10 věcí výměnou za štěstí

Štěstí je volba. Buď se rozhodneme být šťastní, nebo nešťastní. Život je někdy komplikovaný a jen těžko se v něm vyznáme. Někdy je těžké vidět štěstí, které má člověk přímo před očima.

Ale vždy stojí za to, aby člověk hledal, zkoumal a naučil se vidět.

1. Oprostěte se od toho, co si o vás druzí myslí, sami mají s tím samým dost práce. Člověka nezatěžuje to, jak vypadat dobře, ale jeho mysl, která neustále přemýšlí, jak před druhými vypadá. Zcela zbytečné plýtvání energií, kterou můžeme využít jinak a lépe. Nedělejte si starosti.

2. Zbavte se pocitu, že se musíte zavděčit všem. Musíte žít život ve svém rytmu, druhým pomáhejte, ale nebuďte jejich otroky a ani svými. Pokud nebudete v souladu se sebou samým, energie nebude proudit jak má, budete unavení a frustrovaní. Tu radost druhým přeci neuděláte.

3. Oprostěte se od věčných „drbů“, které nikam nevedou. Proč – kdo – s kým – jak a tak dále. Leda ztrácíme čas, který můžeme využít ve svůj prospěch. Lidé o vás budou mluvit, i kdybyste jim žádný důvod nedali, o něčem se bavit přeci musí. Nebuďte hloupí a naivní jako oni.

4. Snažte se vyhnout znepokojujícím myšlenkám, jak přijdou, tak rychle odejdou. Nezastavíte jejich nekonečný tok, ale můžete je sladit s vaším vnitřním světem, naučte je nechat proudit a využít z nich energii. Jděte dál a věřte v dobré.

5. Nepřipouštějte si příliš nejistoty, jinak vás pohltí. Úzkost je neužitečná, zrádná, nikam nevede. V životě nejsou jen krásné a nalajnované dny. Nesmíme vše i sebe brát tak vážně. Starosti má každý.

6. Přestaňte si brát všechno osobně. To je velmi důležité. Svět se zdaleka netočí kolem vás, zato se točí rychle a proč si tu na tu chvíli dělat vrásky. Umět se povznést vás osvobodí a nakonec posílí.

7. Vzdejte se minulosti. Všichni jsme byli nějak zraněni, všichni jsme měli rodiče, kteří udělali chyby, kterých se i my dopouštíme. Nezáleží na tom, jak daleko od rodičů jste, máte je ve své hlavě.  Neposlouchejte stále jejich hlasy, buďte sami sebou, je to váš, jen váš život.

8. Vzdejte se potřeby utrácet peníze za něco, co vlastně ani nepotřebujete ve snaze koupit si štěstí. Jde jen o chvilkovou radost, kterou vystřídá smutek a prázdnota. Žijte více pro vztahy a radost z obyčejných věcí, uvidíte, že vám to přinese větší naplnění. Méně je více.

9. Naučte se ovládat váš hněv, přináší negativní energii, která ovládne vaše tělo, mysl a pak ničí vaše orgány. Hněv stejně nikam nevede, odsuňte ho pryč, nahraďte klidem, pokojem, vstřícností a radostí.

10. Vzdejte se věčné kontroly nad vším i sebou. Přináší to napětí a stres. Plánujte, ale nestresujte se, jděte krok po kroku a věřte, že děláte dobře. Hovořte se svým nitrem, mějte radost z toho, co děláte. Přejte druhým a hlavně sobě. Nebojte se změn a naučte se pustit to, co se pustit má. Změna je život.

Duševní hygiena

I obezita má své vlohy

Něco o mně

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Bujoková | sobota 9.11.2013 9:37 | karma článku: 19,36 | přečteno: 1034x
  • Další články autora

Veronika Bujoková

Susan na to vyzrála

31.1.2014 v 8:36 | Karma: 14,91