Jarní epidemie 2014

Rok 2014 přinesl velmi silné energie. Je to rok „dřevěného koně“. Již v naší přednášce o roku 2014 jsme psali, že letos hrozí silné epidemie a hlavně jejich rychlé šíření. Nevím, zda-li procházíme epidemií, ale vím, že v mém okolí padají lidé jako mouchy vysílením, silnou rýmou, nachlazením, chřipkou. Projevy jsou většinou velmi silné a napadaného člověka na chvíli úplně zdevastují. Z našeho hlediska se jedná o tzv. „napadení větrem“. Vítr je projevem právě letošní dřevěné energie, která provází vládce roku koně.

Nejčastějším místem, kudy vítr proniká do vašeho těla je šíje. Proto je velmi důležité, abyste si i v těchto krásných a slunných jarních dnech pečlivě chránili krk. Neodhazujte šály, šátky, roláky či bundy s vysokými límci. Důležité také je si chránit hruď. Hlavně slečny a dámy se již nechávají vidět s odvážnými výstřihy J.

Pokud vás přeci jen vítr napadne a dostane se vám do těla, je důležité hned jeho vliv omezit a z těla vítr vyhnat. Vzhledem k tomu, že vítr patří k elementu dřeva, můžete ho oslabit působením elementu kovu. Ke kovu patří ležení. Proto je dobré napadení větrem vyležet. Pokud začnete útok větru řešit hned, pak by vám mohl stačit jeden den v posteli, v řádném teple, pěkně zabalení. Z jídla vám může (kromě vitamínů a minerálů) pomoci pikantní strava. Kořeněná jídla posilují energii kovu.

Rozhodně sílu letošních energií nepodceňujte. Jsou opravdu velmi silné a nebezpečné. Většina z vás určitě neposilovala svoji imunitu a tělo odpočinkem v zimních měsících, jak byste měli, a proto je vaše imunita oslabená a tělo nemá tolik sil bojovat s jakýmikoliv napadením zvenčí. Také jste pravděpodobně neprovedli detoxikaci organismu v lednu či únoru, takže vaše tělo je navíc oslabeno různými toxiny. Tady vidíte, jak je dobré znát působení různých vlivů na organismus, využívat této znalosti a zařídit se podle toho. Když nám příroda „velí“ v zimě odpočívat, pak vězte, že si to nevymýšlí jen tak z plezíru. Moc dobře totiž ví, že silné a agresivní energie jara nás mohou velmi rychle srazit na kolena.

Pokud patříte k těm šťastnějším, které vítr ještě nenapadl, pak stále posilujte svoji imunitu, celé tělo a hlavně, chraňte se proti průniku větru a chladu do svého těla. Sluníčko je sice krásné, ale v současné době velmi ostré. Je to agresivní Jang, který dokáže během krátké doby výrazně oslabit vaše tělo a fyzické síly, utlumit vaši imunitu. Proto se na sluníčku zdržujte vždy krátce.

Autor: jirka černák | pondělí 17.3.2014 13:00 | karma článku: 9,91 | přečteno: 419x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75