Bartošova Národní demokracie potáhne do voleb s neonacistickou DSSS

Národní Demokracie pod velením Adama B. Bartoše zavelela ke spojení ultrapravicových sil v ČR. Známý antisemita Adam B. Bartoš se pro komunální volby spojil s neonacistickou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti.

Dělnická strana sociální spravedlnosti prožívá špatné časy a evropské a i předešlé parlamentní volby pro ní skončily  doslova debaklem. Je tedy jisté, že hledají cestu jak s krize ven.  Nad propojením neonacistů a DSSS nejde dlouho spekulovat. Však je strana pohrobkem zakázané Dělnické strany. Jejich řady tvoří lidé, kteří byli přichyceni při hajlování nebo v minulosti páchali i násilnou trestnou činnost spojenou s neonacismem. Existuje i spojitost mezi Dělnickou stranou a vítkovskými žháři.
"Z listinných důkazů vyplynul, že zatímco malá Natálka bojovala o život, žháři se účastnili několika demonstrací neonacistů a ultrapravicových radikálů. Ze soudního spisu vyplývá mimo jiné, že všichni obžalovaní se akcí radikálů účastnili několik let a byli kvůli tomu ochotni cestovat i stovky kilometrů. S demonstracemi přitom Jaromír Lukeš, David Vaculík, Václav Cojocaru a Ivo Müller nepřestali ani po žhářském útoku. Lukeš se tak podle informací policie účastnil loni například oslav 1. máje, které pořádala Dělnická strana v Brně", psal server Romea.cz. Kriminalisté se snažili najít také vazby jednotlivých žhářů na rasistickou Dělnickou stranu. Vyšlo najevo, že David Vaculík, jeden ze žhářů, byl ve velmi úzkém telefonickém kontaktu s členem republikového předsednictva strany Jiřím Švehlíkem. Během deseti týdnů před žhářským útokem si podle policejních záznamů telefonovali celkem 27krát. Napsal tehdy deník Právo.
Bartoš se  spojováním ultrapravice začal už při evropských volbách, které pro stranu skončily také propadákem. Na svou kandidátku si například pozval Patrika Vondráka. Toho Vondráka, který svolával pochod židovským městem v Praze. Tehdy paradoxně ale Adam B. Bartoš byl na opačné straně a chtěl blokovat Vondrákův průvod. 

Právě strana Ne Bruselu do svých řad také nalákala mnoho neofašistů okolo Vlastenecké fronty. Například Jana Skácela nebo Víta Skalského, který pak vedl Národní sjednocení. "Do budoucna se podle Bartoše počítá i s připojením dalších politických subjektů a s kooptováním zástupců občanských sdružení či iniciativ do tohoto orgánu, který by měl koordinovat postup euroskeptiků v ČR.
V otázce nadcházejících komunálních voleb se účastníci shodli na účelnosti vytvořeních koaličních kandidátek, aby v žádném místě nešly zúčastněné euroskeptické strany proti sobě, a aby se tak co nejlépe využil koaliční potenciál zmíněných stran. Strany se také shodly, že v případě senátních voleb dojde ke vzájemné podpoře navržených kandidátů, aby tak nedocházelo k jejich vzájemné konkurenci", píše se v prohlášení o spolupráci DSSS a Národní Demokracie.
Je už jasné, že spolupráci s Bartošovci chystají i lidé okolo Pavla Sládka Matějného, tedy odštěpenců z DSSS. Ty mu na kandidátku dodají několik nestraníků. Nad dalšími subjekty možné spolupráce lze je polemizovat. určitě není vyloučena spolupráce s Chaloupkovou Republikou či Českou Suverenitou islamofobky Volfové. Naopak téměř určitě lze vyloučit spolupráci s úsvitem Tia Okamury. Bartoš totiž z nějakého důvodu Okamuru doslova nesnáší. Bartoš zřejmě po debaklu DSSS a dalších ultrapravicových stran v eurovolbách cítí šanci stát se lídrem krajní pravice. Jak se mu snaha povede zjistíme již brzy u komunálních voleb.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Cemper | pondělí 14.7.2014 17:34 | karma článku: 12,28 | přečteno: 840x