Proti fanatismu nelze vystupovat mírně a opatrně!

A je jedno, o jaký druh fanatismu se jedná. Ke středověku patřilo právo útrpné – je to dávno a je to pryč. Byl to teror jak fyzický, tak psychický a normální novodobý člověk si ani nechce představit, co se v mučírnách odehrávalo.

Že se na tom podílí matka a příbuzní těchto dětí je zrůdnost.Když se fanatismus převlékne do skautingu a opatří vysokoškolsky vzdělanými odborníky, je to nejdřív na první pohled neuvěřitelná snůška výmyslů, ale nakonec zrůdná manipulace a novodobý horor. Pro Ondřeje a Jakuba celoživotní. 

Z historie víme, jak začínalo hnutí toho vyšinutého mladíka s patkou a knírkem v třicátých letech minulého století. Kromě toho, že byl obdařen úchylnou vizí, dokázal geniálně manipulovat s davy a nadchnout je způsobem, který neměl obdoby. Všichni klasičtí řečníci by se mohli radostí tetelit, jak dokázal zfanatizovat milióny. Jak za to po několika letech miliony lidí zaplatily, není třeba připomínat.

Už zase občas dupou rázní organizovaní hoši s vymytými mozky po ulicích a mocným hlasem zpívají. Ve jménu své fanatické vize. 

Nebuďme vždycky slušní, humánně založení, opatrní a nevšímaví. Jsou situace, kdy to vůbec není namístě. Kdy JE třeba plést se do cizích věcí, upozorňovat na ně a trvat na tom, aby zasáhli příslušní činitelé, v zájmu zákona a zdravého rozumu. Nepodporujme fanatismus a zkusme ho likvidovat už v samotných začátcích. Zachráníme snad nějaké další Ondry a Kuby i sami sebe!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslava Cejpková | středa 9.1.2008 13:44 | karma článku: 17,24 | přečteno: 1206x
  • Další články autora

Miloslava Cejpková

Chci dělat potomkům radost

13.5.2024 v 22:35 | Karma: 19,55

Miloslava Cejpková

Madeira slovem i fotem

25.9.2023 v 2:10 | Karma: 18,53