Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Černoch, jeho tři miliardy od Tesly a k tomu naše volby

Vytváření privilegovaných skupin a jejich užívání k zastrašování většiny je předsíní každé diktatury. Přesně to se děje v euroamerickém civilizačním okruhu, který sám sebe považuje za privilegovaného a za světový mustr demokracie.

A také o otázce míry naší příslušnosti k tomuto okruhu a o našem podílu na tomto neblahém vývoji v něm budou rozhodovat naše volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky začínající tento pátek.

Nejprve k tématu z nadpisu: Jakýsi pán černé pleti jménem Owen Diaz byl prý v automobilce Tesla po dva roky vystavován rasistickým urážkám, přičemž ty spočívaly v rasistických graffiti nasprejovaných na záchodcích firmy /1/. Tento operátor výtahu si totiž opakovaně odskočil na WC, přičemž ho tam uvítala nakreslená svastika, rasistické průpovídky a jinde v podniku taktéž karikatury černých dětí /2/. Ačkoli proti tomu po každé jeho stížnosti automobilka zakročila, shledal soud, že nezakročila dostatečně a pana Diaze shledal natolik poškozeného, že to může spravit pouze 137 milionů dolarů. Přibližně sto třicet jedna megababek je za náhradu škody (?), šest megababek za emocionální tíseň, kterou to vše způsobilo mu, a pak i jeho synovi, jehož se podařilo panu Diazovi v automobilce též zaměstnat a jenž se stal taktéž obětí toho rasistického prostředí.

Lidským citem vzato, kdo namaluje hákenkrojc, kdo někoho uráží rasistickými nápisy, ten má být samozřejmě vypátrán a v občansko-právním řízení podroben odpovídající sankci. Stane-li se to na půdě organizace, která toho člověka zaměstnává, lze přiměřenou sankci vyvodit i vůči ní. A z toho lidského pohledu je ten autor urážek především ubožák a zakomplexované, nízké individuum. Ovšem sto třicet sedm milionů dolarů jako výplata za něco takového nařízená firmě, které se vždy nepodařilo včas ta rasistická svinstva odstranit, to je dokonalým příkladem vytváření nerovnosti ve společnosti. Tato absurdně vysoká částka je přece výsměchem všem, kdo se stali obětí šikany od svých spolupracovníků, jen to nemohli označit nebo neoznačili za šikanu rasistického druhu. Kromě toho je šikana formou urážlivých nápisů a malůvek dosti slabým odvarem nějakého osobního nátlaku a agrese, které se bohužel v pracovním prostředí také nezřídka vyskytují a sto třicet sedm milionů dolarů tu jaksi nebývá vypláceno jako náhrada škody firmou, ve které se to stalo.

Tyto do očí bijící nespravedlnosti provokují nespravedlnosti další a nesnášenlivost ve společnosti narůstá. Dokonalým příkladem provokace tohoto druhu je instalace opulentní busty jistého kriminálníka, jenž si ten pomník vysloužil pouze tím, že se sám stal obětí trestného činu - pana George Floyda. Také toto dílo se stalo obětí vandalismu s rasistickým podtextem /3/. Co jiného než vandalské posprejování pomníku se však dalo čekat od nějakých rasistických primitivů, když celá story toho pána a soudu s policistou, v důsledku jehož zákroku prý Floyd zemřel, je přímo ztělesněním opačného rasismu protibělošského a primitivního násilí schovaného za hesla Black Lives Matter? Je třeba vyprávět ten příběh znovu? Nebo stačí jen připomenout, že dotyčný pan Floyd byl v době zákroku zdrogovaný dvěma tvrdými drogami /4/, měl koronavirus /5/ a trpěl dalšími závažnými zdravotními problémy /6/, že po pitvě první, která jeho smrt v důsledku zásahu policisty nedokázala, následovala pitva zajištěná Floydovým příbuzenstvem, jejíž výsledek vyzněl právě opačně? /6/. Je třeba opakovat také částku, která byla vyplacena jako odškodné v jeho případě?

Nestojíme i my v České republice před volbami do Poslanecké sněmovny na prahu přijetí nebo odmítnutí lidskoprávního aktivismu za protěžované skupiny jako formy perverzní "demokracie", tedy vlády lidu, ovšem jen toho jednoho, správného barvou kůže nebo společenským zařazením? Nebyla snad i v České republice zřejmá snaha vytvořit "Českého Floyda" ze zfetovaného Roma, jenž napadal policisty a zemřel při převozu do nemocnice? /7/ Nebyl to snad právě předseda Ústavního soudu České republiky Pavel Rychetský, jenž se na tento lidskoprávní aktivismus naprosto jasně odkazoval nechutnými příměry zemřelých migrantů k osudu židovských obětí nacistických koncentráků při tryzně v Terezíně? /8/.

Právě manipulace s fakty a aktivistická slepost vůči nim, přiřazení falešného významu, ba celé falešné podstaty části reality k předmětu aktivistické adorace jsou spolehlivými vodítky k rozpoznání skutečného nebezpečí, které v euroamerickém civilizačním okruhu narůstá. A právě finanční stránka tohoto aktivismu, dokonale ilustrovaná třeba zmíněnými absurdními částkami odškodnění, náklady na různou "osvětu" (zdravíme třeba Člověka v tísni a Jeden svět na školách) určují celkem spolehlivě, o co ve skutečnosti jde těmto aktivistům a rádoby bojovníkům za lepší svět. Právě částky, které jsou a v největší míře teprve budou obětovány na oltář rádoby ekologickému Green Dealu jasně ukazují, se kterými ekonomickými lobby je to údajně bohulibé snažení o záchranu planety svázáno. Ovšem ty sumy také jasně ukazují, kdo to zaplatí a kdo na tom bude nejvíce tratit. Konkrétně řečeno, i kdyby ty náklady byly rovnoměrně rozprostřeny napříč společností, tak z milionáře jeden milión útraty navíc žebráka neudělá, z příslušníka nižší třídy několik tisícovek navíc však žebráka učiní velmi snadno.

Všichni zletilí a právně způsobilí občané České republiky mají dostatek veřejně přístupných informací k tomu, aby ve volbách rozhodli, které strany nás do víru aktivistického sebezničení táhnou a které naši zemi chtějí ponechat mimo něj.

Bude tedy zajímavé zjistit, jak si  kdo ve volbách vyloží slavné Nerudovo "Kdo chvíli stál, již stojí opodál".

Volby jsou vlastně takovým dobrodružstvím a adrenalinovým zážitkem, chvílemi napětí a očekávání, které koření život. Ovšem s dosti zásadními důsledky. 

Přeji ostrou tužku (vlastně dobře píšící propisku) všem při rozhodování o tom, koho zatrhnou a komu to zatrhnou, koho zakroužkují a koho vykroužkují, a k těm všem symbolům také nám všem přeji ještě malou, ale jasnou a hlavně šťastnou hvězdičku.

 

 

 

 

 

 

Zdroje:

1) https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/tesla-rasismus-pracoviste.A211005_065051_ekoakcie_misl

2) https://www.nytimes.com/2021/10/04/business/tesla-racism-lawsuit.html

3) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/george-floyd-socha-poskozeni-policie-vystava.A211004_133236_zahranicni_baky

4) https://www.seznamzpravy.cz/clanek/9-minut-a-29-sekund-zacal-soud-s-policistou-obvinenym-z-vrazdy-floyda-148864

5) https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/zabity-floyd-mel-koronavirus-40326434

6) https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/american-floyd-zemrel-na-uduseni-tvrdi-druha-pitva-na-rozdil-od-prvni-40326180

7) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cesky-floyd-zasah-policie-zdrogovany-muz-teplice.A210621_164854_domaci_remy

8) https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3365412-sledujte-ucteni-pamatky-obeti-nacisticke-perzekuce-v-terezine

Autor: Lukáš Burget | úterý 5.10.2021 18:24 | karma článku: 34,19 | přečteno: 996x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Doublethink kvete všude aneb jarní převlékání kabátů

Z návalu protichůdných vyjádření, která se toto jaro práší od úst obzvláště trapným způsobem tolika médiím i politikům mě přepadá taková pylová alergie, až mi očí slzí. I dovolím si pár příkladů pro zvýšení imunity našich čtenářů.

3.4.2024 v 15:30 | Karma: 29,66 | Přečteno: 729x | Diskuse| Média

Lukáš Burget

Podvolení aneb muslimský živel přebírá západní Evropu

Když mazal Lidl kříže na fotkách pro své zboží, bylo to trapným marketingem soukromé firmy, když je kříž vymazán z oficiálního plakátu pařížské olympiády, je to znakem křesťanské kulturní sebevraždy.

6.3.2024 v 15:45 | Karma: 37,87 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Středoškoláci by nešli bránit Českou republiku. Ale za co vlastně mají chtít bojovat?

Server Seznam Zprávy přinesl svůj průzkum, dle kterého dnešní středoškoláci většinově odmítají vojenskou službu a dokonce i odmítají účast na obraně České republiky! Tímto skandálním stavem jsme vinni my všichni.

28.2.2024 v 15:30 | Karma: 38,61 | Přečteno: 1403x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Stíhačky za 150 miliard, tričko za 1968,- Kč, Fialova vláda z levného kraje není

Ovšem z kraje infantilních trapností je. Po úspěchu s Fialovou Nutellou a Rakušanovým klipem "To nebylo dobrý" to zkouší také ministryně Černochová tričkem s obrázkem stíhačky, pardon, "supersonického letounu", jak poučila Babiše.

7.2.2024 v 15:45 | Karma: 42,04 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Burget

Na Rakušana nekřičte. Obviňte ho!

Ministr vnitra Vít Rakušan započal své spanilé jízdy po ČR u piva v Karviné a nesetkal se s vřelým, nýbrž s přímo ohnivým přijetím. Leč občané, nekřičme na něho. Obviňme ho z toho, co osobně i jako člen vlády udělal naší vlasti!

22.1.2024 v 19:22 | Karma: 42,07 | Přečteno: 4534x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 232
  • Celková karma 28,84
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik