Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čapí hnízdo

přestává rozdělovat českou společnost na babišovce věřící v nevinnost Andreje Babiše a antibabišovce přesvědčené, že Andrej Babiš patří do vězení.

Rozhodnutí státního zástupce Šarocha zastavující trestní stíhání Andreje Babiše potvrzuje dvě věci: 1) Andrej Babiš je dle českých zákonů zcela nevinen a 2) české zákony jsou nemravné. Odštěpit od bohatého podniku část peněz, utvořit podnik nový, menší, aby mohl pobírat dotace od Evropské unie, je podle českých zákonů možné, ale pro mne to zůstává nemravné.

Nemravnost do našich zákonů přinesl již Václav Klaus, když se jal rozdávat státní majetek do rukou před Listopadem informovaných postsoudružských vlastníků bez utvořeného právního rámce. Proto byla pro mne ODS již od počátku nevolitelná, i když sám jsem ODS zakládal v malé, komunistické, pohraniční obci. Amorální chování nesmí být základem našeho státu!

A tady předlistopadový komunista a estébák Andrej Babiš jde ve šlépějích Václava Klause. Jeho chování je nemravné. Nejen ohledně dotací pro Čapí hnízdo! Proto je pro mne Babišovo ANO nevolitelné. A uplácení starců zvyšováním penzí a cestováním za komunistické jízdné pro mne není důvodem, abych ANO volil.

Stejně tak nehodlám volit falešné, hujerské nacionalisty a politiky sloužící ruskému imperialismu. Díky aktivní ruské hybridní válce, soudě podle jejich aktivit, jich u nás máme možná i jednu třetinu. Poznáme je podle lživé, nenávistné argumentace a hrubého slovníku. Nevybíravě pomlouvají naše kvalitní politiky i kvalitní politiky Evropské unie. Častá je i servilita ruskému imperialismu a jeho představitelům.

Stejnětak nevolím komunisty, kteří se velmi aktivně připravují k opětovnému zákonnému a demokratickému převzetí totální moci ve státě. A nevolím ani ostatní antisystémové strany, které si stále úspěšně udržují svých 15% voličů. Na tom se podílí i naše pozdní reakce na ruskou hybridní válku u nás.

Já budu volit jen takové politiky a takové strany, o jejichž morálních kvalitách nemám pochybnosti. A takových politiků je u nás dost! Tato země má šanci udržet si liberální demokracii a občanské svobody! Potřebujeme k tomu jediné: Úctu k pravdě, úctu k druhému člověku, úctu ke spravedlnosti, úctu k právnímu státu, úctu ke svobodě, demokracii a demokratické dělbě moci! Pak teprve budeme volit kvalitní své zástupce!

Autor: Bohumír Šimek | pátek 13.9.2019 20:07 | karma článku: 25,77 | přečteno: 1095x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Slováci poučují Čechy

Nejsem politolog, pouze vnímám u důvěryhodných zdrojů drobné indicie, kterých si skoro nikdo nevšimne, a skládám je k sobě, abych získal nový pohled na různé události.

11.10.2023 v 9:55 | Karma: 25,10 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Pohrdáme lékaři?

Evropská unie svojí legislativou již desetiletí usiluje o to, aby lékaři nebyli nadměrně přetěžováni. Proto západní Evropa systematicky dělala nábory nových lékařů ve východní Evropě. Češi reagovali po svém!

16.9.2023 v 15:55 | Karma: 38,81 | Přečteno: 4623x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Důchodová reforma

Na průběžný systém financování stát peníze nemá a mít nebude. Prý si máme na slušnou penzi našetřit dva a půl milionu korun, pokud chceme prožít dobře důchodový věk. A kde je mám vzít?

6.9.2023 v 10:26 | Karma: 19,52 | Přečteno: 942x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Jevgenij Prigožin

Spadnul s letadlem s nebe. Snad. Nikdo nic neví určitě, všichni jen spekulují. Ani tajné služby ve světě nic neví. Jedině Vladimír Vladimírovič Putin kondoloval jeho pozůstalým k jeho smrti. On ví?

25.8.2023 v 11:21 | Karma: 37,51 | Přečteno: 5247x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Epilog – Vážení přátelé a nepřátelé!

Já jsem se narodil za druhé světové války, kdy ještě dozníval smysl pro čest, opravdovost, poctivost, spravedlnost a lidskou důstojnost. Během mého života došlo ke zvláštnímu pokroku naší společnosti.

3.8.2023 v 18:40 | Karma: 31,95 | Přečteno: 1147x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Chci víc peněz na vědu i bezúročné půjčky pro doktorandy, říká nový ministr

30. dubna 2024  15:37,  aktualizováno  18:29

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30. dubna 2024

Premium Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30. dubna 2024  17:30

Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!