Fotogalerie: Modelky

Neumím fotit lidi. Aspoň ne ty, co si všimli, že na ně mířím fotoaparátem. Zakrývají si tváře a dívají se jinam, i když fotím budovy nebo ulice, a oni se na fotkách jen nachomýtnou, anebo díky dlouhé expozici po nich zůstane jen stín.

Přesto lidi fotím ráda. Fotkám bez lidí, pokud je jich příliš, chybí duše. Rozhodla jsem se tedy najít nějaký model. Modely. Opravdové modelky, které se rády staví na odiv, pózují a mračí se do objektivu jak je teď v jejich brandži v módě (a některé jakoby ani dokonce obličej neměly).

 

Nádherné. Dokonalé. Profesionální. Přímo éterické. Připravené ochotně pózovat před objektivem, aniž by za to něco chtěly, tedy pokud se publikace mých fotografií považuje za samozřejmost.

 

Zaimprovizovaly a kolemjdoucím ochotně předvedly nejnovější kolekci společenských šatů na přehlídkovém mole, které jsem jim na poslední chvíli sehnala. Umí je nosit a dávají to všem najevo elegantními dávno naučenými pózami a gesty.

Ulice města jsou nekonečné. Proto se nemají kde zastavit, několikrát se otočit a odkráčet zpět do zákulisí. Kráčejí dál, se vztyčenou hlavou, přestože je z vysokých podpatků budou brzy bolet nohy. Éteričtější a étečtější, dokud se úplně neztratí v davu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kamila Branna | pondělí 7.1.2013 10:11 | karma článku: 13,33 | přečteno: 1231x