Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čeho se bojíme na imigraci nejvíce?

Nevím, jak kdo, ale já se bojím nejvíce naší vlády a vlády Evropské unie, že námi zvolení zástupci nezvládnou svoji politickou roli.

Bojím se, že stejně jako nezvládli integraci Romů do naší společnosti, že stejnětak špatně zvládnou integraci imigrantů z Afriky a Asie. Počty imigrantů jsou vysoké, jsou rizikové, ale mnohem rizikovější jsou naši zvolení představitelé. Ostatně zvládají to dosud? Nezvládají. Proto je tolik křiku a strachu.

 

Co nezvládli při integraci Romů? Dali jim bydlení, ale přiživují se na něm. Proto je to jejich bydlení neúměrně drahé. Místo práce jim dali sociální dávky. Vysoké sociální dávky. Proč? Také se na nich přiživují? Nevím, ale hlavně je to jednodušší dát sociální dávky než někoho zaměstnat.

 

Pokud podle tohoto receptu budou naši politici postupovat, pak je konec Evropy více než jistý. Řekneš, chytráku, a jak bys postupoval ty? Jak bych postupoval já? Začátek by byl stejný. Provizorní střežené ubytování a důkladné prověřování tajnou službou. Následoval by důsledný odsun ekonomických uprchlíků zpět do jejich vlasti.

 

Prověření imigranti musí mít zájem pracovat. Jinak je musí čekat důsledné přibalení do reexportu do jejich vlasti. Ne vždy to bude možné. Pak musí zůstat ve střežených objektech, kde je o jejich přežití slušně postaráno. Ale nesmíme jim dát přeštědré sociální dávky, které zjevně dostávají ze stejných důvodů, jako naši soudci, aby zde nekradli. Při krádežích, loupežích a jiných zločinech musí být urychleně souzeni a musí být důsledně uplatňováno naše právo.

 

Při pobytu v uprchlických azylech se musíme věnovat jejich inkulturaci, výuce jazyka, geografické a historické znalosti naší země a základní výuce našeho práva. Podle jejich zájmu a dovedností jim musíme dát možnost přípravy na jejich budoucí práci. A nesmíme zapomenout ani na výuku náboženství, minimálně s nabídkou křesťanství a islámu.

 

Při hledání práce a bydlení se musí zapojit jednotlivé obce, které nejlépe mohou připravit asimilaci mezi naše občany. Nepohrdejme ani nabídkami církví, které dokáží asimilaci s našimi občany dotáhnout ještě dále právě pro svůj bonus, kterým je nabídka řešení existenciálních problémů člověka.

 

Ve světle tohoto programu jsou hraběcí rady z Hradu směšné, protože si nelze rozebrat jednotlivé imigranty do svých rodin, jako se to dělá při velkých mládežnických církevních shromážděních. Takto to při imigraci fungovat nemůže.

 

Ale všichni dobrovolně musíme přiložit ruce k dílu, pokud to máme úspěšně zvládnout. Stát, obce, k imigraci zřízené instituce, církve i jednotliví občané. Z nás musí svobodně vycházet tato iniciativa pro integraci. Žádné kvóty nepomohou. Kvóty jsou výplodem našeho nesvobodného levicového myšlení. Bez svobodné zainteresovanosti všech výše jmenovaných hráčů ve svobodných, přirozených vztazích se tato těžká zkouška Evropy nemůže zdařit! Snažme se! Jde i o naše bytí!

 

P.S. Pro některé hnidopišské blogery musím doplnit vysvětlení zdánlivě kontradikčního sousloví „svobodně musíme“. Svobodně se tak rozhodujeme pro určitou akci, abychom přežili. Proto musíme. Ale samozřejmě, že se můžeme svobodně rozhodnout proti určité akci, i když je nezbytná. Pak se ale svobodně rozhodujeme proti svému přežití.

Autor: Bohumír Šimek | úterý 1.9.2015 8:52 | karma článku: 16,95 | přečteno: 452x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Zdravotní péče bez personálu?

Nejsou lékaři, nejsou sestry. Ale nejsou ani dělníci v továrnách! Kde jsou ti pracující občané? Když stát rozdává peníze, občanů s nataženýma rukama je dost. Položme si otázku, kde se stala po Listopadu chyba?

30.6.2023 v 18:05 | Karma: 36,38 | Přečteno: 4748x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Svoboda a otroctví

Co nás osvobozuje a co nás vede do otroctví? Otázka je i dnes, v době Putinovy genocidy na Ukrajině, znovu aktuální. Již ve čtvrtém století biskup Augustin prohlásil: „Miluj a dělej, co chceš!“ Platí to i dnes?

27.5.2023 v 23:16 | Karma: 13,36 | Přečteno: 314x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Demokracie a anarchie

Od Listopadu se naše společnost ideově rozdělila na dvě části, které poslední dobou ztrácí svoje ideologie a proměňují se ve dvě antagonistické skupiny, které spolu nekomunikují a přesto tvrdě zápasí o svoji moc. Proč?

13.5.2023 v 23:27 | Karma: 16,04 | Přečteno: 475x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Přežijeme bez Boha?

Svatá církev katolická uvízla ve starozákonní době soudců, pokud udržovala svůj lid strachem z přísného Soudce, který tvrdě trestá neposlušného a nepoddajného člověka. A člověk si zvykl na ovládání strachem.

28.4.2023 v 18:55 | Karma: 14,87 | Přečteno: 302x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Hledáš Boha?

Hledej! Ale poctivě! Je mezi námi řada lidí, kteří si myslí, že jen oni znají Pravdu a Boha, že všichni ostatní se mýlí, že je musí přesvědčit o svém poznání za každou cenu, i za cenu smrti. Jak je to právě dnes aktuální!

6.4.2023 v 13:45 | Karma: 16,84 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,82
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!