Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chceme vůbec s islamisty bojovat?

Jsem ohromen tím, co v posledních dnech čtu v českých mediích a v diskuzních fórech. Roky všichni stále hlásají, jak musíme bojovat proti islamismu a terorismu, jak jim nesmíme ustupovat atd. 

Pak je zavražděn šéf íránských teroristických jednotek Quds, které bezpochyby mají na svědomí stovky nevinných životů po celém regionu a najednou ti největší vlastenci a ,,islamobijci“ ho oplakávají a nadávají Američanům, co si to dovolují.

Američané určitě nejsou nějací svatoušci (kdo na světě jo) a jejich invaze do Iráku a svržení Saddámova režimu byla chyba, ale tohle v tomhle za nimi stojím.

V Íránu od roku 1979 vládne teokratický islámský režim, který v zemi tvrdě zavedl právo šária. Jen pár měsíců od nástupu k moci ti fanatici napadli v Teheránu americkou ambasádu a zajeli její pracovníky. Tehdejší americký prezident Carter na to nijak rázně nereagoval, což ho nejspíše stálo vítězství ve volbách s Reaganem. Když si světová velmoc nechá obsadit svoji ambasádu a nic s tím neudělá, tak to běžní Američané nezkousnou.

Už tam tedy leží dlouhotrvající spor USA s íránským režimem. Duchovní v Teheránu chtějí šířit svůj vliv a šiítský islám do celého regionu a nikdy se netajili svým cílem zničit Izrael. Už v 80. letech pomohli v Libanonu k založení teroristické organizace Hizzbaláh, která má jediný cíl - boj proti Židům. Tuhle organizaci Teherán silně financuje a cvičí. Bez jejich podpory by nemohla fungovat. Tito teroristé mají na svědomí útoky na americké cíle na Blízkém východě, zabití místního šéfa CIA či 241 amerických vojáků v Bejrůtu v roce 1983. Plus desítky bombových útoků v Izraeli či Libanonu, únosy letadel, vraždy atd. Tyhle všechny útoky spoluorganizoval i Sulejmáni, který se postupem času stal šéfem jednotek Quds, které mají zaštiťovat všechny tyto teroristické organizace a v zájmu Íránu je šířit do světa. Zapojil se i do války v Bosně proti Srbům. Avšak jeho hlavním cílem zůstává (už podle jména ,,Quds“ což persky znamená Jeruzalémské jednotky) zničení Izraele.

A tento člověk, nejmocnější terorista v regionu, byl tento týden zavražděn americkou armádou, jako reakce na íránský útok na americkou ambasádu v Bagdádu na konci prosince. USA už nejsou v době Cartera a nenechají si jen tak útočit na své velvyslanectví.  

A já bych čekal, že to všichni podpoří a že se ze smrti tohoto vraha, který desetiletí prováděl teroristické a vojenské útoky, budeme radovat. Ale ono ne, vyrojily se zprávy, že to eskaluje situaci, že teď přijde odplata, že riskujeme válku a že se do toho nemají Američané míchat.

A já se tedy ptám. Chceme opravdu bojovat s islamisty nebo nechceme a pomalu jim budeme ustupovat? To, že různé vojenské jednotky financované a řízené Íránem vraždí Američany a Židy v regionu, máme nechat bez reakce? To, že Írán napadne americkou ambasádu, máme nechat bez reakce? Ať si klidně Sulejmání schází s jinými teroristy a plánuje další útoky…

Samozřejmě, jeho smrt eskaluje situaci a hrozí válka, ale řešení není těmto teroristům ustupovat a nechat si všechno líbit. Oni musí vědět, že nikdy a nikde nejsou v bezpečí a že když si něco zkusí, tak za to pořádně zaplatí, jako teď. Je sice hezké, že se tady v ČR chvástáme, jak budeme bojovat proti radikálnímu islámu, ale asi to jsou jen kecy.

Proto, i když vím, že Amerika v tom má jistě své vlastní zájmy, jim děkuji za smrt teroristy Sulejmáního, protože přes celosvětovou kritiku a nadávky, bojují i za nás.  

Autor: Jan Broul | neděle 5.1.2020 10:37 | karma článku: 37,92 | přečteno: 1921x
  • Další články autora

Jan Broul

Kdyby Rusko na Ukrajině před rokem vyhrálo...

V dějinách lidstva se najdou momenty, které kdyby se staly jen trochu jinak, tak to doslova změní vývoj světa. Co by stalo, kdyby Rusko na Ukrajině před rokem uspělo?

20.2.2023 v 8:20 | Karma: 27,07 | Přečteno: 830x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Dvě dekády od 11. září - Americké fiasko

Teroristické útoky 11. září 2001 změnily svět a hlavně Ameriku. Podle mého názoru současníci ještě zcela nedocenili důležitost této události, od které dnes uběhlo 20 let. Co se skutečně změnilo?

11.9.2021 v 8:47 | Karma: 19,55 | Přečteno: 689x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Svět po pandemii - 1. díl

Korona, korona, korona. Poslední dobou neslyšíme nic jiného. Logicky je to všude téma číslo jedna. Jaké to však bude mít dlouhodobé následky?

4.4.2020 v 8:24 | Karma: 10,88 | Přečteno: 372x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Borisův triumf v Británii

V Británii se odehrály asi nejdůležitější volby od konce 2. světové války, které zásadně určily budoucnost země a ve kterých jasně zvítězili Johnsonovi Konzervativci. Jak se to ale vlastně stalo? Proč Konzervativci vyhráli (pro ně

16.12.2019 v 8:10 | Karma: 22,16 | Přečteno: 587x | Diskuse| Politika

Jan Broul

Proč podporuji Trikolóru?

Dnes 28. září 2019 se koná Ustavující sněm hnutí Trikolóra a já se zde pokusím shrnout, proč jsem se rozhodl tento nový politický subjekt podpořit.

28.9.2019 v 8:40 | Karma: 18,26 | Přečteno: 277x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

VIDEO: Jak vidí EU maturanti? Do Unie se už narodili, cení si cestování

1. května 2024  11:45

Česko ve středu slaví dvacáté výročí vstupu do Evropské unie. Redakce iDNES.cz při této...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39,  aktualizováno  11:16

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvaceti požárů, u dalších pak zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  11:13

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Policie v Tbilisi nasadila proti davu plyn i vodní dělo, zadržela 63 lidí

1. května 2024  11:13

Gruzínská policie a demonstranti se v úterý večer střetli v Tbilisi u sídla parlamentu, který v...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik