Chceme vůbec s islamisty bojovat?

Jsem ohromen tím, co v posledních dnech čtu v českých mediích a v diskuzních fórech. Roky všichni stále hlásají, jak musíme bojovat proti islamismu a terorismu, jak jim nesmíme ustupovat atd. 

Pak je zavražděn šéf íránských teroristických jednotek Quds, které bezpochyby mají na svědomí stovky nevinných životů po celém regionu a najednou ti největší vlastenci a ,,islamobijci“ ho oplakávají a nadávají Američanům, co si to dovolují.

Američané určitě nejsou nějací svatoušci (kdo na světě jo) a jejich invaze do Iráku a svržení Saddámova režimu byla chyba, ale tohle v tomhle za nimi stojím.

V Íránu od roku 1979 vládne teokratický islámský režim, který v zemi tvrdě zavedl právo šária. Jen pár měsíců od nástupu k moci ti fanatici napadli v Teheránu americkou ambasádu a zajeli její pracovníky. Tehdejší americký prezident Carter na to nijak rázně nereagoval, což ho nejspíše stálo vítězství ve volbách s Reaganem. Když si světová velmoc nechá obsadit svoji ambasádu a nic s tím neudělá, tak to běžní Američané nezkousnou.

Už tam tedy leží dlouhotrvající spor USA s íránským režimem. Duchovní v Teheránu chtějí šířit svůj vliv a šiítský islám do celého regionu a nikdy se netajili svým cílem zničit Izrael. Už v 80. letech pomohli v Libanonu k založení teroristické organizace Hizzbaláh, která má jediný cíl - boj proti Židům. Tuhle organizaci Teherán silně financuje a cvičí. Bez jejich podpory by nemohla fungovat. Tito teroristé mají na svědomí útoky na americké cíle na Blízkém východě, zabití místního šéfa CIA či 241 amerických vojáků v Bejrůtu v roce 1983. Plus desítky bombových útoků v Izraeli či Libanonu, únosy letadel, vraždy atd. Tyhle všechny útoky spoluorganizoval i Sulejmáni, který se postupem času stal šéfem jednotek Quds, které mají zaštiťovat všechny tyto teroristické organizace a v zájmu Íránu je šířit do světa. Zapojil se i do války v Bosně proti Srbům. Avšak jeho hlavním cílem zůstává (už podle jména ,,Quds“ což persky znamená Jeruzalémské jednotky) zničení Izraele.

A tento člověk, nejmocnější terorista v regionu, byl tento týden zavražděn americkou armádou, jako reakce na íránský útok na americkou ambasádu v Bagdádu na konci prosince. USA už nejsou v době Cartera a nenechají si jen tak útočit na své velvyslanectví.  

A já bych čekal, že to všichni podpoří a že se ze smrti tohoto vraha, který desetiletí prováděl teroristické a vojenské útoky, budeme radovat. Ale ono ne, vyrojily se zprávy, že to eskaluje situaci, že teď přijde odplata, že riskujeme válku a že se do toho nemají Američané míchat.

A já se tedy ptám. Chceme opravdu bojovat s islamisty nebo nechceme a pomalu jim budeme ustupovat? To, že různé vojenské jednotky financované a řízené Íránem vraždí Američany a Židy v regionu, máme nechat bez reakce? To, že Írán napadne americkou ambasádu, máme nechat bez reakce? Ať si klidně Sulejmání schází s jinými teroristy a plánuje další útoky…

Samozřejmě, jeho smrt eskaluje situaci a hrozí válka, ale řešení není těmto teroristům ustupovat a nechat si všechno líbit. Oni musí vědět, že nikdy a nikde nejsou v bezpečí a že když si něco zkusí, tak za to pořádně zaplatí, jako teď. Je sice hezké, že se tady v ČR chvástáme, jak budeme bojovat proti radikálnímu islámu, ale asi to jsou jen kecy.

Proto, i když vím, že Amerika v tom má jistě své vlastní zájmy, jim děkuji za smrt teroristy Sulejmáního, protože přes celosvětovou kritiku a nadávky, bojují i za nás.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Broul | neděle 5.1.2020 10:37 | karma článku: 37,92 | přečteno: 1921x
  • Další články autora

Jan Broul

Svět po pandemii - 1. díl

4.4.2020 v 8:24 | Karma: 10,88

Jan Broul

Borisův triumf v Británii

16.12.2019 v 8:10 | Karma: 22,16

Jan Broul

Proč podporuji Trikolóru?

28.9.2019 v 8:40 | Karma: 18,26