Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře Jeníku. Tak už jste se doučil pravopis. Ale málo platno, stylistika strašná a lidové vyprávění děcka na písku pro chlapce s gumovými kvéry Vaši roli politologa ne a ne posílit. V čem ono to bude.? Každopádně jste i dnes vůçi seriózním rozborům utrpěl drtivou porážku:))

4 2
možnosti
ZZ

Radko - vy jste na tom s tou stylistikou ještě hůř !

;-D

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Pojem supevelmoc je velice diskutabilní. Velice často je odvozována od voj. potenciálu, tedy vč. i jader. zbraní. Ale i od potenciálu a síly kapitálové. Tam však platí i ono úsloví, že kapitál nezná hranic.

0 0
možnosti
Foto

Mohu se zeptat kdy proběhla prvni a druhá světová válka proti terorismu? A opravdu byly ty útoky 11.09. Dulezite? V čem?

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že od autora se Vám odpovědi nedostane.

2 0
možnosti
JL

Neoriginální pohled. Američani prostě potřebovali válku proti muslimům, protože tyhle státy byly (a jsou) poslední ostrůvky vzdoru ve vztahu k liberálnímu Západu. Tak vymysleli "válku proti terorismu", rozuměj proti mohamedánům, a rozjeli to ve velkém. Stálo to ale dost peněz (na mrtvých nikdy nezáleželo) a Bush skončil. Kyvadlo se kymácí sem tam. A tak se Trump stáhl z Iráku a Biden dokončuje jeho stažení z Afghánistánu. Dělat z toho hrdinskou historiku o zachraňování Afghánců demokraty je zbytečné. Evoluce si jede svým tempem. Byl to prostě pokus o moderní kolonizaci islámských analfabetů, která nevyšla stejně jako komunistům z Kremlu, protože Afghánci rádi válčí a nebojí se smrti. Ano 11/9 změnilo svět, ale i v tom smyslu, že posílily Rusko a Čína. Američani pomalu odcházejí z pozice bezkonkurenčního šéfa světa.-

1 2
možnosti
Foto

Též poněkud zjednodušující. Muslimů je cca jedna třetina svět. populace. Takže ony ostrůvky ve skutečnosti žádnými ostrůvky nejsou. Např. Turecko, či SAE-jejich role v OPEC, spojenec i s USA, a přitom velice kooperující i s Čínou.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JR

J47a27n 95R25á51ž

11. 9. 2021 10:24

Němci i Japonci když začali válku, rozhodně neměli v plánu ji ukončit dokud nezvítězí.

Ale tak už to bývá, že vítěz vždy donutí poraženého ukončit válku.

0 0
možnosti
KT

Drtivá porážka?

Kam na to pořád chodíte, proboha?

9 0
možnosti
Foto

Do učebnic o vrazích z volstrýtu a mozná do pamětí starého dobrého Jambora:)))

3 0
možnosti
Foto

Poněkud se mýlíte. Idylka zdaleka nebyla. Nešlo o nic jiného, než o až kontinuitu událostí a dějů ve světě. Viz. např. I.WoG v r.1990, či tzv. ,,Arabská jara", ale i celou řadu dalších událostí a dějů ve světě.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Honza Broul, student Univerzity Karlovy, průvodce na hradě a zámku Frýdlant. Zajímám se o společenské dění a historii. Mezi další mé záliby patří sport, zejména basketbal.

Jsem pro svobodu, demokracii a konzervativní hodnoty, přesně v tomto pořadí. 

Seznam rubrik