý

Díváte se od rána na porno a pijete u toho pivo?

Pokud ano, jste přesně těmi, které jeden soudce Ústavního soudu, jinak celkem vážené a důstojné instituce, označil jako „lehkoživky, kteří budou jako pijavice nadále vysávat veřejné finanční zdroje“. Byl to Stanislav Balík, ten soudce Ústavního soudu, jistě také vážený a důstojný institut našeho práva a ústavního pořádku, jen to má v hlavě trochu popletené, ale při dnešní drahotě a inverzích, není se co divit, komu by z toho nehráblo?

28.11.2012 v 4:02 | Karma: 25,91 | Přečteno: 1707x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

George Orwell by měl z Hospodářské komory ČR radost

Ano, škoda, že autor vizionářských předpovědí popsaných v knihách 1984 a Farma zvířat již nežije, pokud by žil, jistě by se zaradoval z informací, které na serverech Parlamentní listy, Lidovky a EuroServer seznamují čtenáře s geniálním nápadem pana Petra Kužela, prezidenta Hospodářské komory ČR se záměrem zavést v ČR od roku 2014 další evidenční elektronickou kartu.

25.11.2012 v 12:58 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1321x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Zodpovědní hospodáři, nebo drzouni?

Český rozhlas se rozhodl zahájit kampaň proti těm, kteří neplatí koncesionářské poplatky. Chystá se důraznou formou upozornit 200 tisíc domácností, že pokud přijímají digitální televizní signál, musí platit i za rádio.

5.6.2012 v 6:46 | Karma: 19,85 | Přečteno: 812x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Jak jsem se lekl sám sebe, budu volit DSSS?

Když někomu povím, že skoro každý den před spaním poslouchám na Youtube přednášky a semináře politiků, filosofů a ostatních lidí, co se živí zajímavým povídáním, lidé se občas lekají mě a mají tendenci skrytě zkoumat moje duševní zdraví.

24.5.2012 v 6:54 | Karma: 14,97 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Prosím, zachraňme stát!

Bojím se o náš stát, bojím se o státní úřady a organizace, jejich zaměstnance, mám strach o instituce, jejichž činnosti se dotýkají našich životů.

22.5.2012 v 6:16 | Karma: 17,31 | Přečteno: 817x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Omlouvám se, že nereaguji na příspěvky v diskusích u mých blogů, nejsem vlastníkem dukátů.
Kdykoli ale zareaguji na vzkaz či mail.

Seznam rubrik