O blogerech, které pohltila černá díra

Blogeři píšící o politice by se dali rozdělit na levicové, pravicové … a předvolební.

V září minulého roku se na tomto blogu vyrojili pánové v kravatách (a sem tam také nějaká ta paní v blůze) s profilovými fotkami, na kterých jim to moc slušelo. Kromě fotografií upravených ve fotošopu měli společné také to, že “o autorovi” napsali celé životopisy: každý byl jiný, všechny brilantní, a jejich společným jmenovatelem bylo slůvko “kandiduji”.

Psali krásné blogy o tom, co je v naší zemí špatně. Od všedních  blogerů se ale lišili v tom, že byli velmi korektní, a namísto zbytečného nadávání šli o krok dál: konečně někdo nabídnul nějaké konstruktivní řešení a byl odhodlán ho splnit!

Vypadalo to vcelku nadějně, člověk si myslel, že se už konečně blýská na lepší zítřky – ale koncem října se něco stalo. Zmizeli. Zničeho nic. Ne jeden po druhém, ale všichni naráz. Zůstaly jen jejich studiové fotografie, kravaty a slůvko “kandiduji”. Život jde dál, a blog také: o Zemanovi, o Klausovi a o vládě se píše  i bez nich, bohužel jen jazykem prostého lidu, který si servítky nebere.

Ale není všem dnům konec. Třeba někdy za měsíc, za rok, za dva … nebo za čtyři … zase na nějakého předvolebního blogera narazíme. Do té doby si budeme muset vystačit s našimi starými dobrými věčně ubrblanými autory bez kravaty a bez doopravdické snahy něco v této naší malé zemičce změnit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kamila Branna | neděle 5.1.2014 19:01 | karma článku: 21,97 | přečteno: 1088x