Návrat do středověku

Nad konvertitkami k islámu, kde ženy nemají tu nejlepší pozici, zůstává rozum stát. Co ale řící k vyučující (ženě) na katolické univerzitě, která domácí nasilí omlouvá láskou, a o znásilnění tvrdí, že jeho pozitivní  stránkou je dítě, které z tohoto aktu vzejde?

"Ze znásilnění získáš i něco dobrého: dítě, dar boží."

"I když by ti byl manžel nevěrný, opravdový důkaz lásky je milovat ho i nadále se slzami v očích, stejně jako Ježíš plakal na kříži."

"Týrané ženy by se neměly rozvádět protože to je láska."

Tato slova byla vyřčena vyučující na španělské katolické Univerzitě kardinála Herrery, a hned následujícího dne se spustila mediální smršť.

Nedokážu pochopit, proč se samy ženy stavějí do této pozice a omlouvají týrání, znásilnění a nevěru (na kterou mají právo jen muži). Nerozumím ženám, které konvertují k islámu a vzdávají se svých práv, která v minulosti nebyla samozřejmostí, a stálo hodně úsilí je získat.

Feministky a kvóty budeme potřebovat do doby než si ženy samotné nepřestanou předávat machismus z generace na generaci. Gabriela Casanova možná nakonec nátlak studentů i veřejnosti neustojí a sama podá výpověď. O domácnostech, kde matky denně tiše vštěpují tyto názory svým dcerám, se ale bohužel nikdy nikde psát nebude.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kamila Branna | čtvrtek 28.3.2013 16:36 | karma článku: 22,16 | přečteno: 1136x