MS v Kataru 2022 – demagogie není na místě

Nechápu rozhořčení, které způsobilo přiřknutí fotbalového mistrovství světa 2022 v Kataru, např. v článku pana Štěrby na Britských listech, ale i mnoha jiných mudrlantů. Tato země, ač malá a fotbalově dosud nepříliš významná, má na tuto akci dostatek prostředků, fotbal je v oblasti ve velké oblibě a v neposlední řadě se jedná o atraktivní turistickou destinaci jistě i pro fotbalové fanoušky. Konec argumentace.

Je poněkud tristní v této konkrétní souvislosti vytahovat téma lidí trpících v důsledku nemocí a přírodních katastrof – napadlo někoho, že by se na jejich řešení daly použít peníze například z OH v Londýně stejně dobře jako z MS v Kataru?

A netřeba hledět příliš daleko za hranice, v době, kdy na našich ulicích umírají mrazem lidi bez domova, se v Praze zapne vyhřívaný trávník kvůli fotbalovému zápasu Evropské ligy. Jistě, svět je absurdní a nespravedlivý, ale za to snad peníze ropných šejků ani politika fotbalové asociace nemůžou.

Ano, asi jsem cynik, že si v půlce prosince v teple s kafíčkem zapnu televizi a budu se dívat na Spartu s CSKA. A pokud nezmrznu nebo nezemřu ne nějakou neléčitelnou nemoc, budu se jistě se stejným zaujetím dívat i na zápasy z MS v Kataru.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Brňovják | sobota 4.12.2010 10:58 | karma článku: 12,80 | přečteno: 1487x