Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Migrační krize - Proč k ní došlo a jak jí zastavit?

V současné době je určitě nejprobíranějším politickým tématem migrační krize, která naplno propukla v roce 2015 a jenž stále probíhá. Proč tomu tak je? Proč se tolik lidí dalo na pochod zrovna teď? A dá se vůbec nějak zastavit?

Příčin této krize je spousta, zejména jsou to však války na Blízkém východě, které nastaly v důsledku Arabského jara. Někteří lidé ze Sýrie a dalších států, kde od roku 2011 není bezpečno, odešli v prvních letech nejdříve ke svým sousedům (Turecko, Libanon). Tam žili v obrovských uprchlických táborech a doufali, že válka brzy skončí a oni se budou moci vrátit zpět do svých domovů. Jenže to se nestalo a životní úroveň v táborech nebyla dobrá a tak se hodně lidí vzdalo naděje, že se někdy do své země vrátí a rozhodli se, že raději zkusí nový život jinde. Půjdou do bohaté Evropy.

V letech 2012 – 2014 se proto začal navyšovat počet migrantů přicházejících do evropských zemí. Jak na to zareagovaly evropské elity? Nijak, naopak příchozí uprchlíky vítaly a poskytovaly jim štědré sociální dávky a zabezpečení. Když se to pak dozvěděli další lidé v utečeneckých táborech v Turecku a jiných státech, vydali se na cestu i oni. Najednou v roce 2015 bylo v pohybu obrovské množství osob táhnoucí za lepším životem do Evropy. K nim se samozřejmě přidávali další obyvatelé severoafrických a arabských zemí, kteří se také chtěli mít lépe a využili této situace. A tak se stalo, že do Evropy přišlo v roce 2015 více než 1 milion přistěhovalců.

Co na to Evropa? Zase nic. Místo toho aby už v začátcích ukázala migrantům, že pro všechny tu místo není, tak naopak evropští politici dále nadšeně migranty vítali a některé země se vytahovaly, že u nich mají všichni ,,uprchlíci“ dveře otevřené a že to nějak určitě zvládnou. Samozřejmě tyhle slova zase jen povzbudila další lidi po celém světě v tom, že mají právo k nám do Evropy přijít. Jak to celé dopadlo, jsme mohli vidět například teď v Německu o Silvestra.

Já ty uprchlíky osobně docela chápu, jenže Evropa prostě nemůže být zaopatřovací ústav, který se může postarat o všechny chudáky na naší planetě. Já vím, že na světě je mnoho problémů, války, hlad, nemoci a další, jenže se nemůžou vyřešit tím, že se všichni přestěhují k nám do Evropy.

Za prvé bychom to nezvládli ekonomicky, za druhé většina migrantů co k nám přichází, jsou lidé z jiného kulturního prostředí s naprosto odlišným náboženstvím (o jehož mírumilovnosti by se dalo diskutovat), s jinými sociálními návyky, vztahem k ženám, práci a dalším věcem. Vidíme, že multikulturalismus nefunguje a v západoevropských státech probíhají časté nepokoje, teroristické útoky, velká kriminalita, strach v ulicích a spousta dalších negativních jevů, které si nikdo určitě z nás nepřeje.

My si musíme položit jednoduchou otázku, vyměníme svůj bezpečný způsob života za bezpečí uprchlíků? Protože čím více jich přijmeme, tím více jich k nám v budoucnu přijde a tím více budeme mít problému, o kterých jsem se zmínil v minulém odstavci.

Podle mého názoru, naším cílem by tedy mělo být migrační vlnu zastavit a to tím, že vyšleme muslimským zemím jasný vzkaz, že u nás migranti nejsou vítáni. Prostředků na to je dost: účinně bránit své hranice, ztížit možnost získání azylu, snížit sociální dávky, zvýšit tresty za nelegální překročení hranice a další opatření, která jim postě jejich cestu ztíží. A zaručuji vám, že krize skončí tak rychle jak začala, protože si to mezi sebou řeknou a hodně lidí si pak rozmyslí, jestli se ta cesta do Evropy vůbec vyplatí.    

Autor: Jan Broul | pondělí 11.1.2016 8:00 | karma článku: 25,16 | přečteno: 691x
  • Další články autora

Jan Broul

Kdyby Rusko na Ukrajině před rokem vyhrálo...

V dějinách lidstva se najdou momenty, které kdyby se staly jen trochu jinak, tak to doslova změní vývoj světa. Co by stalo, kdyby Rusko na Ukrajině před rokem uspělo?

20.2.2023 v 8:20 | Karma: 27,07 | Přečteno: 830x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Dvě dekády od 11. září - Americké fiasko

Teroristické útoky 11. září 2001 změnily svět a hlavně Ameriku. Podle mého názoru současníci ještě zcela nedocenili důležitost této události, od které dnes uběhlo 20 let. Co se skutečně změnilo?

11.9.2021 v 8:47 | Karma: 19,55 | Přečteno: 689x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Svět po pandemii - 1. díl

Korona, korona, korona. Poslední dobou neslyšíme nic jiného. Logicky je to všude téma číslo jedna. Jaké to však bude mít dlouhodobé následky?

4.4.2020 v 8:24 | Karma: 10,88 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Chceme vůbec s islamisty bojovat?

Jsem ohromen tím, co v posledních dnech čtu v českých mediích a v diskuzních fórech. Roky všichni stále hlásají, jak musíme bojovat proti islamismu a terorismu, jak jim nesmíme ustupovat atd.

5.1.2020 v 10:37 | Karma: 37,92 | Přečteno: 1921x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Borisův triumf v Británii

V Británii se odehrály asi nejdůležitější volby od konce 2. světové války, které zásadně určily budoucnost země a ve kterých jasně zvítězili Johnsonovi Konzervativci. Jak se to ale vlastně stalo? Proč Konzervativci vyhráli (pro ně

16.12.2019 v 8:10 | Karma: 22,16 | Přečteno: 587x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik