Feng Shui – Bydlení pro rodinu a tradice – Gua 3 (Seriál článků o b

Ve dvanáctém díle si představíme Gua 3, sektor, který působí na rodinné vztahy, tradice a návaznost na minulost v našem životě.Gua 3 je sektor, který (rozdělíme-li byt na 9 stejných dílů) se nachází v levém prostředním dílu ve směru od vchodu do bytu (domu). V minulém díle jsme byli v Gua 2, kde se tvoří vztah. Ale když v životě vytvoříme vztah, musíme si uvědomit, že musí „zapadnout“ do něčeho, z čeho v životě vycházíme. Většinou to nejdůležitější z čeho vycházíme je naše rodina, rodiče. A to není v mnoha případech jednoduché. Prosto se často setkáváme se vztahy, které rodiče neschvalují, jsou proti nim. Proto také v minulosti bylo tak důležité tzv. „požehnání“ rodičů. Bez požehnání byl nový vztah určen k záhubě. Dnes si sílu požehnání neuvědomujeme. Často vstupujeme do vztahů proti vůli rodičů či rodině a náš život tím velmi trpí. Žádného „normálního“ chlapa nemůže těšit, že jeho maminka nesnáší jeho ženu a žádná „normální“ žena není ráda, že její otec nevychází dobře s jejím mužem. A přesto je to jev velmi častý. I to je jedna z mnohých příčin krizí ve vztazích.

Ba Gua

Proto je Gua 3 tak důležité pro harmonický rozvoj našeho života. Dovoluje nám využít naší minulosti, navázat na ní a stavět na jejím bohatství. Když je Gua 3 v prostoru harmonické, umím využít síly a bohatství svých předků, ale také budu umět to, co k němu vytvořím já, předat svým potomkům. Gua 3 tak vytváří návaznost mezi předky a potomky. Energie Gua 3 tak umožňuje evoluci (ne revoluci). Tj. při vytváření nového vycházíme ze starého (z toho dobrého, co nám život a rodina doposud darovaly). Není tedy dobré to staré zavrhnout, ale naopak využít pro svůj rozvoj.
Do prostoru Gua 3 tak dáváme předměty, které nám evokují to, na co chceme v životě navazovat. Mohou to být obrázky našich rodičů, nebo něco z historie, na co chceme ve svém životě navazovat, někdo, kdo je naším vzorem apod. To, co umístíme v Gua 3 na nás působí podvědomě, takže nás to nevysiluje. Působí to na nás, aniž bychom se tím vědomě museli zabývat. Prostě to „automaticky“ ve svém životě využíváme. V případě, že chceme vytvořit silný vztah mezi námi a našimi dětmi, pak tam dáváme rodinné foto, kde je celá rodina a dětem umožníme častý vstup do tohoto prostoru. Pozor však na to, že budou-li zde děti trávit většinu času, mohou se k nám přimknou až tak moc, že i ve jejich 40-ti letech je budeme mít stále na krku J.
Gua 3 patří k elementu dřeva, takže energii zde podpoříme rostlinami, které rostou velmi bujaře. Dřevo podporuje voda, takže např. akvárium, fontánky s vodou, misky s vodou, skleněné vázy s vodou a čerstvými květinami. Energii Gua 3 také podpoří asymetrie, počet 3 (např. tři svíčky, tři hrníčky apod.) nebo násobky 3. Je zde vhodná barva zelená a materiál dřevo.
V příštím díle si ukážeme, jak v životě podpořit hojnost, rozmanitost, bohatství….
Zajímá-li vás toto téma, můžete se také přihlásit do naší školy Feng Shui, která začíná v září na dasa@byu.cz nebo na tel. 602 556 479.
Ing. Jiří Černák
Poradce Feng Shui
jirka@byu.cz
602 556 359

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: jirka černák | pondělí 30.8.2010 12:35 | karma článku: 7,51 | přečteno: 1055x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75