Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Radostné Vánoce!

Bůh tak miloval svět, že se stal člověkem a jako Ježíš Kristus přijal na sebe ten nejhorší lidský osud, v nenávisti a opuštěnosti, včetně opuštěnosti Stvořitelem, zemřel na kříži jako nejhorší vyvrhel lidstva.

Od dětství jsem si říkal, že to jako Bůh to mohl zařídit jinak. To musel zemřít takovouto krutou, potupnou smrtí, jako otrok, uprostřed bídy a nenávisti všech? To nešlo zařídit nějak jinak? Opravdu musel tak strašlivě trpět a zemřít, aby svým zmrtvýchvstáním prokázal svoje Božství?

Bůh prožil mezi námi nejhorší myslitelný osud člověka. Žádný člověk nemůže prožít svůj život hůř. Snad aby každý člověk mohl mít naději na nový život v Božím království s Ním v nebi. Kolik z nás dnes věří v posmrtný život? Kolik z nás má potřebu věčného života? Nebyla ta Jeho potupná smrt zbytečná?

Nenarodil se příliš brzy? Proč nepočkal na objevení knihtisku? Co koluje dohadů, zda Ježíš skutečně žil. Co je lidí, kteří přes veškeré historické záznamy (kromě náboženských textů) nevěří, že žil! Vyřešilo by se něco tím, když by se svým příchodem počkal na knihtisk? Nic by se nevyřešilo! Na konfliktu Rusů s Ukrajinci vidíme, jak by to dopadlo. Skutek je jasný. A lže se, lže se a lže se! Pravda, ke které Ježíš vyzýval, dnes opět ztrácí cenu!

Nenarodil se v královském paláci, jak by se na Krále slušelo. Narodil se za zdmi Betléma ve chlévě, protože ve městě plném lidí při sčítání lidu už nebylo pro Něho místo. Narodil se jako bezdomovec. A ještě jako mimino musel prchat před královskou nenávistí jako imigrant do Egypta. Po smrti krále Heroda se s rodiči navrátil do Nazaretu, kde se spolu s otcem věnoval truhlařině. Studoval, a když dospěl, chodil po světě jako potulný kazatel. Měl kolem sebe skupinu lidí, kteří mu důvěřovali. Ale svými nekompromisními řečmi vůči světské náboženské vrchnosti probouzel v zákonících a farizeích nenávist vůči sobě. Jak skončil jako člověk, víme všichni. V Jeho Božské zmrtvýchvstání věří již jen křesťané. A jen na křesťanech záleží budoucnost našeho světa.

„Jděte a učte všechny národy!“ Učte je o království Boží Lásky, které začíná již tady na zemi. Toto království není z tohoto světa. Buď se ho křesťanům podaří prosadit, nebo je dost možné, že člověk na zemi skončí. Křesťané mají osud tohoto světa ve svých rukou! A pokud křesťané budou věřící, budou mít důvěru k Bohu, tak se jim to podaří s Boží pomocí. „Já jsem s vámi až do skonání světa!“

Autor: Bohumír Šimek | sobota 15.12.2018 22:34 | karma článku: 13,52 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Slováci poučují Čechy

Nejsem politolog, pouze vnímám u důvěryhodných zdrojů drobné indicie, kterých si skoro nikdo nevšimne, a skládám je k sobě, abych získal nový pohled na různé události.

11.10.2023 v 9:55 | Karma: 25,10 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Pohrdáme lékaři?

Evropská unie svojí legislativou již desetiletí usiluje o to, aby lékaři nebyli nadměrně přetěžováni. Proto západní Evropa systematicky dělala nábory nových lékařů ve východní Evropě. Češi reagovali po svém!

16.9.2023 v 15:55 | Karma: 38,81 | Přečteno: 4623x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Důchodová reforma

Na průběžný systém financování stát peníze nemá a mít nebude. Prý si máme na slušnou penzi našetřit dva a půl milionu korun, pokud chceme prožít dobře důchodový věk. A kde je mám vzít?

6.9.2023 v 10:26 | Karma: 19,52 | Přečteno: 942x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Jevgenij Prigožin

Spadnul s letadlem s nebe. Snad. Nikdo nic neví určitě, všichni jen spekulují. Ani tajné služby ve světě nic neví. Jedině Vladimír Vladimírovič Putin kondoloval jeho pozůstalým k jeho smrti. On ví?

25.8.2023 v 11:21 | Karma: 37,51 | Přečteno: 5247x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Epilog – Vážení přátelé a nepřátelé!

Já jsem se narodil za druhé světové války, kdy ještě dozníval smysl pro čest, opravdovost, poctivost, spravedlnost a lidskou důstojnost. Během mého života došlo ke zvláštnímu pokroku naší společnosti.

3.8.2023 v 18:40 | Karma: 31,95 | Přečteno: 1147x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,82
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!