A opět český parlament řeší otázku nesmrtelnosti brouka

Má právo v českém parlamentu sedět bohatý člověk, který peníze nepotřebuje, nebo jen chudý, který je po penězích lačný?

Zatím panuje přesvědčení, že poslanec má být chudý. Když má majetek, má se ho předem vzdát. Aby patřil mezi ty, kteří potřebují krást naše veřejné peníze? Aby se neodvažoval účinně zasahovat proti klientelismu a všestranně bující korupci? Jinak musí z kola ven? Dělá to ten dojem.

 

Politici Opoziční smlouvy, ODS a ČSSD, spolu s politiky TOP 09 udělali z naší země Augiášův chlív. Stalo se samozřejmostí, že politici se svými soudružskými kumpány naše veřejné rozpočty vykrádají. „Musíš na tom účtu něco nechat“ , radil Vladimír Dryml, jak to zachytila Česká televize.

 

Česká masmedia se odvážila o těchto problémech mluvit pravdivě. Důsledkem bylo znechucení našich občanů našimi politiky. Politici tuto společnost rozdělili na nepostižitelné raubíře a bezmocné, sloužící těmto raubířům. Kdo z vás chce být bezmocným hlupákem? Političtí raubíři si dělají zákony pro sebe, které neslouží nám obyčejným lidem. Ano, tak to vypadá! Co s tím?

 

Chceš něco v politice prosadit? Musíš mít dost veliký kapitál a je vhodné vlastnit tisk, rozhlas a televizi. A tak jeden z těch, co ten kapitál mají, Andrej Babiš, se rozhodl v této zemi udělat pořádek. Postupně vytvořil stranu ANO. Na politické scéně se objevili političtí amatéři se zápalem vyčistit náš Augiášův chlív.

 

Andrej Babiš je bezpochyby rizikem pro naši svobodu a demokracii. To víme od počátku. V tomto politickém marasmu, do kterého nás uvrhli politici ODS, ČSSD a TOP 09, se snadno z takovéhoto vůdce může stát diktátor. Zatím mne pohled na jeho spolupracovníky nechává v tomto ohledu klidným. Zatím.

 

Druhým problémem politika, který není chudý a podniká, je jeho potenciální střet zájmů. Může dělat zákony ve svůj prospěch. Pro současné politiky ODS, TOP 09 a ČSSD je to běžné, samozřejmé, i když českému občanovi skryté a utajované. Ale na Andreji Babišovi je to snadno zjevné.

 

A tak se dnes bude ve sněmovně křičet s úsilím poškodit Andreje Babiše, aby se svým ANO dostal ještě méně hlasů, aby se politici způsobivší Augiášův chlív opět dostali do sněmovny, udrželi si zákony umožňující klientelismus, korupci a tunelování našich veřejných rozpočtů.

 

Nikdo mne nemůže podezírat z toho, že bych bezmezně věřil Andreji Babišovi. Uvědomuji si všechna rizika kolem jeho osoby a jeho strany. Ale uvědomuji si také nevraživost všech politiků s jejich kmotrovským zázemím, pro něž, na rozdíl od nás obyčejných, je Andrej Babiš potenciálním nebezpečím, nebezpečím, že my obyčejní přestaneme být bezprávnými outsidery a opět budeme svobodně dýchat. Myslím, že po nedávných historických evropských zkušenostech tak snadno diktátor u nás nevznikne, a že si jej dokážeme uhlídat lépe něž klientelisty, korupčníky a tuneláře.

 

Dnes bude sněmovna zářit komunistickými hodnotami, závistí a nenávistí. Andrej Babiš by si mohl přihrát něco pro sebe! Ingerujme do naší společnosti tuto závist a nenávist, aby hnutí ANO nedostalo tolik hlasů! Předveďme lidu divadlo, jak nebezpečný je pro lid Andrej Babiš! A zase bude v Česku panovat klídek, pohoda a smrádeček.           

Autor: Bohumír Šimek | úterý 26.5.2015 7:30 | karma článku: 19,91 | přečteno: 632x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 3,94

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,45

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 21,03