Spirituální život v byznysu - nový trend

Posledních několik století rostl tlak na materiální stránku života. Nástup strojů, vynálezů a v minulém století nástup techniky ukázal lidem, že zvyšovat své majetky je čím dál tím snadnější. Vše šlo také daleko rychleji.

Vrcholné tempo bylo nasazeno s novými technologiemi, internetem a mobilními prostředky. Nebyl již žádný časový rozdíl mezi prací a časem pro soukromí. Lidé mohli pracovat kdykoliv, kdekoliv. To, co se zprvu zdálo jako krásný trend, se začalo vymykat lidem z rukou. Lidem bylo „vnuceno“, že mobilní prostředky je osvobodí. Mobil, to byla svoboda. Internet a wifi, to je svoboda. Vše mělo jít jednodušeji a ještě rychleji. Mohli jste všechno, všude a vždy.

Ale „ejhle“, ze slibované svobody se vyklubaly velmi nepříjemné galeje. Místo „svobody“ díky možnosti volat odkudkoli, přišlo vězení „buď stále na příjmu“. A tak místo aby se lidé od práce osvobodili, stali se jejími otroky. Kdo dříve dělal v kanceláři 8 hodin denně, má nyní 24 hodinový pracovní den. Vypnout mobil? Nemožné. Co kdyby někdo volal?!!!! A tak jsou lidé v práci pořád. Nikdy neví, kdy jim někdo zavolá. Jsou stále ve střehu. Kdykoliv se ozve zvonění mobilu, hned se zvýší hladina stresu, protože na druhé straně mobilu může být problém. Kdysi se říkalo: „Žádné zprávy, dobré zprávy.“ Nyní každý den dostáváte desítky, někdo stovky zpráv, na které musíte reagovat. A tak se ze svobody stala noční můra, 24 hodinový úvazek.

Netrvalo dlouho a lidé začali cítit, že takovýto způsob práce a života je pro ně devastující. Člověk není nastavený na to, aby byl 24 hodin, 7 dní v týdnu ve střehu. Došlo tedy k tzv. superpozitivitě aktivní energie. Superpozitivita se vždy zlomí v supernegativitu. Takže maximální aktivní energie se promění v maximální ne-aktivitu – únavu. Přišly nové nemoci jako vyhoření, únavový syndrom atd. Lidé se hroutí psychicky a mají silně podlomené zdraví. Ve třiceti se lidé cítí jako neporazitelní, ale po čtyřicítce již nemohou dál. Hroutí se. Psychicky, fyzicky.

Naštěstí jsou lidé stále součástí přírody a ta se vždy snaží o rovnováhu. Proto na začátku třetího milénia dochází ke znatelnému zlomu energií (pomalu začal již v roce 1864). Silnou aktivní energii začíná vyrovnávat energie pomalá a klidná. Lidé se začínají více zajímat o spiritualitu. Jen když si srovnáte počet ezoterických knížek v roce 2000 a nyní, pak půjde o násobky. Knihy o osobním růstu, zdravém životním stylu atd. zaplavily knihkupectví. Internet se plní přednáškami, webináři apod.

Spiritualita tak proniká i do byznysu, který ještě před deseti lety byl materiální na 1000 %. Nyní velké společnosti a úspěšní podnikatelé již vědí, že ohromné tempo a velké nasazení lidí není možné zvládnout bez pomoci spirituální energie. Velké firmy stále častěji najímají různé poradce, kouče apod. na osobní rozvoj svých zaměstnanců. Vytvářejí pro ně prostory, kde se mohou v klidu věnovat klidným energiím. Roste počet kurzů meditací, seminářů a webinářů, kde se lidé seznamují se spirituální energií.

Úspěšní podnikatelé přednášejí o tom, jak silný a pozitivní vliv má meditace na jejich podnikání, na schopnost být úspěšný. Přicházejí nové, moderní techniky spirituálního tréninku. Lidé se učí pracovat se svojí duchovní energií. Tím harmonizují své obrovské nasazení v práci.

Pokud nezačnete používat spirituální techniky ve svém podnikání, čekají vás asi jen dvě možnosti: nestačíte rychlému tempu a zbankrotujete, nebo se sami psychicky a fyzicky zhroutíte. Proto důležitost spirituálních cvičení vůbec nepodceňujte.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: jirka černák | středa 12.3.2014 9:09 | karma článku: 7,21 | přečteno: 345x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75