Ministr MUDr. Mgr. Ivan Langer, v.r. napsal prostému občanovi:

Úvodem bych chtěla poznamenat, že běžně dopisy z ministerstva vnitra nedostávám, neb s ním nemám pokud možno nic do činění.

Obvykle se nám ve schránce dopisy z důležitých institucí ustrašeně krčí mezi přemnoha letáky s neodolatelnou nabídkou skvělých a nepostradatelných věcí a služeb všeho druhu, takže je vzápětí málem vyhodím do sběru spolu s nimi. Ne tak tuhle obálku – naše pošťačka musela bezesporu vyvinout nemalé úsilí, aby ji do schránky vzhledem k její velikosti neporušenou dotransportovala.

Tedy hrklo ve mně pořádně, když jsem přečetla odesilatele – i když vzápětí mě napadlo, že životně důležitá písemnost by šla cestou doporučenou. Ale stejně se tok myšlenek vydal na klikatou cestičku všech možných i nemožných hříchů, kterými jsem se mohla nebo nemohla provinit… - doba do otevření obálky byla provázena zvýšeným tlakem, návaly, krátkým dechem a tlakem za hrudní kostí…

Vezmu to zkrátka: Pan ministr píše vážené paní, že jí přeje všechno nej… v roce 2008 a aby v tomto krásném roce neměla problém, ať si nezapomene zažádat o nový občanský průkaz, neb má ročník narození po roce 1936 /hurá-vážená paní si zas jednou může připadat mladá!!/ a její stávající doklad už neodpovídá módním požadavkům.

A jako bonus ještě výčet všeho, co v příštím roce chystá ministerstvo pro prostý lid.

Zamáčkla jsem slzu dojetí, jak je o mě jako občana pečováno.

PS: pozítří si jdu vyzvednout nový průkaz, o který jsem si před měsícem zažádala.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslava Cejpková | středa 28.11.2007 0:57 | karma článku: 35,77 | přečteno: 12439x
  • Další články autora

Miloslava Cejpková

Chci dělat potomkům radost

13.5.2024 v 22:35 | Karma: 19,55

Miloslava Cejpková

Madeira slovem i fotem

25.9.2023 v 2:10 | Karma: 18,53