Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Očkování

Stabilizaci vztahu koronaviru s lidskou společností můžeme provést přirozenou cestou imunizace promořováním nebo cestou imunizace společnosti očkováním.

Cesta přirozené imunizace promořováním je riziková pro vyšší počty vážně nemocných, vyšší počty úmrtí a riziko selhání zdravotní péče. Cesta kolektivní imunizace očkováním je méně riziková nejen vůči populaci, ale také vůči zdravotnickému personálu. Po promoření společnosti na 60-90% může být ukončeno omezování společnosti, aby nedošlo ke kolapsu zdravotní péče.

Promořování společnosti přirozenou imunizací trvá déle než imunizace očkováním, jehož doba je závislá na organizaci očkování. Čím je vyšší procento proočkovanosti, tím kvalitnější je imunizace společnosti. Takže proočkovanost kolem devadesáti procent již ochraňuje i ty z nás, kteří z jakýchkoliv důvodů nemohou být očkováni.

V Izraeli probíhá očkování stokrát rychleji než v Česku. Proč? Izrael již v létě uzavřel s výrobci smlouvu o odběru vakcín v době, kdy vakcíny ještě neprošly testováním. Proto má vakcín dostatek. Nejen pro své občany, ale přebytek poskytne zájemcům.

Zatím co Izrael najíždí do konečné fáze očkování, nám selhává registrační systém. Proč? Zdá se, že vláda chtěla být spasitelem Česka. A tak organizaci očkování nesvěřila zdravotním pojišťovnám, jejichž je to ze zákona povinností. Očkování nesvěřila ani krajům, které mají povědomí o místních problémech.

Očkovací látky je málo. Prvních pár lahviček poslala vláda do krajů již po Vánocích k naočkování zdravotníků. Poslala to i do několika úřadů. To vše bez jakékoliv strategie očkování, kterou vydala teprve v týdnu tříkrálovém.

Izrael začal s očkováním nejohroženějších občanů. Pokud se mezi očkované připletl mladší jedinec, byl naočkován také. Když se to stalo u nás, ředitel ústavu SZÚ, z důvodu poskytnutí očkovací látky mladším, musel odstoupit. A odstupují další! V Izraeli je prioritou imunizace společnosti očkováním, u nás je prioritou šikanování, protože nemáme dost očkovací látky.

Máme dostupné očkovací látky od firmy Pfizer a Moderna. Obě jsou na principu provokace tvorby protilátek částečkou messenger ribonukleové kyseliny zodpovídající za tvorbu částice koronaviru umožňující jeho uchycení na buňku. Nejde o očkování inaktivovanými koronaviry, takže bát se nakažení očkovaných z titulu očkování je falešné a očkování touto cestou zdaleka nemůže nikoho ohrozit.

Použití částečky messenger ribunukleové kyseliny umožnilo utvořit vakcínu během několika dní. To je velký medicínský pokrok i v této oblasti, protože vývoj očkovacích látek bez tohoto postupu většinou trval roky. Tím také bylo dost času na povinné testování použité vakcíny. Účinnost těchto preparátů je 90-95%, což je dostatečný efekt.

Komunistická europoslankyně Miloslava Vostrá vyčítá vládě, že odmítá ruské a čínské vakcíny. Ani jedna z nich nebyla schválena Evropskou unií. Proč? Protože ruská vakcína šla do provozu bez řádného testování a čínská vakcína podle Reuters má účinnost jen u poloviny očkovaných.

Pokud se nám podaří do června naočkovat 60% občanů, bude naše společnost slušně chráněna před koronavirem, kromě těch, které z jakýchkoliv důvodů očkovat nemůžeme. Ti budou ochráněni až při pročkovanosti devadesátiprocentní.

Kolem nás se to hemží zprávami vyvolávajícími strach z očkování a zpochybňování jeho efektu. Proč? Protože bez očkování by byla naše společnost dlouho oslabena potenciální nemocností, selháním zdravotní péče a selháním ekonomiky. Pro mne je pozoruhodné, kdo tyto pseudoinformace, které jsou součástí hybridní války, podporuje, vědomě i nevědomě. Vědomě to dělá Václav Klaus! Proč? Pak se nemůže divit, že si lidi kladou otázku, komu ve skutečnosti slouží.

Naše státní strategie byla postavena na tom, že zdravotníci a starci v domovech důchodců i s personálem budou naočkování do konce února, a od začátku února do června se budou očkovat všichni ostatní od seniorů po nejmladší. Pokud nás náš praktický lékař k očkování pustí, neměli bychom se ho bát.

Ale všechno je jinak! Registrace očkovanců zkolabovala se spuštěním tohoto programu přetížením, pro neznalost architektury rodných čísel seniorů tvůrci programu a náhlým nadužíváním sítí mobilních operátorů. Ale do registračního systému zatím nemají přístup očkovací centra, jak upozorňují krajští hejtmani (Martin Kuba).  

Očkovací vakcíny docházejí. Až budou, pak budou muset očkovat praktičtí lékaři, specialisté, ale i lékárníci. V nemocnicích chybí personál, desetitisíce personálu již onemocnění prodělalo a téměř padesát jich zemřelo. Červený kříž školí nezdravotníky ochotné pomáhat v nemocnicích a při očkování.

Když kritizuji vládu, jsem okřikován, že podobně selhává zdravotní péče i v dalších státech Evropy. Já bych si nebral vzor ve státech, kde to nefunguje, ale bral bych si vzor v Izraeli, ve státě, kde to umí.

Nemám strach, že bychom to nezvládli. Vloni na jaře jsme si bez vlády našili roušky. Jen nám museli otevřít obchod s látkami. S očkováními si také poradíme, ale musí nám vláda sehnat vakcinační látky.

...............................................................

Připojuji recept na pokoření koronaviru, jenže u nás nefunguje trasování potenciálních pacientů a chybí ochota obyvatel podřídit se výsledku testování:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-ani-svedsko-ani-landa-cesta-z-restrikci-existuje-ne-vsak-pro-nas-137389#dop_ab_variant=0&dop_req_id=fYfSMsEUpbf-202101131142&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Za rychlou vakcinaci se staví hejtman Martin Kuba:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ani-fiala-ani-bartos-roli-nejvetsiho-babisova-soupere-si-sebral-hejtman-137300#dop_ab_variant=0&dop_req_id=fYfSMsEUpbf-202101131142&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Očkování v nemocnicích začalo dříve, než MZ stanovilo priority očkování. Rizikové skupiny v Jihočeském kraji jsou již naočkovány. Když očkovací látka zbude, je lépe ji vyhodit v zájmu ministerských priorit, nebo ji využít očkováním mladších bez respektování priorit? Musíme ty vakcíny vyhazovat?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sef-nemocnice-vytvoril-na-ockovani-depo-pro-pribuzne-a-zname-lekaru-137706#dop_ab_variant=0&dop_req_id=Fsrtoqz1VLH-202101151131&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tak se už vakcíny vyhazují! Ministr má vždy pravdu! Zklamal jste mne, hejtmane Kubo!

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/padla-dalsi-hlava-kvuli-ockovani-pribuznych-konci-reditel-nemocnice-137900#dop_ab_variant=0&dop_req_id=WqYAhAYEUzz-202101151711&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Quod licet Jovi non licet bovi!

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vakcinu-si-nechala-prednostne-pichnout-i-blatneho-namestkyne-137831

Autor: Bohumír Šimek | pátek 15.1.2021 20:50 | karma článku: 13,54 | přečteno: 567x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Zdravotní péče bez personálu?

Nejsou lékaři, nejsou sestry. Ale nejsou ani dělníci v továrnách! Kde jsou ti pracující občané? Když stát rozdává peníze, občanů s nataženýma rukama je dost. Položme si otázku, kde se stala po Listopadu chyba?

30.6.2023 v 18:05 | Karma: 36,38 | Přečteno: 4748x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Svoboda a otroctví

Co nás osvobozuje a co nás vede do otroctví? Otázka je i dnes, v době Putinovy genocidy na Ukrajině, znovu aktuální. Již ve čtvrtém století biskup Augustin prohlásil: „Miluj a dělej, co chceš!“ Platí to i dnes?

27.5.2023 v 23:16 | Karma: 13,36 | Přečteno: 314x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Demokracie a anarchie

Od Listopadu se naše společnost ideově rozdělila na dvě části, které poslední dobou ztrácí svoje ideologie a proměňují se ve dvě antagonistické skupiny, které spolu nekomunikují a přesto tvrdě zápasí o svoji moc. Proč?

13.5.2023 v 23:27 | Karma: 16,04 | Přečteno: 475x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Přežijeme bez Boha?

Svatá církev katolická uvízla ve starozákonní době soudců, pokud udržovala svůj lid strachem z přísného Soudce, který tvrdě trestá neposlušného a nepoddajného člověka. A člověk si zvykl na ovládání strachem.

28.4.2023 v 18:55 | Karma: 14,87 | Přečteno: 302x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Hledáš Boha?

Hledej! Ale poctivě! Je mezi námi řada lidí, kteří si myslí, že jen oni znají Pravdu a Boha, že všichni ostatní se mýlí, že je musí přesvědčit o svém poznání za každou cenu, i za cenu smrti. Jak je to právě dnes aktuální!

6.4.2023 v 13:45 | Karma: 16,84 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,85
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!