Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bartošova Národní demokracie potáhne do voleb s neonacistickou DSSS

Národní Demokracie pod velením Adama B. Bartoše zavelela ke spojení ultrapravicových sil v ČR. Známý antisemita Adam B. Bartoš se pro komunální volby spojil s neonacistickou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti.

Dělnická strana sociální spravedlnosti prožívá špatné časy a evropské a i předešlé parlamentní volby pro ní skončily  doslova debaklem. Je tedy jisté, že hledají cestu jak s krize ven.  Nad propojením neonacistů a DSSS nejde dlouho spekulovat. Však je strana pohrobkem zakázané Dělnické strany. Jejich řady tvoří lidé, kteří byli přichyceni při hajlování nebo v minulosti páchali i násilnou trestnou činnost spojenou s neonacismem. Existuje i spojitost mezi Dělnickou stranou a vítkovskými žháři.
"Z listinných důkazů vyplynul, že zatímco malá Natálka bojovala o život, žháři se účastnili několika demonstrací neonacistů a ultrapravicových radikálů. Ze soudního spisu vyplývá mimo jiné, že všichni obžalovaní se akcí radikálů účastnili několik let a byli kvůli tomu ochotni cestovat i stovky kilometrů. S demonstracemi přitom Jaromír Lukeš, David Vaculík, Václav Cojocaru a Ivo Müller nepřestali ani po žhářském útoku. Lukeš se tak podle informací policie účastnil loni například oslav 1. máje, které pořádala Dělnická strana v Brně", psal server Romea.cz. Kriminalisté se snažili najít také vazby jednotlivých žhářů na rasistickou Dělnickou stranu. Vyšlo najevo, že David Vaculík, jeden ze žhářů, byl ve velmi úzkém telefonickém kontaktu s členem republikového předsednictva strany Jiřím Švehlíkem. Během deseti týdnů před žhářským útokem si podle policejních záznamů telefonovali celkem 27krát. Napsal tehdy deník Právo.
Bartoš se  spojováním ultrapravice začal už při evropských volbách, které pro stranu skončily také propadákem. Na svou kandidátku si například pozval Patrika Vondráka. Toho Vondráka, který svolával pochod židovským městem v Praze. Tehdy paradoxně ale Adam B. Bartoš byl na opačné straně a chtěl blokovat Vondrákův průvod. 

Právě strana Ne Bruselu do svých řad také nalákala mnoho neofašistů okolo Vlastenecké fronty. Například Jana Skácela nebo Víta Skalského, který pak vedl Národní sjednocení. "Do budoucna se podle Bartoše počítá i s připojením dalších politických subjektů a s kooptováním zástupců občanských sdružení či iniciativ do tohoto orgánu, který by měl koordinovat postup euroskeptiků v ČR.
V otázce nadcházejících komunálních voleb se účastníci shodli na účelnosti vytvořeních koaličních kandidátek, aby v žádném místě nešly zúčastněné euroskeptické strany proti sobě, a aby se tak co nejlépe využil koaliční potenciál zmíněných stran. Strany se také shodly, že v případě senátních voleb dojde ke vzájemné podpoře navržených kandidátů, aby tak nedocházelo k jejich vzájemné konkurenci", píše se v prohlášení o spolupráci DSSS a Národní Demokracie.
Je už jasné, že spolupráci s Bartošovci chystají i lidé okolo Pavla Sládka Matějného, tedy odštěpenců z DSSS. Ty mu na kandidátku dodají několik nestraníků. Nad dalšími subjekty možné spolupráce lze je polemizovat. určitě není vyloučena spolupráce s Chaloupkovou Republikou či Českou Suverenitou islamofobky Volfové. Naopak téměř určitě lze vyloučit spolupráci s úsvitem Tia Okamury. Bartoš totiž z nějakého důvodu Okamuru doslova nesnáší. Bartoš zřejmě po debaklu DSSS a dalších ultrapravicových stran v eurovolbách cítí šanci stát se lídrem krajní pravice. Jak se mu snaha povede zjistíme již brzy u komunálních voleb.

Autor: Jan Cemper | pondělí 14.7.2014 17:34 | karma článku: 12,28 | přečteno: 840x
  • Další články autora

Jan Cemper

Okamurovo míchání ras

Předseda SPD Tomio Okamura v pátek na jednání během jednání o „návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky“ přednesl projev, ve kterém začal propagovat doslova nacistickou ideologii o míchání ras.

25.11.2018 v 22:22 | Karma: 22,45 | Přečteno: 1719x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

„Švédští demokraté“ a jejich nacistické kořeny

Nyní je moderní kde koho nazývat neonacistou. Tu SPD Tomia Okamury, tu AfD, tu někoho jiného. Ne, tyto strany jsou silně populistické, nacionalistické, ale neonacistické nejsou.

11.9.2018 v 17:36 | Karma: 20,83 | Přečteno: 3583x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

Poskytovatel rychlých půjček, manažer Argemy jako odborník na kulturu, to jsou lídři SPD

Myslíte si, že je to s touto republikou zlé a při pohledu například na celoživotního poslance Marka Bendu se vám dělá zle? S touto republikou může být ještě hůře.

2.10.2017 v 12:11 | Karma: 27,58 | Přečteno: 3345x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

Hradní sbližování s ultrapravicí

Prezident Miloš Zeman v inauguračním projevu zmínil, že chce bojovat proti neonacistickým bojůvkám v ulicích.

2.12.2016 v 15:18 | Karma: 23,23 | Přečteno: 991x | Politika

Jan Cemper

Článek veřejně hanobící prezidenta republiky

Touto formou, v návaznosti na návrh zákona z dílny poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM), bych chtěl napsat tento článek hanobící prezidenta republiky - dokud to jde. Pan "prezident" Zeman není můj prezident a je ostudou této republiky.

15.11.2016 v 16:43 | Karma: 32,44 | Přečteno: 1909x | Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.