Ad Dolanský: Zrušení poplatků v nemocnici = hloupost koalice

Vážený Dolanský! Neklepeš hřebíček na hlavičku, ale trochu si okopáváš kloubečky svých prstů.

Koalice, která na přelomu roku vznikla, nevznikla z rozhodnutí politiků, ale byla jediná rozumně možná kombinace, aby náš stát mohl funkčně pokračovat.

 

Všeobecně víme, že ČSSD má tendenci vybrat od aktivních lidí co nejvíce peněz a rozdělovat je podle svého gusta, snad poslední dobou trochu méně klientelistického. Vytýčila slib voličům, že zruší poplatky ve zdravotnictví bez ohledu na jejich funkci. A tak není divu, že svůj předvolební slib musela prosadit v koalici s rozkoukávajícími se politiky ANO a s lidovci, kteří prosazují jiné priority.

 

Dnes si Babiš s Bělobrádkem drbou hlavu, že bylo nerozumné sociálním demokratům povolit včlenit populistický nesmysl do vládního programu. Zejména v době, kdy nemají na pokrytí tím vzniklého schodku ve zdravotnictví, které Heger se svojí TOP 09 přivedl na pokraj propasti.

 

Veškerý levičácký program ODS a TOP 09 ve zdravotnictví byl a priori špatný, protože byl postaven na sociálním inženýrství a byly vyloučeny přirozené vztahy mezi subjekty a podpořena nezodpovědnost těchto subjektů navzájem.

 

Takže poplatky Tomáše Julínka ve zdravotnictví byly jen pouhou náhražkou přirozených vztahů, které fungovaly velmi kostrbatě. Ale fungovaly. Zpočátku. Pak bylo nutné je zvýšit odpovídajícně ekonomickým možnostem českého občana. To se nestalo. Proto sociální demokraté halasili, že jsou nefunkční. Samozřejmě, když byly tak neodpovídajícně nízké! A vyhráli na tom svoje volby. To je od sociální demokracie ten největší podvod na voličích. A sociální demokraté v tom jedou bezostyšně dál. Dokonce donutí své koaliční partnery, aby jim k tomu hráli marš.

 

Babiš, než se rozkoukal, dal k tomu souhlas. Tím se stal grilovaným pro rozhazování peněz. Politika je ošidná věc. A selský rozum k tomu často nestačí, pokud je převálcován masou populistů.

 

Poplatky ve zdravotnictví jsou velmi špatnou náhražkou přirozených vztahů, ale jakžtakž fungovaly a ještě fungují na několika místech, nejen jako regulace, ale především doplacení peněz, na které z našeho zdravotnického pseudopojištění peníze nejsou.

Autor: Bohumír Šimek | úterý 3.6.2014 9:47 | karma článku: 15,54 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 3,94

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,45

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 21,03